Eilen se sitten tapahtui, Joyn oikean takajalan ristari sanoi poks. Ihan vaan tennispalloa saalistaessa. Soitin heti Finnoon Evidensiaan, saadakseni Räihälle ajan, mutta kuulin tämän olevan lomalla ja ettei muitakaan olisi vapaana yli viikkoon. Seuraavaksi soitin Tammiston Evidensiaan ja sieltä sain tiedon, että heille olisi tulossa tänään ortopedi leikkaamaan koiria, mutta tämä oli jo lähtenyt, eikä näin voitu varata suoraan aikaa. Sain kuitenkin vinkin soittaa aamulla klo 7:15, josko aika järjestyisi. Voin sanoa, että yöstä tuli pitkä. Selasin koko illan ja osan yöstäkin kännykällä eri eläinlääkäriasemien ajanvarauskalentereja, tehdäkseni varasuunnitelmaa sille, etten saisi Joylle aikaa tälle päivälle. Ja tietysti tuon toisen jalan ristarifiaskon jälkeen mielessä pyöri ajatus siitä, uskaltaisinko antaa leikata jalan vai odotttaisinko aikaa Räihälle. Toisessa vaakakupissa painoi loma, eli nyt minulla on 2,5 viikkoa aikaa keskittyä Joyhin. Niin vaan kävi, että sain ajan heti aamuyksiksi ja lisäksi tiedon, että tarvittaessa Joy voi jäädä suoraan leikkaukseen. Ortopedi Ari Suhonen tarkisti Joyn jalan ja vahvisti epäilykseni ristarin katkeamisesta. Hän tekee sekä TTA- että TPLO-tekniikoilla leikkauksia, mutta suosii jälkimmäistä jo sen takia, että kierukkavammat ovat tässä menetelmässä TTA:ta vähäisempiä. Joyn vasen jalkahan on leikattu TTA2-menetelmällä, mutta tällä kertaa valitsin TPLOn, jo pelkästään senkin takia, että Ari kertoi tehneensä niitä viimeisen kahden vuoden aikana enemmän. 

"Joyn oikean takajalan akuutin kipuilun hoito: jalassa todetaan oikeassa polvinivelessä vetolaatikkoliike, viittaa eturistisiteen katkeamiseen. Päädyttiin Joyn leikkaukseen saman päivän aikana. Leikkauksessa eturistiside havaittiin kokonaan katkenneeksi, ja nivelkierukat tarkastettiin, takahaarassa irtauma, tämä osa irroitettiin kierukan hiertymän estämiseksi (ns. meniscal release). Eturistisiderepeämä on korjattu TPLO-tekniikalla (tibial plateu leveling osteotomy, kaarisahaus, Synthes 2.7 mm lukkolevy), jossa sääriluun nivelpinnan takaosaa käännetään eteenpän niin että ristiside tehdään tarpeettomaksi. Tällä menetelmällä tehdyllä ristisidevamman hoidolla nykyisen tutkimustiedon mukaan toipuminen on nopeampaa ja nivelrikon kehittymisen todennäköisyys on pienempi kuin perinteisillä, polven tuentaan perustuvilla menetelmillä."

Sähköpostiin ilmestyi tällaiset kuvat: 

JOY-772685.jpg

JOY-772684.jpg

Sattui niin sopivasti, että olen kesälomalla. Lomasuunnitelmat sain toki haudata samantien, mutta nyt on hyvin aikaa hyysätä potilasta. Toivotaan, että kaikki menee hienosti. Ai paljonko maksoi, no 2222,02 euroa. BLING!

IMG_20170721_204232.jpg