Lauantaina menimme muutaman muun seuratoverini kanssa erääseen koiraruokatukkuun talkoisiin. Olimme töissä 4 tunnin ajan ja pussitin kuivattuja lampaankorvia sekä suljin siankorvapusseja lämmittävällä laitteella, jolla piti tehdä ensin kaksi pussin kiinnisulkevaa saumaa ja kolmas sauma sitten katkaisi pussin sopivaan mittaan. Korvat piti pakata pahvilaatikkoihin, johon jokaiseen tuli 40 pussia. Homma sujui joutuisasti ja saimme paljon aikaiseksi. Talkoiden jälkeen kävin reilun tunnin verran kotona, eli käytin koirat lenkillä, syötin ne ja suuntasin sitten Joyn kanssa Järvenpäähän Sonjan ja flätti Niksin luo. Ryhdyimme päivittämään JAUn kisojen järjestämisohjetta ajantasalle koirien tutustuessa toisiinsa. Niksi on samaa ikäluokkaa Joyn kanssa, mutta paljon kookkaampi ja aika raju. Ensimmäistä kertaa Joy näytti hampaitaan vieraalle koiralle, mutta lopulta huomasi, että kaveri vaan leikki rajummin. Huvittavinta tässä on, että myös Joy leikkii liian rajusti itseään pienempien koirakaverien kanssa, joten sai kerrankin tuta miltä tuntuu jäädä alakynteen. Sonjan luona meni yli yhteentoista ja olin lopulta kotona vasta puoli kahdentoista maissa ja aivan poikki.

Aamulla herätyskello herätti klo 9:00, enkä olisi millään jaksanut vielä nousta ylös. Olimme kuitenkin sopineet Seijan ja Joyn sisaren Rullan omistajien kanssa menevämme Mäntsälään mätsäriin, joten oli pakko pistää toimeksi. Mätsärin ilmoittautuminen alkoi jo klo 10, mutta kehät hassusti vasta klo 11:30, joten olin perillä vasta vähän klo 11 jälkeen. Ilmoittautuneita oli valtavasti, joten jo auton parkkeeraus kesti jonkin aikaa. Onneksi Rullan Maaria oli ilmoittautumisjonossa hyvissä asemissa, joten hän ilmoitti myös meidät. Seija ja Bondi olivat myös paikalla, mutta Bondi oli sen verran savinen, että Seija katsoi viisaammaksi jättää nämä geimit väliin. Mätsärissä oli pelkästään pentuja yli 120 kpl, joten Joyn sisar Rulla pääsi kehään vasta klo 14 jälkeen. Vastaansa se sain upeasti liikkuvan ja hyvin esitetyn kultaisennoutajan, joten Rullalle sininen nauha ja kultsulle punainen. Muutama pari myöhemmin oli meidän vuoromme ja saimme vastaamme nuoren afgaanin. Sain esitettyä Joyn ihan hyvin ja meille annettiin punainen nauha, afgaanin saadessa sinisen. Jäin hetkeksi vielä paikalle, mutta sitten päätin etten jää jatkoon, koska minun olisi pitänyt olla jo klo 14 Järvenpäässä JAUn kisatoimikunnan kokouksessa, enkä uskonut että meillä olisi ollut mitään jakoa
sijoittua niin suuressa koiramäärässä ja vaikka olisikin, niin so what, kyseessähän oli vain mätsäri!
Sain luvan ottaa Joyn mukaan kokoukseen, joten ajelimme sinne suoraan. Navigaattori oli taas aivan korvaamaton kapistus, sillä en ole tuosta suunnasta koskaan aiemmin kokousosoitteeseemme ajellut. Perheen corgit ja pihakoirat hiukan arveluttivat Joyta, mutta raukka oli mätsärireissusta niin poikki, että nukahti melko pian. Kokous kesti yli seitsemään, joten kiire kyllä tuli kotiin. Aikalailla on takki tyhjä tämän viikonlopun jälkeen ja Kerry & Voro ovat kyllä olleet aika vähällä huomiolla, mutta elämä on välillä vähän tämmöistä.

Minulla on hirmuinen kamerakuume. Nykyinen digikamera on "ihan hyvä", mutta valitettavasti tarpeisiini riittämätön. Tai kyllä sillä ottaa ihan kohtuullisia kuvia liikkumattomista kohteista, mutta koska sen nopein suljinaika on 1/2000 s. ja suurin iso-luku vain 400 on sillä agilityn kuvaaminen aika turhaa. Siinä on Leican optiikka, joka on ihan huippuluokkaa ja toimintoja harrastelijalle kivasti. Äitini digikamera sanoi sopimuksen irti ennen joulua, joten lupasin myydä vanhan kamerani hänelle, vaikka sen onkin hänen tarpeisiinsa liian hyvä, mutta tuolla hintaa hän ei parempaa kyllä saa. Seuraavaksi kamerakseni olen valinnut Pentax K10D:n, josta ostan pelkän rungon, koska vanhan järkkärini
objektiivit käyvät siihen (Pentax-zoom 35-70 mm ja Sigma-zoom 75-200 mm). Tämä on sikälikin kiva juttu, että minua on todella paljon harmittanut, kun vanha järkkärini meni vähän hukkaan digikameraan siirtymiseni myötä, kun ei niitä kannata myydäkään. Tulevan kamerani tekniset tiedot ovat:

Vaativalle harrastajalle sekä ammattilaisille suunnattu Pentax K10D sisältää joukon edistyneitä toimintoja haastaviin tilanteisiin. Luonnon haasteet kestävä sääsuojattu vankkarakenteinen runko, kuvanvakain, pölynpoisto ja edistyksellinen 22-bittinen A/D muunnin ovat osa kameran huippuominaisuuksia.

10.2 megapikselin CCD kenno, 23.5 x 15.7 mm koossa (1.5x FOV crop) Pentax KAF2 bajonetti (yhteensopiva Pentax KAF2, KAF ja KA objektiivien kanssa) 11-pisteen TTL tarkennusjärjestelmä (SAFOX VIII) Kirkas etsin 95% peitolla ja 0.95x suurennoksella ISO 100-1600 herkkyydet 1/4000 - 30 sec. ja bulb suljinajat SD/SDHC-muistikorttipaikka USB 2.0 liitäntä, A/V-lähtö 2.5" LCD näyttö Koko: 141.5x101x70mm Paino: 790g (akulla ja muistikortilla)

Kamerani aion tilata verkkokauppa.comista, jossa toimitusajaksi ilmoittetaan 7-12 työpäivää. Lisäksi aion tilata 2 Gb:n muistikortin ja luultavasti kameralaukunkin. Kamerassa pitäisi olla nyt ominaisuudet, joilla pärjään loistavasti. Vähän kyllä huolettaa mahtavatko vanhat objektiivini enää minulle riittää, vai oleko kohta uusimassa myös niitä ;)

Huomenna Patricia tulee hoitamaan Joyn ja Voron, kun Kerryä ei mahdollisen raskauden takia voi enää hoitaa, ettei vain tule keskenmenoa.

Hyvää alkavaa viikoa toivottaen
Kirsi ja muu lauma