Olimme Joyn kanssa tänään mukana Mevetissä järjestetyssä springerspanieleiden joukkotarkastuksessa. Muut olivat menneet sinne jo klo 18, mutta koska olin töissä klo 18.15 asti ehdin paikalle vasta hiukan jälkeen seiskan. Kyllä täyttyy taas olla tyytyväinen, kun saa asua täällä "maaseudun" rauhassa. Mevetin ympäristössä on aivan järkyttävä parkkitilanne. Siinä sitten etsin parkkipaikkaa, kun autoja on molemmin puolin niin tiivisti parkissa, että koko ajan odottaa koska jompi kumpi kylki raapii jotain autoa. Navigaattori opasti taas näppärästi perille, vaikken aina totellutkaan ohjeita.

Me pääsimme viimeisenä sisään ja ensin otettiin verta TGA-testiä varten.
TGA-testin avulla voidaan arvioida nuorten koirien riskiä sairastua tulevaisuudessa kilpirauhasen vajaatoimintaan. Testin tulos ilmoitetaan minulle ensi viikolla. Noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen pääsimme kuvattavaksi. Koirille käytettiin hyvin kevyttä rauhoitusainetta (varoaika vain 7 vrk), joten Joy ei  kyllä nukahtanut lainkaan vaan lähinnä roikotti päätään. Lonkkakuvista Per sanoi aluksi toisen lonkan olevan A ja toisen B, mutta tuloksia kirjatessaan laittoi kuitenkin papereihin A/A. Varsinainen "tuomio" tulee muutaman viikon päästä Kennelliitosta, jossa Joyn rekkareihin myös merkitään lonkka- ja kyynärälausunnon tulos.

Lonkat näyttivät tältä:
Joy_lonkat.jpg

Joyn selkä ja ranteet ovat normaalit:

Joy_selka.jpg

Joy_ranteet.jpg
(huh, kuinka pitkät kynnet!)

Ja kyynärnivelet lähtivät Kennelliittoon 0/0:na.

Joy_kyynarat.jpg

Lisäksi tarkastutin Joyn polvet, jotka ovat normaalit, eli 0/0. Silmätarkastusta en vielä teettänyt, sillä minusta se on järkevämpää teettää mahdollisimman lähellä astutusajankohtaa.

Lysti maksoi seuraavasti:
- Poliklinikkamaksu                21,96 eur
- TGA-testi                             36,20 eur
- Polvitarkastus                      18,30 eur
- Lonkat & kyynärät              100,04 eur
- Selkä                                    24,40 eur
- Ranteet                                 24,40 eur
Eli lasku yhteensä:                225,30 eur

Kysyin voinko saada kuvat mukaani cd:llä ja se onnistui ilman lisäveloitusta. Ihmeellistä tämä nykytekniikka :D