Työkaverini on tämän viikon lomalla, joten pidän yksin puljua pystyssä vuorotta. Onneksi ei tarvitse olla auki, kun klo 10-18, mutta koska olen töissä vielä viikonlopunkin, niin tälle viikolle tulee töitä 53,5 tuntia. Töissä on onneksi hiljaista, mutta iltaisin ei kyllä pahemmin energiaa ole varastossa.

Sunnuntaina olin seuraamassa agilityn PM-kisoja Energia Areenalla Vantaalla. Yleisöä oli yllättävän vähän, joten tunnelma ei ollut mitenkään huikea. Sertimatto tuotti monelle koiralle vaikeuksia, mutta huikeita suorituksiakin nähtiin. Iltapäivällä menin metsälenkille Ullan, Annen, Maarian, Joyn, Kipinän, Lieskan, Shiran ja Rullan kanssa.
Rullan ja Joyn kokoero on parisen senttiä ja kolme kuukautta vanhempi Shira-russeli näytti miniatyyriltä siskoksiin verrattuna. Pahaksi onneksi loppulenkistä liukastuin puunoksaan ja kaaduin oikean jalkani päälle. Oksa painoi ikävästi sääreen ja jalka tuntui pari tuntia aikas kummalliselta, mutta loppupeleissä selvisin säikähdyksellä. Lenkin jälkeen kävin kylässä Ullan uudella asunnolla. Autoni etuosasta alkoi kuulua kummallinen ääni, aivan kuin siellä olisi pyörinyt jokin propeli. Välillä ääni katosi pitkäksikin aikaa, joten ihan hirveästi en huolestunut, mutta sen verran kuitenkin, että oli pakko ottaa puhelu Ahti-langolleni. Ahti suositteli seuraavan kerran äänen kuuluessa kurvaamaan huoltoon, jossa voivat selvittää äänen lähdettä. Sisäilmapuhallin on viime aikoina temppuillut, joten veikkaan äänen tulevan sieltä.

Maantaina töihin ajellessani ääni alkoi taas kuulua ja tuuletinkin lakkasi toimimasta. Käänsin tuulettimen tehoa säätävää nuppia pienemmälle ja ääni hiljeni voimistuen taas toiseen suuntaan namiskaa kääntäessäni. Täten tuomitsen syylliseksi tuulettimen!
Töiden jälkeen kävin hakemassa postista tilaamani Oster A5-koneen ja sen mukana saamani 7F-terän. Terätoimituksen kanssa on jotain ongelmaa, joten kahta nro 10 terää joudun vielä odottelemaan, mutta eipä tässä ole niille juuri tarvettakaan. Tekisi mieli päästä testaamaan uutta konetta, mutta omat koirani ovat vielä niin lyhyessä turkissa, ettei niitä viitsi ajella. Pari vesiäistä on tulossa ajeltaksi, mutta päivää ei ole vielä sovittu omistajansa kiireiden takia.
Illalla menin hallille Kerryn ja Voron treeneihin, Joynkin jouduin ottamaan mukaan, kun töistä tulon ja treeneihin lähdön välinen aika jäi ihan olemattomaksi. Treenit menivät kummakin koiran osalta hyvin ja Vorokin alkaa jo keskittyä tekemisiinsä.

Eilen kävin hakemassa postista Erätukusta tilaamani ulkoiluasun. Minulla on jo yksi sellainen, mutta sen alle ei mahdu kovinkaan paljon vaatetta. Uusi on sen verran reilu, että sinne mahtuu hyvin vaatetta alle ja väri on tavoistani poiketen sininen ihan JAUn värejä ajatellen. Eli ajatuksena on esim. kisapäivinä tarvittaessa pukea edustusasu ulkoilupuvun alle. Kävin myös Keravan Citymarketin avajaisissa. Kuvittelin, että kahdeksan jälkeen illalla siellä ei olisi enää kauheaa ruuhkaa, mutta olin väärässä. Onneksi parkkeeraus oli ohjattua, mutta kassalle jonotin puolisen tuntia. Normaalisti jättäisin tuommoiset ostosreissut suosiolla väliin, mutta heillä oli tarjous josta en voinut kieltäytyä, eli plussakortilla sai Volta-imurin hintaan 49,90 € (norm. 129 €). Imurini on saatu noin 17 vuotta sitten kihlajaislahjaksi, joten olen jo jokin aikaa suunnitellut uuden hankintaa. Vanha pääsi viettämään ansaittuja eläkepäiviään yläkerran imuriksi.

Mässylakkoni on pitänyt hyvin. Viikko sitten hairahduin työkaverini houkuttelemana ostamaan Spice Ice:stä juhlapyörremyrskyn ja eilen sittarin avajaisissa söin yhden palan lakua (maistiaiset), mutta muuten olen pitäytynyt makeista. Vaaka on päätökseeni suhtautunut suopeasti, eli vajaassa kolmessa viikossa on paino pudonnut nelisen kiloa. Eilen kassajonossa seistessäni kiusaus oli käydä ylivoimaiseksi, mutta onneksi jonottamallani kassalla myytiin vain tupakkatuotteita :)

Punnitsin Joyn tänä aamuna ja tulos oli 10,5 kg.