Menin vähän ennen illan treenien alkua kentälle ottamaan hiukan pujottelua. Kiti oli aluksi pallovahtina keppien päässä, mutta jostain syystä Joy pysähtyi niin monta kertaa epävarmana tokavikaan väliin, että katsoin viisaammaksi tehdä pujottelut niin että palkkaisin sen itse. En tiedä paineistuiko Kitistä vai mistä... Ihan samalla tavalla niitä tehtiin eilenkin, eikä ongelmaa ollut.

Illan harjoitus näytti tältä:

Ensimmäinen ongelmakohtamme oli kepeille vienti, sillä Joy hakeutui kerta toisensa jälkeen keinulle. Onneksi Janne oli sijoittunut niin, että huomasi minun peittävän hypyn 6 taakse tekemälläni valssilla kepit kokonaan, joten kun annoin Joylle reilusti tilaa löytyivät kepitkin. Seuraava ongelmakohta oli pussin jälkeinen hyppy, sillä Joy ampui pussista sen verran lujaa, että meni hypyn 12 takaa. Ehtiäkseni hyvin myös toiseen välistävetoon, minun tuli jättää reilusti sivuetäisyyttä pussiin ja tehdä vielä pussille jarrutuskin, joka toimi itseasiassa tosi hyvin kun vaan muistin sen tehdä Silmänisku A:ssa ei kyllä näkynyt mitenkään että sitä olisi jotenkin viime päivinä tehotreenattu Otsan rypistys Meni kerran tosi hitaasti alas ja tulipa kerran läpikin. Radan hankalin kohta oli kirkkaasti keinulle vienti, Joy kun lukittui kerta toisensa jälkeen hypyltä 17 putkeen, eikä sitten auttanut maamme laulukaan. Kokeilimme erilaisia variaatioita ja jätimme sitten asian hautumaan.

Toisella kierroksella teimme käännösharjoituksia hypylle 4 ja täytyy kyllä sanoa että neiti valuu ja pahasti. Jos yritän tehdä käännöstä vain hartialinjaa kääntämällä, niin Joy kyllä kääntyy, mutta lähtee tekemään isolla kaarella vastaan tulevia esteitä. On tähän asiaan törmätty ennenkin, mutta nyt se taas jotenkin korostui. Jaakotuksella ja ennakoivalla valssilla se kyllä kääntyy moitteetta, mutta kun niitä ei pysty aina tekemään. Muutaman toiston jälkeen oli sitten kisanomaisen suorituksen vuoro ja da-daa! teimme radan nollana!! Ja kuinkas se keinulle vienti onnistui??? Sikahyvin, sillä otin taas käyttöön "salaisen aseeni" eli lähes kuiskasin ennen hyppyä 17 "Joy" jolla saan yleensä sen jakamattoman huomion.

Kotona sain päähänpiston ja kuvasin digikameralla Joyn kisakirjan, rekkarit ja passin rokotuksineen. Printtasin ne myös ja aion sijoittaa printit autooni, sillä joku kerta saattavat paperit jäädä vaikkapa kotiin tai jopa kadota. Uusien sääntöjen menettelytapaohjeessa kisakirjan kadottamisesta sanotaan: "Jos kilpailukirja katoaa, ohjaaja voi pyytää SAGIlta lausuntoa, josta käy ilmi koiran nimi, rekisterinumero ja tasoluokka sekä listaus merkittävistä tuloksista (esim. luokanvaihtoon, valionarvoon tai arvokilpailuun osallistumiseen oikeuttavat tulokset) ja kilpailuista, joissa ne on saavutettu. Lausunnon tai kilpailukirjasta otetun oikeaksi todistetun kopion perusteella agilitytuomari vahvistaa uuden kilpailukirjan." sekä "Kilpailuun osallistuminen ilman kilpailukelpoisuuden osoittavia asiakirjoja ei ole mahdollista. Koska kilpailukirjan, rekisteri- tai rokotustodistuksen katoaminen saattaa aiheuttaa turhaa vaivaa, kannattaa näistä asiakirjoista aika ajoin ottaa varmuuden vuoksi valokopioita. Erittäin poikkeuksellisissa tilanteissa kilpailukelpoisuus voidaan kilpailupaikalla osoittaa myös esimerkiksi matkapuhelimella asiakirjoista otetun valokuvan perusteella."