Tänään pennut tulivat luovutusikään. Heräsin yöllä vaille kaksi sohvalta, eikä uni oikein tullut. Kolmen jälkeen Veikko tuli piippaamaan sängyn viereen, joten nappasin sen tyynylleni nukkumaan ja tyytyväisesti se siinä nukkuikin puoli seiskaan asti, jolloin koko muu katras heräsi ja päästin koko lauman hätimään pihalle. Annoin pennuille aamuruuan ja painuin takaisin petiin, mutta koska koko kööri tuli piippaamaan sängyn vierelle, nostin ne kanssani unten maille. Aluksi ne tietty riiviöivät pitkin sänkyä, mutta pian uni voitti ja nukuimme vielä noin tunnin. Ihan oikeasti herättyämme kävimme taas pihalla ja sitten olikin vuorossa pentujen punnitus ja matokuuri. Prosentuaalisesti oli eniten painoaan viime viikosta nostanut Veikko 13 % ja vähiten Viivi 9 %. Valman ja Venlan prosentti oli hiukan päälle 11.

Painot olivat:
Veikko 1564 g
Valma 1643 g
Venla 1726 g
Viivi 1568 g

Kävimme tänään autoilemassakin, eli pakkasin pennut kahteen boxiin takapenkille ja aikuiset takakonttiin. Ajelimme Ristinummelle, mutta valitettavasti nurtsikenttä oli tosi märkä. Pennut olivat hiukan onnettoman oloisia kastuttuaan, mutta Joylla oli vähän liiankin hauskaa. 
Seurakaverini oli treenaamassa koiriensa kanssa hiekkakentällä agilityä ja vaikka jätin yhden kentän väliimme, niin Joy kävi sen verran häiriköimässä treeniä, että laitoin sen lopulta autoon. Juuri kun aloin suunnitella kotiin lähtöä tuli Kutkan (Kerryn poika) omistaja Mari paikalle ja esittelin pennut hänelle. Olimme Peetsan kentällä, joten pennut eivät olleet niin reppanan oloisia, mutta niillä taisi olla vähän kylmä. Laitoin ne autoon päiväunille ja päästin Kerryn ja Joyn vähän juoksemaan Kutkan kanssa. Kotimatka sujui hiljaisuuden vallitessa.

Osa pennuista oli rötvääntynyt reissussa sen verran, että otin koko jengin yksitellen vessaan suihkutettavaksi. Laitoin pennun pesuvatiin ja käsisuihkulla suihkutin varovasti jalat ja vatsan alusen. Sitten laitoin pennun seisomaan pesuvadin pohjalle veteen ja nostelin vettä vielä jalkoja pitkin ylöspäin. Olivat vähän ihmeissään, mutta olivat jo niin poikki, että menivät oikopäätä nukkumaan.

Eilen kävin ostamassa Järvenpään Varaosakeskuksesta autooni 4 l öljyä, öljynsuodattimen, oikean raidetangon pään, pakoputken takaäänenvaimentimen sekä siihen pari pulttia ja tiivisteen. Koko lysti maksoi reilut 143 euroa ja tänään Arska korjaa auton työpäiväni aikana. Pyysin häntä myös vaihtamaan mittaristosta pari palanutta lamppua, mutta ne hän tekee jos vain aika riittää.