Perjantai-iltana tuli sisareni Tarjan perhe Maaningalta yökylään ja alunperin minun olisi pitänyt viedä heidät lentokentälle joskus kolmen maissa aamuyöllä. Tarja sai kuitenkin illalla tekstiviestin, että koneesta oli löytynyt tekninen vika, joten lento myöhästyisi ainakin 7 tuntia. Niinpä meillä ei ollut mikään kiire nukkumaan ja kävimme Chico'sissa syömässä. Söimme alkuruuaksi nachosseja, pääruuaksi söin Chico's platen (hiukan liian mausteinen makuuni + friteeratut broilerit olivat kuivia) ja jälkiruuaksi jäätelöannoksen, jossa oli vanilja-, suklaa- ja mustikkajäätelöä, suklaakastiketta, Marianne-crushia ja kermavaahtoa. Juon yleensä aina ravintolassa ruuan kanssa vettä, mutta tällä kertaa tilasimme jokainen (Konstaa lukuunottamatta) jouluoluen. Lähtiessä koitti mukava yllätys, sillä lankoni Ahti maksoi koko laskun :)

Lauantain piti olla vapaapäivä, mutta koska työkaverini sairastaa edelleen, jouduin töihin. Valitettavasti heräsin aamulla parisen tuntia ennen aikojaan, joten olin koko päivän aika poikki. Onneksi työpäivä oli lyhyt ja ilta vapaa.

Tänä aamuna aurinko paistoi vähän aikaa ja sain otettua koirista muutaman kuvan (galleriassa).
Iltapäivällä minulle tuli vesikoira Vinski ajeltavaksi. Tanella oli oma, vastateroitettu nro 10 terä mukana, mutta en voinut käyttää sitä lainkaan, sillä leikkaava terä oli kiinnitetty teroituksen jälkeen huonosti paikalleen ja irtosi kokonaan. Tane kyllä kasasi terän, mutta se ei suostunut turkkia leikkaamaan. Vinskin turkki oli sen verran pahasti huopaantunut, ettei Osterini 7F -teräkään siihen pystynyt, joten ajelin jälleen kerran akkukoneellani, joka ihme kyllä leikkasi turkkia. Muutamaan kertaan kyllä pelästyin sen hyytyvän kokonaan, mutta niin vain jaksoi! Osterin hankittuani mietin jonkin aikaa, josko olisin
myynyt akkukoneeni, mutta se olisi ollut paha virhe. Teroitetulla terällä on nyt ajettu Joy, Voro, Justus osittain ja Vinski. Kaikki koirat ovat onneksi olleet puhtaita, joten luultavasti saan ajeltua terällä vielä 1-2 kertaa. Vinski-parka joutui silpomisen uhriksi, sillä minulle tapahtui pieni haaveri leikatessani saksilla toisesta etujalasta huopaantunutta turkkia. Nahkaan tuli ventti, joka minusta näytti siltä, että saattaisi olla paria tikkiä vailla. Verta tuli kyllä tosi vähän, joten ehkei tarvitse ommella, kun sijaintikin oli kyynärpään tienoossa.

Trimmisession jälkeen käytin koirat kävelyllä ja läksin Kellokoskelle Anitan luo. Opastin häntä kotisivun tekemisessä Front Page -ohjelmalla, sivujen siirtämisessä fpt:llä ja autoin Picasa-kuvagallerian tekemisessä. Vastapalveluksesi Anita tarjosi minulle päivällista, joka maistui erittäin hyvin, olinhan syönyt vasta aamiaisen. Suunnistin Anitan luo navigaattorilla ja hupaisaa kyllä, vehje opasti minut aivan eri reittiä sinne ja takaisin. Takaisin tullessa reitti vaikutti aluksi ihan järkevältä, mutta epäilykseni heräsivät, kun se ensin opasti Nummenkylän läpi ja kehoitti kääntymään Vanhaa Valtatietä vasemmalle! Seutu ei ole minulle mitenkään hirmuisen tuttu, mutta tajusin pian navigaattorin yrittävän ohjata minua Lahden motarille, mikä oli kyllä aivan väärä suunta. Niinpä tein uukkarin ja ajoin Pohjoisväylälle. Kotona olin ysin pintaan ja väsymys on päälimmäinen tunnetila. Vielä huominen yksin töissä ja toivottavasti Sanna palaa tiistaina ruotuun. Olisin varannut Kerrylle tiistaille ultran, mutta siltä varalta, että Sanna hakee lisää sairaslomaa lykkään tutkimusta loppuviikolle.

Hyvää yötä!