Olen nyt tehnyt Joyn ruokinnassa sellaisen muutoksen, ettei se saa enää puuroa (ohra-tattaripuuro, jossa porkkanaa, voita, valkosipulia, suolaa, lihaa) vaan olen siirtynyt ainakin toistaiseksi sen kanssa puhtaasti kuivamuonaan. Pääosa ruuasta on Hill´sin J/D:tä, eli nivelruokaa, mutta tilasin (kun halavalla sain) kokeeksi Racinelin sporttikoirien ruokaa, joka on viljaton + siihen on lisätty nivelaineita. Sekaan lirautan hieman asidofiiluspiimää. On syönyt näin noin viikon ja vatsa on pysynyt hiljaa ja ruoka on maistunut hyvin. 

Viime viikolla olisi tullut kk siitä, kun lopetti kipulääkkeet polvikierukan takia ja kaikki on mennyt hyvin. Keskiviikkoiltana käytin koirat duunin jälkeen lenkillä ja lähdin sitten piipahtamaan Ikeassa. Sieltä tullessa en huomannut mitään outoa, mutta kun käytin koirat viimeisen kerran ulkona kevensi Joy muutaman askeleen verran leikattua jalkaa. Aamulla teki saman muutamaan kertaan, mutta sitten illalla liikkuikin jo taas normaalisti. Kävelytin noin ½ tunnin lenkin ja niinpä taas päivän vikalla leikillä kevensi muutamaan kertaan leikattua jalkaa. No eihän siinä sitten muuta, kuin koira taas rimadyl-kuurille.

Maanantaina Joylla oli sopivasti fyssari ja Jenni huomioi seuraavaa:

Joy tulee kontrollikäynnille fysioterapiaan. Koira on voinut muuten hyvin, mutta jälleen muutamaan otteeseen muutaman askeleen ajan kannatellut leikattua takajalkaa. Omistaja antanut kipulääkettä ja kannattelu helpottanut sillä. Tänään aktivoi vasemman takajalan lihaksiston normaalisti painoa siirtäessä sekä nostaa normaalisti kaikki jalat. Ei arista polven palpaatiota eikä liikuttelua. Varaa normaalisti painoa kaikille jaloille. Vtj lihasmassa hieman oikeaa pienempi. Selän palpaatiossa vasemmalta puolelta fascia thoracolumbaliksen alue todella kireä ja n. kuolleen tuntuista alkuun, oikeallakin kiristystä, muttei samassa mittakaavassa. Selkään TNS 10 min (2/100) sekä manuaalinen käsittely. Kiristys alkaa käynnin loppua kohden helpottaa ja kudos normaalin tuntuista lopuksi.

Mikäli ontuma palaa lihaksen rentoutuksen myötä, jatkakaa kipulääkitystä eläinlääkärin ohjeen mukaan sekä lepo. Mikäli koira liikkuu normaalisti, voitte jättää kipulääkkeen poiskin.  

En ole nyt sitten enää ma-aamun jälkeen antanut kipulääkeettä ja Joy liikkuu ainakin vielä normaalisti.