Lauantaiaamuna näin unta, jossa olin käymässä eläinlääkäriasemalla. Joku oli tullut päästäneeksi koirani ulos ja havahduin huutoon "Kenen valkoinen koira juoksee metsässä kolmella jalalla?". Ryntäsin paikalle parhaaksi kuulemaan jonkun kommenttia tämän olevan eläinrääkkäystä ja näin kuinka juoksulenkillään rötvääntynyt Joy hyppäsi autoon. Meikä selittämään, että koiralta on leikattu polvi ja etten ollut päästänyt sitä ulos. Lähdin siitä sitten lenkille seuratakseni polven kuntoa. Uni kertoo hyvin siitä, millainen stressi minulla jatkuvasti on siitä, että polvelle sattuu jotain. Nythän eletään kaikista pahimpia aikoja sen takia, että polvi alkaa varmasti olla suht kivuton ja Joylla alkaa olla halua tehdä monenlaisia asioita joita se ei ole voinut viime viikkoina tehdä. 

Kuusi viikkoa sitten laittelin asuntoa valmiiksi Joyn leikkausta ajetellen. Keittiössä on iso kevythäkki, olkkarissa iso metallihäkki ja sohvan edessä on kompostiaidan palaisista aita. Makkarista eristin sängyn vierestä alueen, jossa muutama koirapeti, mutta ei mitään yli 15 cm korkeaa. Makkariin minulla on kaksi sisäänkäyntiä, joissa kummassakin portti. Perjantaina kysyin fyssarilta, joko Joy saisi kiivetä sänkyyn, jos madallan sen 25 cm korkeaksi. Sain luvan, joten lauantaina aloin tehdä muutosta makkarin järjestykseen. Päädyin kuitenkin ratkaisuun, jossa Joyn makkariaitausta laajennettiin niin, että ainoastaan sänky oli kiellettyä aluetta, eli ympäröin sängyn ja sen vieressä olevan kaappitilan kompostiaitauksella. Muutoksen jälkeen Joy pääsee esteittä esim. tietokonepöydän alle, jossa pötköttelee mielellään koneella istuessani. Iltapäivä lähdin Funnyn kanssa agilitytreeneihin ja otin Joyn ja Kerryn mukaan, niin sain samalla kertaa käveltyä lauman kanssa päiväkävelyn. Makkarin portit jätin lähtiessäni auki, kun ainoastaan sänky oli nyt Joylle kiellettyä aluetta ja sehän jäi erikseen aidatuksi.... Arvannet jatkon...

Kotiin tultuani riisuin koirilta takit ja siirryin keittiöön. Samantien Joy viuhahti makkariin, jossa oli jokseenkin hämärää. Kuului kompostiaidan rämähdys ja meikä huutaa "EI!!" ja lähtee kiireesti makkariin. Kuuluu toinen rämähdys ja paikalle päästyäni Joy seisoo aitauksessa sängyn vieressä näyttäen vähän pöllämistyneeltä. Avaan sydän pamppaillen aitauksen ja katson käyttääkö Joy leikattua jalkaa. Käyttää, ei onnu, HUH! Tunnustelin jalkaa, ei arista mitään, HUH! Tuskin siis ainakaan murtui uudestaan. Vielä iltalenkillä seuraan miten ravaa, mutta kaikki näyttää hyvältä, HUH! Tapahtuneessa oli kaikki katastrofin ainekset olemassa, mutta onneksi kompostiaita joustaa hieman. Otin nyt kuitenkin makkarista aitauksen veks ja madalsin sängyn 25 cm korkeaksi. Joy saa siis jatkossa koko makkarin päiväksi itselleen.

WP_20150221_004.jpg

Tästä aidasta Joy meni läpi päätyen lattialle sängyn vasemmalle puolelle.

Joy on saanut oleilla sohvalla leikkauksen jälkeen vain silloin kun olen siellä itsekin. Aina jännittää jos satun nukahtamaan, joten tästä tapauksesta herätyksen saaneena hain nyt patjan sohvan eteen, istuskenpa jatkossa siinä, niin ei tarvitse stressata sohvalla oleilunkaan kanssa.

WP_20150222_004.jpg

Funny koeajaa uutta "sohvaa".