ja tilanne näyttää hyvälle :)

8.6. Joy kävi osteopaatilla, jossa mm. suoristettiin vino lantio ja avattiin pallean jumi. Suositus oli tulla elokuussa uudestaan. Kesäkuussa olimme pari viikkoa lomailemassa ja käytin koiria muutaman kerran uimassa, mutta varsinainen jumppaaminen jäi aika vähälle. Lomapaikassa nukuin isolla ilmapatjalla, jossa koiratkin pötköttelivät mielellään. Juhannusta vietimme kesämökillä Riistavedellä, jossa oli oma ranta. Rannassa oli ikävä kyllä mutapohja, mutta eipä se koiria haitannut, menivät sitten uimaan laiturilta ja kipaisivat takaisin laiturille vähän matalammasta vedestä, vaikka rannankin kautta olisi päässyt. Mökki ei ollut aivan rannassa, mutta varsinkin Joylle riitti kun vilkaisinkin rannan suuntaan, niin paineli häntä suorana laiturille odottamaan. Meno yltyi niin hurjaksi, että pistin koirat lopulta pienen jäädyttelylenkin jälkeen autoon, olihan vesi melko kylmääkin, eikä niitä voinut mökkiin ottaa, kun siellä majaili kissa. Noh, illalla autosta tulikin sitten osittain kolmijalkainen koissu :( Ei aristanut mitään ja yöllä käveli jo neljällä jalalla, joskin ontuen, joten ajattelin kylmän veden ja liian lyhyeksi jääneen liikuttamisen ennen autoon joutumista aiheuttaneen lihasjumin. 

20150617-_A4A6423%20%281%29_blogi.jpg

Funnyn ja Joyn kisailua lelusta.

20150617-_A4A6488_blogi.jpg

Joyn tyylinäyte veteen loikkaamisesta, leikattu jalka hienosti alla.

Aamulla jalka oli jo huomattavasti parempi, ravissa Joy tasapainotti hännällään hieman vasenta jalkaa ja nopeassa ravissa oli selvästi epäpuhdas liike. Lepäiltiin tuo päivä ja menttiin sitten seuraavana päivänä takaisin mökille, koska jalka ei enää oireillut. Menohan yltyi taas ihan hulluksi ja tosi tarkkaan seurasin ettei liike vaan mene yhtään epäpuhtaaksi. Lopulta taas puhalsin pelin poikki ja tällä kertaa liikutin Joyta hihnassa pidemmän aikaa ennen autoon laittamista. Tällä kertaa jalka ei kipeytynyt uudestaan.

2.7. Joy kävi taas fyssarilla. Itseäni vähän jännitti mennä, kun en ole mielestäni tarpeeksi jumpannut jalkaa. Jenni katsoi ensin Joyn liikkeet ulkona ja yllätyksekseni oli oikein tyytyväinen lisääntyneeseen lihasmassaan. Enää vasemman jalan takareisi on hieman pienemmillä lihaksilla varustettu kuin oikea. Tämän vahvistamiseen esim. istu-seiso-istu-harjoitteet ovat hyviä, niitä onkin viime aikoina tullut treenattua aika vähän. Selässä oli hieman jumia, sai siihen 10 min sähköimpulsseja (tens) ja vielä manuaalisen käsittelyn. Lanneselästä löytyikin sitten syy Joyn juhannuksen ontumiseen. Molemmin puolen selkää oli eräs lihas krampissa, ko. vaiva tulee helposti esim. liukastuessa. Kyseinen kramppi säteilee kipua myös kumpaankin takajalkaan. Tuohonkin Jenni antoi ensin sähköimpulsseja ja sitten hieroi. Ohjeisti vielä minua hieromaan itsekin. Jennin mielestä Joyn jalka on nyt niin hyvä, että riittää kun menemme seuraavan kerran kun lihasjumeja ilmenee :D Luulen että lomapaikassani olleella ilmapatjalla oli iso osuus lihasmassan kasvulle, sillä patjalla on niin reilusti korkeutta, että koira joutuu väkisinkin vähän tasapainoilemaan sillä kävellessään. 

Leikkauksesta tulee aikaa 6 kk 13.7., käydään vielä Räihällä näyttämässä jalkaa 22.7.