Perjantai-iltana
kisasimme kahden radan verran tarkoituksena ottaa tuntumaa pohjaan ja esteisiin. Oman fiiliksen luominen onnistui hyvin, joskin hyppärillä renkaalla tehty liian tiukka jarrutus maksoi kiellon ja agilityradalla keinun jälkeinen takaakierto tuli näytettyä liian lennokkaasti, joten sieltäkin kielto. Kisatunnelma oli jo nyt aivan loistava, eikä kisapaikalta malttanut lähteä ennen palkintojen jakoa, kun ensin Hanna teki Piinan kanssa tuplanollan ja sitten vielä Emmi ja Ansa voittivat agiradan, joten oli tietty jäätävä hurraamaan. Kumpainenkin sai myös karsintoihin oikeuttavat nollat kasaan, joten ONNEA heille!!!

Perjantain video

Valokuvaaja Jukka Pätysen upea otos hyppyradalta: http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/agility-sm-2010/20100618_1MG_1621.jpg/_smaller.jpg

Joukkuekisa:
Joy kisasi Vesikoirat ry:n medijoukkueessa. Rata oli varsin kivan oloinen mitä nyt keinun jälkeinen elämä, kepeille vienti ja renkaan jälkeinen takaakierto tuottivat hieman päänvaivaa. Minua ei juurikaan jännittänyt ennen omaa vuoroani, mutta sain ihan passelin vireen aikaiseksi. Ehdin hyvin A:n alastulolle ja teinkin sen hieman tavallisuudesta poikkeavasti, eli yleensä en seiso A:n edessä. Noh, tuli kuitenkin suht normisti alas, lähetys putkeen, mutta sitten jäin hetkeksi liian kauan ottamaan Joyta putken suulta sillä seurauksella, että myöhästyin suunnittelemastani niisto-persjätöstä ja Joy hyppäsi hypyn ristiin, sen sijaan että olisi vain kiertänyt siivekkeen. Samantien päähän iski ajatus pelivälineen lipsahtamisesta takanani olevalle A:lle ja ko. ajatusketjun aikana tulin tunaroineeksi Joyn hyppäämään hypyn neljä takaisin tulosuuntaan, eli suoritus hylättiin heti kättelyssä. Noh, eihän leikkiä siihen jätetä, eli vein Joyn keinulle ja jatkoin rataa ihan normisti. Pujottelua edeltävä rima tuli alas, kun käskytin Joyta riman päällä. Kepeiltä hyvä käännös seuraavalle hypylle, joka meni ok, mutta sitten seuraavalle hypylle näyttö ei ollut hyvä ja huomasin Joyn aikovan kääntyä ennen hyppyä, joten tein voimakkaammaan tuuppauksen, vaikka kovasti olisi pitänyt olla jo pinkomassa kohti rengasta ja takaakiertoa. Enpä sitten ehtinyt sinne, joten hyppy meni väärin päin. Seuraavakin hyppy taisi jäädä tekemättä, mutta loppu jo sentään sujui vähän sinne päin kuin pitikin. Joukkueradan video

Yksilökisan tuomaroi Sisko Pulkkinen. Rata oli todella virtaava ja sain hyvän vireen ennen omaa vuoroani. Ensimmäisen putken jälkeisillä hypyillä pääsin ennakoimaani enemmän Joyta edelle, joten jouduin vähän odottelemaankin, mutta sitten muurilta tuli kielto, jonka sain hyvin korjatuksi. Pujottelun jälkeen renkaalla Joy epäröi aivan hetken, mutta tällä kertaa ohjaukseni piti, joten sain sen hyvin putken oikeaan reikään, sitten hyvin kiinni ennen seuraavaa hyppyä ja linjaus seuraavalle putkelle. Loppu menikin vallan loistavasti, eli radalta 5 vp 2,78 sek alle ihanneajan. Valitettavasti nollaratoja tuli 50 kpl, joten emme päässeet finaaliradalle, eli sijoituksemme oli 70. / 137. Nämä olivat ensimmäiset yksilöSM-kisani koskaan ja tavoitteenani olikin "vain" saada jokaiselle radalle rakennettua minulle sopiva kisavire. Jokaiseen starttiin lähdin hyvällä tsempillä ja yksilöhyppärillä vähän jopa jännittikin ja maalissa tuli vanha tuttu oksennusrefleksikin, jota en ole muistaakseni aiemmin saanut kuin nollaradoilla. Viikonlopun kaikista kolmesta virallisesta startista sain tuloksen, joskin jokaisella tuli yksi kielto.

Liitin kisavideoon osan työkaverini minulle tekemästä biisistä, jota kuuntelen starttiin valmistautuessani. Suurkiitos Joonas!!!!

Yksilökisan hyppyradan video