Perjantaiaamuna menimme Kitin kanssa treenaamaan taas kontakteja. Kiitos edellisen päivän treenien pääsimme tekemään todella nopeasti toivotunlaisia suorituksia ja Joyn vika A oli suorastaan loistava! Meni niin lujaa että oikein hyppäsi harjan yli, mutta jäi kuitenkin alas odottamaan lupaa. Teimme myös pujottelutreeniä ja nyt Joy kesti sivusuunnassa etäisyyttä 5-6 metriä, joka on mielestäni jo aivan riittävä. Ensi viikolla alankin vahvistaa keppien itsenäistä loppuun asti suorittamista olin itse missä hyväänsä. Kiitos Kitille, oli todella hyödyllistä treeniä ja ensi viikolla jatketaan Hymy

Eilen ajoin Espoon Lintuvaaraan Citybelgien kentälle, sillä pääsin peruutuspaikalle Jaakko Suoknuutin treeneihin. Valitettavasti olin neljään töissä, joten en ehtinyt yhteiseen rataatutustumiseen, sillä ne ovat varsin perusteellisia Silmänisku Menin kuitenkin niin ajoissa paikalle, että ehdin opetella ohjauskuviot mielikuvina ja kävelin sitten kerran radan kokonaisuutena läpi. Näitäkin kannattaa mielestäni välillä treenata, sillä joskus voi käydä niin ettei ehdi kisapaikalla rataantutustumiseen.

Joy oli vauhdikkaimmillaan ja minulla oli alkuradasta jostain syystä rytmi aivan hukassa. Nelonen oli kääntöhyppy, josta vitonen ja kutonen porrastetusti takaavientejä. Nelosella Joy lähti helposti valumaan kohti takana olevaa putkea, enkä saanut kovin nätisti sitä takaakiertoon. Lopulta kokeilimme vitoselle vientiä pakkovalssilla ja sehän toimikin todella hyvin. Seuraava ongelmapaikka oli putken takimmaiseen päähän vienti, sillä edellinen hyppy antoi suoraan väärään päähän ja kauimman pään takana houkutti A. A-ansaan en saanut Joyta kertaakaan, mutta pari kertaa se hujahti putken ekaan reikään. Mun puolivalssi sai huutia, sillä siitä tulee helposti neljäsosavalssi. Tehtyäni puolivalssin oikein ei putkeen viennissäkään ollut mitään ongelmaa. Putkesta jatkettiin kahden hypyn kautta kääntöhypylle ja kahden ekan hypyn väliin piti tehdä persjättö ja kääntöhypylle sylivekki+jaakotus. Joyn kanssa tuli vaan sellainen ongelma, että se tuli putkesta niin pitkälle ulos ettei taipunut ilman korjausliikettä seuraavalle hypylle ja jos jouduin korjaamaan, niin en ehtinyt enää kunnolla persjättöön ja sitä kautta olin kääntöhypyllä armottoman myöhässä. Pari kertaa yritettyäni Jaakko kysyi olenko tehnyt joskaan putkijaakotusta. Meikä oli Yllättynyt ja myönsin etten ole ikinä moisesta kuullutkaan. Jaakko oli vähän ihmeissään ja aikamme ihmeteltyämme tajusin kuulleeni väärin, eli hän puhui putkijarrutuksesta Nauru En ollut kuulema ihan eka joka kuuli ko. termin hänen suustaan väärin Silmänisku Kerroin putkijarrutusongelmistamme ja Jaakon mielestä Joylle ei riitä jarrutukseen pelkkä suhina tai "Joy" ja rytmin muutos, vaan minun täytyy pysähtyä kokonaan, näyttää kädellä jarruttava merkki ja vielä vahvistaa esim. suhinalla. Kyseisessä radan kohdassa se oli aikas vaikeaa, mutta vauti hidastui sen verran että pääsin tekemään persjätön ja sylivekki-jaakotuksen ajallaan. Sitten pääsimmekin monta monituista estettä ongelmitta kun oli radan "poispäinkääntöosuus", ne kun ovat meillä aika vahvoja. Ensin muurin jälkeinen takaahyppy poispäinkäännöllä ja hypyn kautta A:lle, joka oli muuten loistava, sekä hypyn kautta 90 asteen kulmasta poispäinkäännöllä kepit umpikulmasta. Sitten olinkin pississä, sillä keppien jälkeinen hyppy oli noin puolivälissä pujottelua ja sen jälkeen vielä takaakierto ja koska minun on pakko saattaa Joy kepeillä loppuun asti, en mitenkään ehtinyt takaakiertoon. Kokeiltiin niin että olin keppien vierellä sekä niin että layeröin seuraavan hypyn jättäen keppein sivusuunnassa välimatkaa noin 5 m, mutta ei onnistunut ei. Lopulta jouduin tekemään niin, että kuljetin Joyta keppien viertä lähes puoliväliin takaisin päin ja siitä valssilla hyppy ja takaakierto. Joy ei lähde kuljetuksiini kovin hyvin mukaan, ts. lähtee jossain kohti omavaltaisesti jatkamaan rataa, eli ennakoi mun tulevaa ohjausta.

Treenattavia asioita:

- puolivalssit, eli näissä oltava tarkkana että Joy tulee mukana ja teen oikeasti puolivalssin enkä neljäsosaa

- kepit loppuun ilman että joudun saattamaan

- valumisen esto, eli palkkaa valumattomuudesta

- kuljetukset

Treenin jälkeen olin taas ihan fiiliksissä. Olisin helposti voinut pienen tauon jälkeen jäädä vielä treenaamaan pitkäksi, pitkäksi aikaa. On todella palkitsevaa huomata, että kun lähden liikkeelle ajoissa enkä turhaan saattele Joyta, ehdin tekemään Joyn eteen persjättöjä yms. ohjauskuvioita, eikä siihen tarvitse olla mikään pikajuoksija. Kotiin ajeli tyytyväinen tätsy silmät pimenevässä illassa loistaen.