Täytin tammikuussa 50 vuotta ja sen kunniaksi päätin aloittaa uuden harrastuksen, nimittäin kuntonyrkkeilyn. Ilmoittauduin naapureiden innostamana Tuusula Fighter Clubin peruskurssille ja jäin sille tielle. Ohjattuja treenejä on tarjolla pääsääntöisesti kolmesti viikossa, mutta tietty agilitytreenit sattuivat tiistain treenien kanssa samaan aikaan. Keskimäärin pääsin kuitenkin osallistumaan kaksiin treeneihin viikossa. Tämä on todella hyvä ja monipuolinen harrastus, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Juurikaan ei lyödä paria, vaan tällä on käsissään nk. pistarit (=pistehanskat), joilla lyönnit otetaan vastaan. Sitten on tietysti säkkitreeniä. Lisäksi on vaihteleva määrä lihaskuntotreeniä ja niissähän olen sysipaska, koska en juurikaan venyttele saatika tee muita lihaskuntoharjoituksia. Kaikissa harjoituksissa käytän apuna sykemittaria, joskin alkukuukausina treenit menivät pääsääntöisesti maksimisykealueella, vaikka tarve olisi ollut maksimoida rasvanpoltto :D Pitkilleen en ollut uskaltautunut vaa'alle, joten kuvittelin että painokin alkaa pudota, mutta mitään merkittävää muutosta ulkomuodossa ei mielestäni tapahtunut. 

Huhtikuussa päätin aloittaa myös Porin juoksukoulun. Kyseessä on 11 viikkoa kestävä juoksuohjelma, jonka ideana on treenata tuossa ajassa sohvaperunasta 10 km juoksija. Olen treenannut tällä ennenkin ja hyväksi havainnut. Tosin kympin olen juossut joka kerran jo 10 viiikon tiistaina, jolloin ohjelmassa on 5 km + 20 min juoksu. Kun kilometrejä on takana jo kahdeksan, niin olen todennut ettei kaksi tunnu enää missään. Juoksusta ei kuitenkaan ole koskaan jäänyt minulle harrastusta, kun en ole saanut päätettyä miten jatkan ohjelman päätyttyä. Mitään intohimoa osallistua esim johonkin juoksutapahtumaan ei ole vielä ollut, naistenkymppiä joskus harkitsin. No, mutta tällä kertaa pääsin juoksemaan kaksi ensimmäistä viikkoa, mutta sitten venäytin melko pahasti vasemman nilkan nivelsiteet, joten jouduin jättämään juoksukoulun kesken ja pitämään myös taukoa nyrkkeilystä. Nyrkkeilyn pariin pääsin melko pian takaisin, mutta jouduin karsimaan osan lihaskuntotreeneistä, ettei nilkka päässyt pyörähtämään uudestaan. 

Tätä kirjoittaessani sekä agility- että kuntonyrkkeilytreenit ovat kesätauolla. Kuntonyrkkeilyä pidetään kuitenkin satunnaisesti, joten pyrin käymään aina, kun ohjattuja treenejä on tarjolla. Juoksukoulunkin alointin alusta ja ainakin toistaiseksi nilkka on kestänyt, pieniä kolotuksia lukuunottamatta. Nyt on menossa kuitenkin vasta viikko kolme, mutta toivotaan että nilkkakin vahvistuu pikkuhiljaa. Toinen uhkakuva on nykyinen elopainoni, mutta kuunnellaan nyt kroppaa tarkalla korvalla.

Sekä kuntonyrkkeilyssä että juoksukoulussa minulla on apunani Polar M430-urheilukello ja Polar Flow -sovellus. Nyrkkeillessä pidän sykevyötä, koska kello jää ikävästi hanskojen alle. Muuten kello mittaa sykkeet suoraan ranteesta.