Eilen vein autoni korjattavaksi. Katsastuksessa havaitut viat ja puuteet olivat käsijarrua lukuunottamatta jo korjattu ja nyt Arska vaihtoi käsijarruun vaijerit ja jarrukengät. Hän myös fiksasi pakoputken takaäänenvaimentajaa, se kun on vaihdon jälkeen kolissut. Työ kesti oletettua kauemmin, joten auto ei ollutkaan valmis töistä päästyäni, mutta onneksi Sonja riensi hätiin ja antoi minulle kyydin kotiin. Kotona tein pari kiireellistä kisoihin liittyvää asiaa ja lähdin sitten koirien kanssa kävelemään Järvenpäähän päin, ajatuksena päästä vähän ajan päästä Arskan kyytiin autoni valmistuttua. Loppujen lopuksi ehdin kävellä Järvenpään ST1:lle (ex. Esso), ennen kuin Arska tuli, eli lähes 8 km. Arska on paitsi taitava auton korjaaja myös erittäin edullinen. En ole laskenut tällä kertaa käyttämäänsä tuntimäärää, mutta hän vaihtoi autooni öljyt, oikeanpuolimmaisen raidetangon pään, pakoputken takaäänenvaimentimen ja teki käsijarrurempan. Tarvikkeet maksoivat noin 200 euroa ja Arska otti työstä huikeat 50 euroa!! Luonnollisestikin olin erittäin tyytyväinen, että annoin hänelle väärillä vanteilla olleet kesärenkaani ja tietty annoin hänelle bonuksena myös sixbagin Karhun tölkkioluita.

Tänään olin töissä agilitykisoissamme Haarajoella. Menin paikalle jo klo 8.15, mutta läksin sitten vähän klo 11 jälkeen hakemaan uusia kesärenkaitani Keravalta. Rengasliikkeessä oli ruuhkaa, joten laitoin autoni rekisterinumeron jonotuslistaan ja lähdin piipahtamaan kotona. Rengasliikkeessä sanottiin, että autoni olisi vuorossa noin tunnin kuluttua, mutten uskaltanut viivähtää kotona kuin noin 10 min ja lähdin sitten takaisin Keravalle. Vein autoni avaimet liikkeeseen ja lähdin ruokaostoksille Lidliin. Takaisin tultuani kävin katsomassa montako autoa oli enää jäljellä ja totesin tyrmistyksekseni, että olivat ottaneet minua (ja kahta edelläni olevaa autoa) ennen jälkeeni tulleen auton. Systeemi olikin sellainen, että jos jäi itse odottamaan, niin saattoi päästä jonossa nopeammin eteen päin. Niinpä jäin itse paikalle ja pääsinkin heti seuraavana sisään. Uudet renkaat vaikuttivat todella hyviltä ja vanteet näyttävät tältä:
1501780.jpg
Hintakaan ei ollut ihan niin paha kuin oletin, eli summa oli tasan 700 euroa. Onhan se tietysti ihan hirveä summa rahaa, mutta kyllä noissa on minulle rengasta moneksi vuodeksi. Kisapaikalle ehdin sopivasti takaisin seuraavan työtehtäväni alkuun. Toimin miniluokan ajan varakellottajana ja loput säkäluokat korjasin kaarella olevaa putkea, jonka varsinkin maxikoirat siirsivät lähes poikkeuksetta paikoiltaan. Koska ko. putki mentiin kahteen kertaan piti se yleensä myös korjata kahdesti, joten sen verran paljon tuli juostua, että olotila oli luokan jälkeen jokseenkin voipunut. Onneksi pääsin lähtemään kotiin, mutta heti oli pakko alkaa pesemään talvirenkaita, tai olisivat kyllä jääneet yöksi ja huomiseksi aamuksi pihalle.

Illalla iski kauhea makeannälkä, joten juuri ennen Hyrylän R-kioskin sulkemista syöksyin paikalle ja ostin litran jätskiä. Kotimatkalla ajelin lähimetsään ja kävimme koirien kanssa siellä lenkillä. Huomenna menen taas kisoihin töihin, mutta onneksi tällä kertaa vasta klo 10.30. Toivottavasti sää suosii huomennakin.