Tänään oli viimeinkin lähes normaalirytminen työpäivä. Kiva päästä kotiin, kun on vielä edes vähän virtaa jäljellä, joten jaksaa muutakin kuin maata tylsänä sohvalla. Lähes kaikki joululahjat on nyt hankittuna, tosin on monia ihmisiä joita olisin tahtonut vielä jotenkin muistaa, mutta ei vaan kykene. Täytyy toivoa, että edes joulukortti tavoittaa kaikki joille tahdon toivottaa hyvää joulua.

Menin illalla hallille treenaamaan, vaikkei meillä enää ohjattuja treenejä tänä vuonna olekaan. Halli oli saanut tänään uuden ilmeen, kun yritämme vähentää meluhaittaa naapuriin.


Kuva on otettu kännykameralla, josta johtuen laatu ei ole kovin kummoinen.

Treenasimme Samun oppien mukaan keppikulmia, eli koira jätetään eri kulmassa keppeihin nähden hypyn taakse istumaan ja ohjaaja linjaa itsensä sisäänmenoon. Me olemme vielä aika alussa, eli voin kyllä jättää Joyn muutaman metrin päähän hypyn taakse odottamaan, mutta joudun menemään vielä ihan lähelle keppejä. Koira vapautetaan "kepit"-käskyllä, eikä sitä auteta muuten kuin omalla sijoittumisella. Koiran taitojen kehityttyä ohjaaja alkaa ottaa välimatkaa keppeihin ja lopulta koira hakee itsenäisesti oikean sisäänmenon oli ohjaaja missä hyväänsä. Treenasin myös kontakteja sekä hiukan jenkkikäännöstä, ihmisnuolta ja backlapiä. Jenkki meni suht ok (lähetin jo reilun metrin päästä), nuoli meni jokseenkin keturalleen ja backlap meni hyvin, ts. tein sitä lelun avustuksella kumpaankin suuntaan. Kontaktit menivät erittäin hyvin.

Tänään pääsi treenaamaan myös Kerry. Käytin sillä motivaattorina kanirukkasta ja tyyppi kävi niin kierroksilla, etten voinut pitää kättä rukkasessa, kun puri niin lujaa. Kerry tarvitsee vielä apuohjaajaa kontakteilla, mutta ei se niitä loikkinutkaan, tuli vaan turhan varovasti alas. Kerry sai tänään tehdä ekaa kertaa sterilointileikkauksen jälkeen myös A:n, eikä sillä ollut mitään ongelmaa sen kanssa. Huomenna lähdemme Patrician hoiviin.