Vapaapäivän kunniaksi menimme Kitin kanssa Ristarille treenaamaan. Ohjelmassa oli Joyn ja Tarmon kontaktitreenit, sillä kummallakin on 2 on 2 off -kontaktit muuttuneet pikemminkin 4 on -kontakteiksi + ainakin Joy tekee välillä A:n todella hitaasti. Joy tekee kontaktit todella paljon paremmin kaulapanta kaulassaan, johtuen tietysti siitä, että alkuopetus on tehty hihnassa. Yllättävää kuitenkin miten suuri ero suoritustavassa on kaulapannalla ja ilman. Tein myös muutaman pujottelun puolikkaalla sarjalla palkaten vikan kepin jälkeen. Oli kyllä aivan huippua treenata pitkästä aikaa kelloon tuijottamatta. On aivan luksusta vaan mennä treenaamaan ja päästä vielä valitsemaan kahden nurmikentän ja yhden hiekkakentän väliltä treenipaikkansa. Hyvä JAU! Treenatessa tuli tietysti nälkä, joten menimme Kitin kanssa jatkoille Jäken Heseen ja sovimme menevämme vielä illalla Ristarille notkumaan.

Minua on jo jonkin aikaa surettanut tuleva talvi, ts. Joyn suunniteltu mammaloma. Pennutus itsessään ei minua sureta, vaan se pitkä aika jonka joutuisin itse olemaan agilitaamatta. Juoksun pitäisi alkaa lokakuun puolivälin hujakoilla ja jos kaikki menee hyvin olisi Joy mammalomalla helmikuun lopulle asti, jonka jälkeen pääsisin aloittamaan lihasten ja peruskunnon rakentamisen. Kisakentille palaisimme ehkä toukokuussa. Mietin josko Kerry palaisi agieläkkeeltä takaisin treeneihin, mutta kun lähes kaikki ryhmät treenaavat pelkkää rataa, niin en koe sitä mielekkääksi. Voisin tietty ilmoittaa Kerryn vaikkapa B-ryhmään (alkeiskurssin käynneet), mutta ei sekään houkuttele. Hallituksen kokouksessa kuulin, että JAUssa oleva sakpai Daikun (BH Haus Urpo Diiva) ohjaaja on raskaana ja etsii koiralleen ohjaajaa. Daiku oli Joyn kanssa yhtä aikaa B-ryhmässä ja on mielestäni yksi upeimpia näkemiäni agilitysakemanneja. Elisalla ei ole ollut aiemmin agilitykoiraa, mutta niin vaan nousivat yhdeksällä startilla 2-luokkaan. Kakkosista ei nollia vielä ole, mutta nousivatkin sinne vasta 17.5. - itse asiassa samoissa kisoissa joissa Joykin siirtyi. Enihau, meilasin Elisalle kyssäriä Daikun ohjauksesta ja tänään kävin heitä tapaamassa. Tapaaminen sujui sen verran hyvin, että sovimme sunnuntai-illaksi treenit Ristarille :)

Kotimatkalla poikkesin ensin Mustissa ja Mirrissä, josta ostin vetovyön ja venyvän hihnan tarkoituksena alkaa sauvakävelemään koirien kanssa. Seuraavaksi suunnistinkin Ristarille hengailemaan ja vähän seurailemaan SM-ryhmän treenejä. Kuinka ollakaan eräs SM-ryhmäläinen kysyi kiinnostustani alkaa ohjaamaan hänen koiraansa, hän kun epäili ettei oma aikansa tulisi jatkossa riittämään. Luonnollisestikin jouduin kieltäytymään...

Kotiin päästyäni oli pakko tietysti lähteä kokeilemaan vetovyötä. Koska rullaluistelijoita liikkuu ihan kiusaksi asti ja Joy VIHAA niitä, en uskaltanut ottaa vielä joustohihnaa, eikä Joylle löytynyt sopivia valjaitakaan. En myöskään tajunnut laittaa sauvojen päihin tuppeja, joten niistä lähtevä ääni oli vähän liikaa Kerrylle, mutta saimme kuitenkin jonkinlaisen harjoittelulenkin tehdyksi.

Jos nurkissasi pyörii ylimääräiset y-valjaat jotka voisivat olla Joylle sopivat, niin ilmineeraa itsestäsi. Tai jos vaikka joltain löytyisi niin paljon käden taitoja, että ihan mittatilauksena tekisi....