Perustin tänään uuden kategorian Treenit, jonne siirsin lähes kahden vuoden treenikertomukset. Monissa on muutakin lätinää, mutta siitä tavasta pyrin nyt pääsemään eroon.

Tiistaina oli SM-ryhmän treenit. Radan teki haastavaksi keskiosassa oleva kolmen suoran putken muodostama hässäkkä, eli aikas Mujusmaiselta vaikutti

Etukäteen haastavimmilta kohdilta vaikuttivat kepeiltä 4 kahden suoran putken välistä vienti hypylle 5 (kepit ohjasivat suoraan toiseen putkeen) ja radan loppuosalla vastaava kohta toiseen suuntaan, eli hypyltä 17 kepeille 18 vienti, jossa putket peittivät pujottelun täysin. Itse olin todella nuhainen ja olin suunnitellut etukäteen tekeväni radan 4-6 esteen pätkissä ja kyselinkin jo Tanelta voisiko hän mennä sitten koko radan Joyn kanssa. Ryhmän aikataulu pissi kuitenkin pahasti, joten menin sitten itse siihen asti että olin jo niin poikki etten enää jaksanut. Yllätyksekseni kepeiltä putkien välissä olevalle hypylle vienti ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa. Joyn pystyy jättämään yksin pujottelemaan, joten siinä vaiheessa kun se tuli kepeiltä ulos, olin jo itse lähes seuraavalla hypyllä, joten Joy ei edes vilkaissut putkiin. Kutonen oli pöytä ja sen harjoittelun suhteen täytyy kyllä ryhdistäytyä. Hiljensin vähän liikaakin Joyn vauhtia ja tiukka tuomari olisi saattanut antaa jopa kiellon. Jätin Joyn pöydälle ja lähdin jo hieman kohti seuravaa hyppyä, mutta Joy lähtikin sen verran mukaan, että siirsi etujalat maahan jääden 2 on 2 off -asentoon Puomin jälkeen oli käännös hypylle oikealle, josta käännös oikealle suoraan putkeen. Otin Joyta kiinni heti hypyn jälkeen, sillä putki ei ollut koiran kannalta loogisin este, mutta koskapa rata jatkui suorasta putkesta toiseen suoraan putkeen ja sen jälkeen oli kaarrettava vasuriin, mun ollessa putken oikealla puolella, niin olin pulassa putkien jälkeisellä hypyllä. Helpointahan olisi tietysti ollut, jos olisin voinut jääädä puomilla reilusti Joyn taakse, jolloin olisin lähettänyt sen seuraavalle hypylle saaden itse hyvän etumatkan, mutta koska Joy ei olisi siinä tapauksessa laittanut puomilla etujalkoja maahan, vaan olisi jäänyt jonnekin kontaktin yläosalle ihmettelemään, niin en voinut niin tehdä. Yritin pari kertaa ihan vaan huutamalla hypyn jälkeen "Joy", mutta sehän ampaisi tietty kepeille. Tarvittiin siis hypyn jälkeen tiukempaa käskytystä, jolloin ehdin juuri ja juuri näyttämään hypyn 16. Putkihässäkän keskellä olevan hypyn 17 (=5) ohjasin putkihässäkän ulkopuolelta, eli layeröin putken 15, jolloin pääsin sen verran Joyn edelle että sain ohjattaua sen kepeille (18). Putken 19 layeröin, jolloin sain riittävän etumatkan sillä nro 20 oli taas samainen hyppy 17, mutta toiseen suuntaan. Okserille 21 vienti oli myöskin haasteellinen, sillä sen ja edellisen hypyn välissä oli suora putki ja koira piti kierrättää putken pään ympäri. Kaiken kaikkiaa erittäin kiva treeni ja sain riittävästi onnistumisia, jotta viime aikoina vaivannut epäonnistumisten tunne loiveni aika paljon. Ja mikä parasta, Joy oli aivan kuin eri koira viime viikon treeniin verrattuna, eli oli varsin hyvin kuuntelulla.

Sunnuntain vapaatreeni: Treenasin pöytää niin että hallin seinä oli suht lähellä, eli Joy joutui luonnostaan hiljentämään vauhtia. Kontaktien itsenäisen suorittamisen vahvistamista pallo maassa odottaen ja "tule" käskyllä lupa ottaa pallo. Lopuksi keppikulmia. Umpikulma menee mistä vain ja avokulmakin meni jo todella tiukasta kulmasta =)