Perjantaina ajelin kymmeneksi Hyvinkään koiraurheilukeskukselle, joka oli sangen vaikuttava ilmestys. Ei se ulkoa mitenkään erityinen ollut, mutta tämä näkymä hiveli agilityhörhön sielunmaisemaa:

_IGP1754.JPG?imgmax=400
Keinonurmi on todella hyvän tuntuinen, esteet uusia ja lämpötila oli miellyttävän viileä. Sillä välin kun talkoiden miespuoliset osallistujat nikkaroivat sisällä koiratarvikemyymälää me naiset haravoimme, keräsimme luontoon kuulumattomia roskia ja kaivoimme kantoja ylös. Koiria oli parhaimmillaan kymmenen paikalla ja meno sen mukaista. Muutama rähinän poikanenkin nähtiin, muttei mitään suurempaa. Kovasti Tiina houkutteli jäämään yöksi, mutta omat unenlahjattomuuteni tietäen hyppäsin koirineni vaille yksi yöllä rattiin ja ajelin kotiin nukkumaan. Aika väsynyt olinkin, sillä nukahdin melkein heti kotiin päästyäni ja nukuimme koirien kanssa yhteentoista asti. Kuvia hallilta.

Koska juhannuspäivänä sää suosi, aloin aamulenkin jälkeen leikata nurmikkoa. Ei varmaan ole ihan suositeltavaa puhaa juhannuspäivälle, mutta ihan sama. Innostuin myös "trimmaamaan" ruusupensastani, eli sain leikattua kuolleet oksat pois. Pihatöiden jälkeen päätin lähteä Ristarille treenaamaan. Kuinka ollakaan Ellu sattui olemaan paikalla treenaamassa saksanmetsästysterrieri Haulin kanssa verkotettua keppikujaa. En ole aiemmin käyttänyt verkkoja pujottelun opettamisessa, vaikka Joyn kanssa aioinkin niin tehdä. Joy teki pari toistoa kujalla ja sitten päätin kokeilla normaali pujottelua, mutta edelleen verkkojen kanssa. Joy ei niitä vierastanut lainkaan, joten pääsin tekemään sen kanssa normaalia pujottelua, niin että se pujotteli itsenäisesti. Verkko menee läpi joko pujottelun, joten virheitä ei pääse tulemaan. Eri näppärää!! Ellu teki pujottelua myös russeli Pintelin kanssa, sille kun on jäänyt eri sisäänmenokulmien opettaminen kesken. Muutaman kerran Pinteli kävi "nokkimassa" verkkoa, mutta keksi nopeasti homman jujun. Ellu kuvasi myös
Joyta pienen radan pätkän. Suoran putken kulma oli sille liian vaikea, en nimittäin muistanut ettei se osaa vielä hakea kuollutta kulmaa. Yllättäen myös rengas tuotti hirmuisia vaikeuksia, mutta testasin sen myös niin, että olin itse Joyn oikealla puolella, eikä se ollut ongelmallinen. Tarkoitus oli myös tehdä muutama kontaktitreeni, mutta Joy alkoi olla jo niin puhki, että tyydyin yhteen kertaan. Ellu kuvasi myös sen videolle. Ilman apuohjaajaa, itse hihnaa käyttäen näyttää käyvän niin, että hihnan lyhennysvaiheessa koira alkaa hidastaa ja pysähtyy liian aikaisin tai ainakin hiljentää liian aikaisin vauhtiaan, eli jouduin auttamaan Joyn oikeaan paikkaan hihnalla.  Video.

Tänään menin heti aamulenkin jälkeen Ristarille tarkoituksena tehdä muutama toisto verkoilla olevaa pujottelua. Tuntuu uskomattomalta, mutta harjoittelin Joyn kanssa pujotteluun lähettämistä muutaman metrin päästä, takaa leikkauksia ja lähes 180 asteen kulmasta sisäänmenoja. Hauskinta tässä on se tosiasia, ettei Joy osaa vielä pujottelua (paitsi verkoilla), mutta pystyin harjoittelemaan edellä mainitsemiani asioita ilman virheen virhettä. Sen lisäksi Joy pujottelee suht lujaa, joten jälleen kerran HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ!! Uteliaisuuttani testasin vielä pujottelua ilman verkkoja ja Joy pujottelikin, mutta saattoi jättää keppejä väliin, eli rytmi oli kateissa. Lisäksi pujotteli jostain syystä pää liian ylhäällä, vaikka verkoilla pitääkin pään alhaalla, kuin myös silloin kun olen auttanut kädellä. Tein myös eilisen radan pätkän, kun halusin testata a) okserille lähetystä vastaisella kädellä b) renkaalle lähetystä, niin että olen Joyn oikealla puolella. Yllättäen Joy ei suostunut menemään pussia. Ei se ollut yhtään sen märemmän näköinen kuin eilenkään, mutta se ei vaan kertakaikkiaan halunnut sitä suorittaa. Pallon avulla sain sitten pari toistoa tehdyksi ja rengas meni ongelmitta. Lopuksi tein kolme pientä radan pätkää, joista kukin päättyi kontaktiesteeseen ja sain kokeiltua niin puomin, Aa:n kuin keinunkin. Kaikki menevät hyvin, paitsi että joudun juoksemaan puomilla ja Aa:lla hiukan esteen ohi saadakseni Joyn riittävän pitkälle. Keinua se meni kuin vanha konkari! Huomenna on treeniryhmän viimeinen treeni ennen kesätaukoa ja kisa luvassa, joten huomenna teemme kontaktit ekaa kertaa "kisatilanteessa". Olimme eilen sopineet Ellun kanssa, että tulisimme tänään treenaamaan pujottelua kimpassa joskus alkuillasta, joten palasin kolmeksi kentälle. Ellua odotellessa testasin toista pussia, jonka Joy meni kuin tyhjää vaan! Täytyy taas muistaa, että nuoriso tahtoo välillä unohtaa kaiken oppimansa ja suhtautua sillä asiaan kuuluvalla tavalla. Ellun saavuttua tein muutaman toiston verkotetuilla kepeillä ja Ellu opetti minulle eteenlähetystä. Ukkoskuuro oli pilata treenimme, mutta sen verran sade taukosi, että saimme treenattua. Huomenna aion karata treenien lomassa treenaamaan pujottelua aina kun saan siihen tilaisuuden. Täytyy toivoa, että teemme huomenna muutakin kuin pidämme kauden lopettajaiskisat.

Hyvää alkavaa viikkoa ja lähipäivinä selviää millaiseksi SKL arvioi Joyn kyynärät ja lonkat, sillä lausuntolasku (33,40 eur) tuli jo keskiviikkona. Viime yönä iski myös näyttelyinnostus. Kovasti polttelisi ilmoittaa Joy elokuun ekana viikonloppuna Kuopiossa pidettävään Sawo Show'hun. Täytyypä tiijjustella onko Fani tulossa...

ps. Koiranetti näyttääkin jo tietävän, että Joylla on 0:n KYYNÄRÄT ja A:n LONKAT!!!!