Osallistuimme eilen Kuopion Sorsasalossa pidettyihin Huppelit-epiksiin. Radan sai halutessaan mennä kahteen kertaan, joten koska möllirata oli vain 14 estettä pitkä päätin ottaa Joyn kanssa tuplastartin. Harmikseni hyppykorkeus oli 40 cm, tähän asti kun olen hyppyttänyt siinä korkeudessa vain yksittäisiä esteitä ja niitäkin ihan muutaman kerran. Piirsin radan, eikä se ole tietenkään ihan samanlainen mutta antaa vähän kuvaa.

1823641.jpg

Ennalta jännitin alkua, sillä Joy hakeutuu erittäin voimakkaasti kontakteille, sekä loppusuoraa, koska en uskonut pysyväni Joyn vauhdissa. Ekalla radalla menin vastaanottamaan melko lähelle putken sisäänmenoa, mutta niin vaan Joy ampaisi A:lle. Kutsuin takaisin ja lähetin putkeen, mutta olin sen verran lähellä putkea, että tuli vielä takaisin kurkkaamaan, muttei saanut siitä virhettä. A:n juoksin vasemmalta puolelta, jätin Joyn kontaktille ja vapautin sen ollessani noin puolivälissä seuraavaa hyppyä. Loppurata menikin sujuvasti lukuunottamatta pientä kauneusvirhettä, eli joku rimoista 5-7 putosi. Putkesta kutsuin sen hypyn 9 takaa. Hylystä sai 15 vp, joten tuloksemme oli 20 ja sijoitus 4.

Toista rataa ei arvosteltu ja päätin tehdä sen mahdollisimman erilailla kuin ensimmäisen. Menin lähelle kakkoshyppyä ja yritin ottaa Joyn kaksin käsin kiinni ennen hyppyä päästäkseni kääntämään sitä putkeen, mutta taas tyttönen kurvasi A:lle. Kutsuin takaisin, lähetin putkeen ja peruutin sen verran, että sain itselleni hyvän linjan A:n oikealle puolelle. A:n jälkeen tein valssin ja taas Joy teki täydellisen kontaktin!!! Jälleen kerran hypyiltä 5-7 tuli yksi rima alas, mutten osaa sanoa oliko kenties sama kuin edellisellä kierroksella. Putken jälkeiselle hypylle vein erilailla, eli kävin kiertämässä hypyn nro 9, enkä huomannut mitään eroa koiran vauhdissa edelliseen tapaan, mutta oma liike pysyi kivasti yllä. Loppusuora meni oikein hyvin.

Olen erittäin tyytyväinen ratoihin. Joy ei näyttänyt piittaavan lainkaan normaalia korkeammasta riman korkeudesta, en tosin tiedä johtuivatko pudotukset siitä vai eivät. Kontaktit onnistuivat aivan täydellisesti, niissä ei ollut mitään huomautettavaa.

Illalla oli tarkoitus käydä seuraamassa Joyn Fani-sisaren agiliidon alkeiskurssia, mutta koska sisareni oli mukanani katsomassa kisoja, niin lähdin hänen mukaansa tallille ja kävimme ajamassa Ralli-suokillaan.