"Vasemman takajalan (vtj) polvileikkauksesta on nyt n. 4,5 kk. Koira on voinut hyvin, mutta vtj:n lihasmassa edelleen selkeästi pienempi kuin otj:n. Siihen asti kunnes puoliero on tasoittunut, tulee pääpaino olla harjoitteilla ja vasemman takajalan kuormittamisessa, ja koiran omaehtoista sekä kuormittavaa liikuntaa on vältettävä. Tehkää harjoitteita patjalla / tasapainotyynyllä päivittäin ja varmista, että koira todella käyttää vtj lihaksia sekä varaa jalalle painoa eikä kevennä jalkaa. Tänään palpaatiossa koiran vej lavan seutu kireä ja triggerpisteinen *, samoin fascia thoracolumbalis (lanneselkäkalvo) vasemmalta. Siihen manuaalinen käsittely, joka helpottaa hyvin kiristystä. Kontrolli 1-1,5 kk päästä lihasepäsymmetrian vähentymisen seuraamiseksi."

Joy on erittäin taitava säästelemään leikauttua jalkaa, tosin positiivistä tässä on, ettei oikea takajalka ole se, joka joutuu tekemään kaiken työn, vaan kuormitus tulee voimakkaimmin etuosaan. Tosin Joyn rakenteessa juuri etuosa on aina ollut heikoin lenkki. Vastaanotolla keksin, että aiemmin harjoittelemamme laatikon kiertäminen etujalat laatikon päällä on mahdoton toteuttaa ilman, että vtj joutuu töihin, joten laatikon kierrättäminen saa jatkossa kuulua jumppaohjelmaamme. Olen myös epähuomiossa alkanut opettaa Joyta menemään maahan ja peruuttamaan tuossa asennossa. Jenni piti sitä hyvänä harjoitteena, sillä Joy pitää jalat hyvin rungon alla. Kokeilen myös hiusdonitsin tms. laittamista takajalkaan, mutta se kumpaan jalkaan haitta laitetaan riippuu Joysta. Tarkoitus siten auttaa aktivoimaan vasenta takajalkaa. Donitsia pidetään vain n. 5 min kerralaan, sillä koira tottuu siihen nopeasti. 

Kahden viikon päästä mennään käymään osteopaatilla, ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen.

* Triggerpisteillä tarkoitetaan kireän lihassäikeen sisällä olevaa, erittäin pientä aluetta, joka on reagoi hyvin herkästi paineluun tai venytykseen. Tällainen pysyväluonteinen kipupiste/alue syntyy mm. kyseisen kudoksen aineenvaihdunnan pidempiaikaisen heikkenemisen takia.