Eka treenirata näytti suurinpiirtein tältä:


Alku tuotti meille vaikeuksia, eli okserin takarima tuli pariin otteeseen alas, kun aloin kääntää Joyta juuri riman päällä. 2-3 väli meni helposti pitkäksi ja minulla oli myös vaikeuksia muistaa kääntää Joyta hypylle 4, jolloin meni takana ansana olevaan putkeen. Epäilin ettei Joy taivu pujotteluun, joten kävin törkkäämässä ihan vaan huomatakseni Joyn vaativan otaksumaani enemmän töitä törkkäisyssä. 7-8 väli oli yllättävän vaikea, ts. sain kyllä välistävedon onnistumaan, mutta lähetys nrolle 8 olikin yllättävän vaikeaa, sillä Joy kääntyi helposti minua kohti, kun piti kääntyä minusta pois. Lopulta Samu käänsi hieman hypyn nro 8 kulmaa Joylle loogisemmaksi, jolloin se oivalsi oitis homman jujun. Radan loppuosa olikin helppo (ratapiirroksessa putki on väärin, matka puomille oli lyhyempi ja kulma helpompi) ja tein sen aluksi niin, että juoksin normaalisti puomin viertä, lähetin hypyltä 11 Joyn putkeen ja juoksin keppien ja putken nro 14 välistä vastaanottamaan Joyta hypyltä 13. Testasin myös puomin niin, että putkelta nro 9 juoksinkin itse hyppyjen 7 ja 8 välistä jättäen kepit Joyn ja itseni väliin. Hyvin onnistui niinkin, joten Joy näyttäisi saaneen itseluottamuksensa puomilla takaisin =)

Illan toinen harjoitus näytti jokseenkin tältä, paitsi että putki nro 1 oli enempi L-kirjaimen muotoinen:

Tällä kertaa päätin antaa Joyn itse hakea kepit ja koska pääsin itse hiukan sijoittumisellani pyöristämään kulmaa, niin Joy osasi hakea kepit. Loppurata sujuikin hyvin mitä nyt ohjasin sen kerran tapaturmaisesti A:lle. Putkelta nro 4 tuli liian iso kaarre, jota ryhdyimme pienentämään siten, että jättäydyin selkeästi Joyn taakse hypyllä nro 3 ja kun Joy tuli putkesta ulos, olin vastaanottamassa sitä hypyn nro 5 siivekkeen luona (hypyn nro 3 reunassa) suunnaten oman liikkeeni parin askeleen verran A:lle päin ja sitten valssilla kääntö putkeen. Kerran Joy livahti pujotteluun, kun oletin enkä ohjannut ;)

Kontaktit onnistuivat tänään erinomaisesti ja Samu oli kiinnittänyt huomiota pään asennon laskeutumiseen pujottelussa. Ekan harjoituksen aikana Joy löysi maasta makupalan ja ryhtyi jäljestämään niitä pelottavan innokkaasti, mutta onneksi keksin käyttää kiihdytyssanaani "Mennäänkö", jolloin sain taas agilitykoirani takaisin. Ohjatut treenit ovat nyt tauolla seuraavat neljä viikkoa, mutta ainakin ensi viikolla aion käyttää ryhmällemme varatun ajan.