Olimme tänä aamuna Joyn kanssa ensimmäistä kertaa Timo Rannikon treeneissä. Keskityn nyt olennaiseen ja kerron mitä meidän tulee Timon mukaan treenata.

- Pujottelu niin että jään itse taakse. Timon mielestä Joylla on noin kovaa meneväksi liian hidas pujottelu. Hän suositteli treenaamaan pujotteluun vauhtia kapealla kujalla, niin että keppien päässä on palkka.

- Käännökset; Joy tulkitsee helposti käännösohjauksiani väärin, esim. tänään se tulkitsi valssin ennakointini leikkaukseksi ja kääntyi väärään suuntaan. Timo suositteli treenaamaan kahdella peräkkäisellä hypyllä eri käännöksiä ja miettimään käden käyttöä, esim. leikkauksessa käsi on alhaalla, jne.

- Lähellä pyörittäminen; törmäsimme taas ilmiöön jossa Joy "ampaisee ulkokaarteelle" hartialinjani käännöstä. Tähän Timo kertoi törmänneensä lähinnä bordercollieiden ja shelttien kanssa ja suositteli treenaamaan yksinkertaisesti itseni ympäri pyörittämistä. Treeniä voi toteuttaa myös niin, että laitan kaksi peräkkäistä hyppyä ja pyöräytän Joyn itseni ympäri ennen varsinaista hyppyä.

- Puomin alastulo; Joy alkaa tuijottaa minua jo alastulon puolivälistä, eikä keskity enää esteen suorittamiseen vaan minuun. Tähän Timo suositteli palkan laittamista maahan muutaman metrin päähän kontaktista tai esim. siivekkeen taakse.

Summarum summaraa, kaikki nämä asiat pystyn toteuttamaan kotipihallani, eli antoisia piha-aksatreeneja on luvassa Silmänisku