Tänään Joysta otettiin verta OptiGen-testiä varten. Huomenna veri lähtee matkustamaan ihan Ameriikkaan asti, jossa laboratorion setät tai tätit analysoivat sen ja selvittävät onko Joylla perinnöllistä taipumusta sairastua PRAhan (= verkkokalvon etenevä surkastuminen). Lysti kustantaa 195 dollaria, mutta onneksi kurssi on aika suotuisa. Lisäksi tulee jotain kimppa-alea, kun muutaman muunkin perrolaisen näytteet lähtivät samassa satsissa. Suurkiitos Raimolle asian hoitamisesta!

Näytteenotosta ajelin suoraan Ristarille treenaamaan. Videokamera oli mukana ja treenikaverini Leila kuvasi Joyn edesottamuksia. Treenit olivat nurmikentällä ja satoi hieman. Ikävä kyllä olin unohtanut ottaa polvituen mukaani, mutta onneksi ei käynyt mitään. Ekalla radalla neiti oli jotenkin ylikierroksilla ja karkasi monta kertaa lähdöstä, joka on sangen harvinaista. Kontaktiesteistä käytössä oli vain A, joka meni osin aivan loistavasti, mutta osa oli aika pepusta. Aiemmin en ole tainnut jättää ihan noin paljon sivusuuntaan välimatkaa, mikä hiukan hämmensi koiraa. Pujottelut menivät hienosti, mutta hyppyneliöitä täytyy harjoitella paljon lisää. Mutta pidemmittä höpinöitä, katso itse. Varoituksena kerrottakoon, että osa videoista sisältää riemunkiljahduksia, joten ei kannata pitää ääniä ihan täysillä =)

Rata 1
Rata 2
Rata 3
Rata 4

Ekan radan jälkeen sain kenties ehkä koko agilityurani mieltälämmittävimmän kommentin, kun eräs tuttu vesikoiraihminen tuli kyselemään Joysta ja sanoi sitten, että meno näytti niin upealta, että hänellä meni oikein kylmät väreet. Ryhmässämme treenaava agituomari heitti läppää Joy iän kuultuaan, että se menee kuudella kisalla karsintoihin, mutta ehkä täytyy kuiteskin ensin a) aloittaa kisaaminen, b) siirtyä kolmosluokkaan, joten ihan kuudella kisalla se ei kyllä onnistu. =)

Tänään alkoi Joyn Rullasisaren alkeiskurssi, joka pidetään Ristarilla, joten kävin välillä hiukan vakoilemassa myös heidän puuhiaan.

Eilen huomasin, että Kerryltä tulee maitoa, joten laitoin sen heti Galastop-kuurille. Vähän jännitti saisiko se pahojankin sivuoireita, kun tuoteseloste varoitteli pahoinvoinnilla, ruokahaluttomuudella ja väsymyksellä, mutta Kerry on ollut mielestäni täysin normaali ja ruokakin maistuu ihan hyvin. Olen varovaisen toiveikas, että voisin leikkauttaa Kerryn viimeisellä lomaviikollani, eli kahden viikon kuluttua.