Meille tulee verinen joulu ;) Kerry ei enää torstaiaamuna läpäissyt juoksutarkastustani, eli ei päässyt mukaan treenaamaan ja astutus on nyt sovittu maanantaille 31.12. Kerry pitää juoksuhousujaan ihan kiltisti, mutta yrittää aina karkuun lähestyessäni housut kädessäni. Astutus sattuu sopivasti vapaapäiväkseni, kun pitää kuitenkin ajella Ylöjärvelle ja takaisin + Kerry luultavasti juoksuttaa urosta "koko rahalla". Urokseksi valitsin FIN MVA Karrell Little Luka:n, joka on tuotu Australiasta. Jostain syystä minua näköjään miellyttää ulkonäöllisesti australialainen linja, lisäksi Luka on luonnetestattu ja saanut siitä 172 pistettä, joka on russelille erinomainen tulos. Luka sai Kerryn heikoilta osa-alueilta (pehmeys, toimintakyky) ko. testissä hyvät arvosanat, joten on pääkoppansa puolesta erinomainen valinta. Lisäksi Lukalla on enempi luustoa, parempi karvanlaatu, paremmat korvat ja häntä, eikä se ole niin temperamenttinen kuin Kerry. Se että koiralla on temperamenttiä on mielestäni oikein hyvä juttu, mutta kahta kiihkeää russelia en kyllä yhdistä. Ainoa miinus Lukassa on mielestäni sen koko, sillä se on peräti 32,5 cm korkea, mutta sillä on niin paljon plussia, että olen valmis ottamaan riskin, että osa pennuista voi olla hyvinkin suuria. Peukut että astutus onnistuu ja saadaan potra kevätpentue.

Torstai oli vapaapäiväni ja kävin ensin treenaamassa Joyn ja Voron kanssa. Joyn kanssa treenasin haltuunottoa, sylikäännöstä, putkea, jolla pääsin tekemään myös takaaleikkausharjoituksen, kujakeppejä sekä puomin ylösmenokontaktia. Voron kanssa tein radan pätkän, jossa harjoittelin takaahyppyjä ja keppikulmia. Lopuksi treenasin sylikäännöstä Voronkin kanssa ja täytyy kyllä sanoa, että Joy hallitsee sen jo paremmin, kuin Voro, joka putkiaivona kääntyy helposti minun suuntaani, kun sylkkärissä on tarkoitus kääntää koira ohjaajasta pois päin takaisin tulosuuntaansa. Hyvin menneen treenin jälkeen ryhdyin kaivamaan kämppääni pölyn, hiekan ja puutikkujen alta (koirat tykkäävät järsiä halkoja). En muista koska olisin siivonnut niin pitkään ja hartaasti, mutta on se kieltämättä kivaa, kun kämppä tuoksuu puhtaalle.

Tänään on viimeinen työpäiväni ennen joulua ja töihin palaan taas 27.12. Joululomalla on luvassa heppailua, rauhallista oleilua sekä paljon hyvää ruokaa. Mässylakkokin päättyy virallisesti nyt, mutta koska painoa on pudonnut lokakuun lopusta huikeat 7 kg, täytyy joulun jälkeen taas ryhdistäytyä, kun paino kerran on saatu syöksykierteeseen oikeaan suuntaan.

Nappasin eilen kännykällä Joysta alla olevan joulukuvan, toivottavasti raukka ei saanut traumoja ;)
1149989.jpg

Rauhaisaa joulunaikaa!!!