Maantantaina päätin testata Joyn kenkien pureskeluintoa, sillä minulla oli roskiin menossa oleva kenkäpari. Illalla toinen kengistä odotteli minua hiukan pureskeltuna olohuoneen sohvalla ja toinen järsimättömänä lattialla, joten kenkäni saavat jatkaa vielä toistaiseksi evakossa.
Illalla olin agitreeneissä Voron kanssa. Eskolan Kaisa oli suunnitellut harjoitukset ruotsalaisen tuomarin radoista ja ne sopivat meille hyvin, eikä meillä ollut niissä juurikaan ongelmia, lukuunottamatta jälkimmäisen radan aloitusta, joka oli Vorolle vaikea, koska joutui lähtemään muiden koirien häkkien edestä. Pariin otteeseen ohitti ensimmäisen hypyn, mutta suoritti sitten oikein lähtöön palautettua. Otin myös hallilta kuvia tulevien epistemme ilmoitusta varten sekä kuvasin ryhmäläisiäni. Halli imi sen verran hyvin valoa, etteivät salamakuvat onnistuneet, mutta ilman salamaa sain ihan kohtuullisia otoksia, muttei tietenkään mitään priimaa. Kotiin päästyäni korjailin kuvia photarila ja siirsin ne sitten kuvagalleriaani. Kone temppuili jossain vaiheessa, joten pääsin nukkumaan vasta hiukan klo 2 jälkeen aamuyöllä.

Tiistaina minulla oli pitkästä aikaa iltavuoro ja nukuin aamulla klo 11 asti. Tai no, kasin maissa päästin Joyn ulos ja laitoin koirien puurot uuniin, kymmenen korvilla kävin siirtämässä herätyskelloa eteenpäin, mutta vasta yhdentoista hujakoilla nousin ylös. Laitoin Kerryn aamuruokaan Canex-matolääkkeen, josta söi suurimman osan. Soitin myös Keskiuudenmaan Eläinlääkäriasemalle ja varasin Kerrylle torstaille ultra-ajan, joka on klo 17. Joyn kenkätesti jatkui ja tällä kertaa molemmat kengät löytyivät sohvalta, kuin myös Joyn ja Voron metalliset ruokakupit ja muovinen vesikuppi. Kengät päästin kärsimyksistään, eli ovat nyt roskapöntössä.

Viime yö oli tosi huono. Kerryllä oli ilmeisesti matolääkkeestä vatsa sekaisin ja sen piti päästä ulos ensin puoli neljän maissa, sitten uudestaan vähän viiden jälkeen ja viimeisen kerran seitsemän aikoihin. Viimeisellä kerralla olin jo niin poikki, että jätin ulko-oven auki ja menin takaisin nukkumaan, sillä Kerry osaa pyytää haukahtamalla takaisin sisälle. Kymmenen minuuttia myöhemmin heräsin matalaan haukahdukseen ja pääsimme unten maille koko poppoolla vielä vajaaksi tunniksi.
Selvittelin tänään autoni vakuutusasioita Reeta-tätini kautta, joka on Joensuun Ifillä töissä. Olen jonkin aikaa jo miettinyt josko maksaisin autolainani pois, kun melkein 10 vuotiaassa on turha enää täyskaskoa pitää. Koska historiani auton omistajana on hyvin lyhyt, on minulla bonuksia vain 25 %, jonka takia liikennevakuutus on melko kallis. Nykyinen vakuutukseni on bonukseton, mutta omavastuu on huikeat 500 €, joten tein tänään ratkaisuni ja maksoin autolainani pois. Vakuutuksen siirrän Tapiolasta Ifiin ja täyskasko vaihtuu osakaskoon, jolloin autoni vakuutusmaksut putoavat vuositasolla 150 euroa. Lisäksi osakaskon omavastuu on vain 150 euroa.

Illalla kotona odotti yllätys. Agility Sports Bulletin -lehti oli tullut ja kas, sivulla 19 on kuva Kerrystä ja minusta puomilta. Kuva on otettu ASB-lehden arkistoon viime kesänä Kuopion kisoissa ja se oli aika siedettävä - agilitykuvissa kun ohjaajan ilme voi olla ihan mitä vaan.

Kerryn ruokahalu on alkanut palata. Syö vielä hyvin vähän omasta kupistaan, mutta menee sitten norkoilemaan Joyn ja Voron kuppien läheisyyteen odottaen kiltisti vuoroaan. Jos jompi kumpi poistuu kuppinsa äärestä, menee Kerry viimeistelemään annoksen.
Huomenna minulla on vapaapäivä ja menen klo 11 hallille treenaamaan Joyn ja Voron kanssa. Keravalla on uusi koiranruokakauppa, josta ajattelin käydä ultrareissulla ostamassa Kerrylle sopivaista mammaruokaa, mut ehkä täytyy odottaa ensin tulos, vaikka hämmästyn kyllä suuresti, jos onkin tyhjä. Ai niin, Joyn Ilo-sisarella alkoi viime viikolla juoksu, joten kävin ostamassa Joyllekin jo juoksuhousut valmiiksi. Ne on sitten farkut, mutta pelkään pahoin, etteivät ole kovin pitkäikäiset.

Pidä peukkuja, että huominen ultran tulos on odotetunkaltainen.

ps. Treenasimme Joyn kanssa piiiiiitkästä aikaa näyttelyseisomista. Tarkoitus olisi ilmoittautua maaliskuussa kahteen kv-näytelyyn, nyt kun tytteli tulee ensi viikolla junnuikään.