Pääsin perjantaina töistä jo klo 13 ylityövapaan takia. Jo vaille kaksi olimme koirien kanssa matkalla Keravalle, josta kävin ostamassa koirille toisen häkkituulettimen. Coolereita ei valitettavasti ollut, joten jouduttiin pärjäämään yhdellä.

Ajoin Rautalammille Sirkan ja Penan luo yöksi. Navigaattori olisi taas loppumatkasta opastanut ihan päin prinkkalaa, mutta onneksi reitti on tuttu ennalta, joten en mennyt vipuun. Hepoiset katselivat uteliaina, kun ajoin hiljalleen pihaan. Kotiväkeä ei aluksi näkynyt, joten koirat ehtivät hetken aikaa ihmetellä mihin olimmekaan tulleet. Vietimme oikein mukavan ja rauhallisen illan ja aamulla vein koirat uimaan. Voi että niillä olikin hauskaa, mutta hiukan piti menoa hillitä, kun järvivesi ei ole vielä kovin lämmintä. Tässä hiukan kuvasatoa Rautalammilta:

1613496.jpg
Prater ja Puppe-poni
1613500.jpg
Paco (huomaa korvat) ja Percy
1613509.jpg

1613604.jpg
Schipperke Susi 15-v.
1613614.jpg
Schipperke Titi 5-v.
1613624.jpg
Sakemanni Valma

Aamupäivällä jatkoimme matkaa Kuopioon, ts. ensin ajoin Siilinjärvelle, jonne jätin koirat ja sitten suuntasimme äitini kanssa Kuopioon etsimään kummitytölleni Tiialle lahjaa. Tiia päätti juuri peruskoulun ja koska syntymäpäivätkin ovat kohta, päädyimme hiukan kalliinpaan lahjaan, oli ostimme hänelle kimpassa runkopatjan petarilla. Valitettavasti ko. firman kuljetusauto oli huollossa, eikä autoonikaan mahtunut, joten tällä kertaa juhlakalu saa myös itse noutaa lahjansa. Tai no, ehkä joku täysikäinen antaa hänelle hiukan apua ;)

Tiiaakin halusin kuvata, joten saanko esitellä kauniissa mekossaan kummityttöni Tiia Hyvärinen:
1613519.jpg

Aloitin samalla reissulla kummitätini Meerin tiibetinspanielin Jimin ajelun, mutta koska sitä ei oltu pesty ajelin vain selän ja kyljet luvaten jatkaa loput seuraavana päivänä pesun jälkeen.

Iltaa menimme viettämään sisareni Tarjan kotiin. Poikansa Konsta esiintyi trampoliinilla ja nappasin tietysti kuvia:
1613595.jpg

Vietimme oikein mukavan illan grillaten ja viiniä nautiskellen. Lopulta nautimme Tarjan miehen Ahtin kanssa vähän viskiäkin, mutta onneksi ihan hillitysti ja menimme puolilta öin nukkumaan. Sellainen asia täytyy kyllä kertoa, että Ahti ei erityisemmin pidä koirista, mutta Kerry onnistui hurmaamaan hänet siinä määrin, että hän ehdotti voisinko vaihtaa Kerryn Konstaan ;) Hänellä taisi muutenkin olla hiukan vallaton olo, sillä heitti yht´äkkiä ajatuksen, josko he tekisivät toisen lapsen, jonka nimeksi tulisi Elina. Kutsumanimi voisi sitten olla Elukka, joten olisi kiva huikata lapselleen "Haes Elukka isille kalja".

Tyypilliseen tapaani nukuin taas huonosti, ts. heräsin johonkin ihan käsittämättömän aikaiseen kellonaikaan. Kun Tarjakin viimein heräsi läksimme käymään aamukävelyllä koirien kanssa. Suuntasimme läheiselle uimarannalle ja huomioni kiinnittyi järven selällä liikkuvaan kohteeseen. Vene se ei voinut olla, mutta mikä ihme?? Hirvihän siellä ui pitkin järven selkää toiselle puolelle. Kyllä harmitti kun ei sattunut kameraa mukaan. Toisaalta elikko oli jo niin kaukana, ettei kuvista olisi mitään tullut muutenkaan, mutta olisin ainakin voinut yrittää.

Iltapäivällä kävimme Siilinjärvellä Vintti-nimisessä ravintolassa syömässä ja kolmeksi menin Meerin luo ja ajelin Jimin loppuun. Kävimme vielä kävelyllä ja lähdin sitten ajamaan kotia kohti. Vähän ennen Suonenjokea edellä ajavan auton edestä pujahti hirvi, joten hiljensin reilusti vauhtia, jos metsän siimeksestä tulisi vielä toinenkin, mutta onneksi ei tullut. Joku älykääpiö tosin kaahasi satasta minusta ohi, kun en metsään pälyillessäni hoksannut vilkuttaa hätävaloja. Loppumatka sujui ongelmitta ja olin takaisin kotona vähän jälkeen klo 21.

Lisää Keski-Suomiturneen kuvia löydät nettialbumistani.