Eilen heräsin vaille kahdeksan ja tuntia myöhemmin olin jo Ristinummella, jossa seuramme järjesti joukkuekisana Uudenmaan agilityseuroille haasteottelun. Pientä alkuhämminkiä oli, sillä pari työntekijää sekä kisan tuomari olivat merkinneet kisapäivän väärin, eli olivat tulossa kisapaikalle vasta sunnuntaiksi, mutta onneksi näin pieni kisa ei kummoista työporukkaa tarvitse. Mukaan oli ilmoitettu 6 joukkuetta, joista voiton vei Hakunila, hopeaa JAU ja pronssia Kirkkonummi. Hoitelin aamulla ilmopistettä ja loppu ajan naputtelin tuloksia.  Kisan jälkeen Inka tuli juoksemaan Joyn kanssa kontakteja puomilla ja A:lla. Teimme kumpaakin estettä myös irti. A:ta Joy meni sen verran kovaa, että päätimme olla kiihdyttämättä Joyta yhtään ennen estettä ja se vaikuttikin ihan toimivalta. Täytyy vaan toivoa ettei huomisella radalla A:lle luukuteta täysiä, tai sitten mun täytyy saada siltä vauhtia pois ennen estettä. Seurauksena voi olla kielto, mutta mielummin niin kuin että neiti täräyttää A:n kahdella loikalla. Olen todella kiitollinen Inkalle ja Pirkolle, kun ovat jaksaneet pyyteettömästi auttaa kontaktien kanssa - harvinaista nykyaikana. Treenin jälkeen minulla olikin jo kiire JAUn hallituksen kokoukseen, eli pikalenkki Joyn kanssa, kiireellä koirat kotiin ja sitten Järvenpäähän kokoukseen. Asioita ei ollut paljoa, mutta tyypilliseen tapaan juttu poikkesi usein sivupoluille, joten kokous kesti lähes kolme tuntia.

Kokouksen jälkeen kävin pikaisesti kaupassa, sillä porkkanat olivat lopussa ja pyörähdin sen verran kotona, että sain koirien puuron uuniin ja nappasin koirat kyytiin. Hirmuisesti olisi nukuttanut, mutta olin luvannut mennä kuvaamaan Helistä ja Kaitzusta kuvia, joten katsoin viisaimmaksi syöksyä heti taipaleelle. Kuvasin ensin nuorta paria koirien kanssa ja sitten pelkkiä koiria. Äkkipäätä voisi ajaltella, että ryhmäkuvan ottaminen seitsemästä koirasta on aikamoinen show, mutta kun koirat pysyivät käskystä paikallaan, niin tulin räpsineeksi laumasta ihmisillä ja erikseen yhteensä 139 kuvaa. Täytyy toivoa, että tuosta määrästä löytyy heitä tyydyttävä kuva. Tässäpä koirut:
1686568.jpg
Vasemmalta: Daksu, Minsku, Kädi, Riekku, Nuudeli, Noppi ja Aida.

Kuvaussession jälkeen päästin Kerryn ja Joyn laumaan mukaan. Kerryhän ei tietenkään puuhaillut muiden koirien kanssa mitään, mutta Joylla oli Kädin kanssa oikein hauskaa. Nuudelilla oli juoksu parhaimmillaan, joten Joy harjoitti hiukan turvaseksiä sen kanssa. Kotiin päästyäni ruokin koirat ja itseni vajoten sen jälkeen tyytyväisenä sohvalle. Aloin katsomaan leffaa, mutten tainnut päästä edes puoliväliin, kun nukahdin ja heräsin sohvalta aamuviideltä.  Onneksi sain melko pian unen päästä kiinni.

Tänä aamuna heräsin ysiltä, mutta koska satoi vettä, päästin Joyn pissalle ja rojahdin takaisin petiin täyttelemään sanaristikkoa. Kymmenen jälkeen kävin suihkussa ja huomasin ettei lämminvesivaraaja ollut taas lämmittänyt vettä. Tämä oli kuukauden sisällä toinen kerta, joten täytyy uskoa että täytynee soittella huoltomies paikalle. Kyselen naapurilta seuraavan kerran nähdessämme tietääkö ketään. Suihkun raikkaana kävelytin koirat, eikä enää satanutkaan. Pikaisen aamiaisen jälkeen ajelin koirien kanssa ensin Kellokosken sairaalalle, jonne vein Kitille JAUn buffakamoja. Kellikseltä suuntasin Jokelaan Kerryn Venla-tytärtä katsomaan. Venla oli pentueen rauhallisin pentu, mutta kylläpä siinä on aimoannos ärrieripoweria!! Menin ensin sisään ilman koiria, ja Venla taisteli nallesta aivan samalla tapaa äristen kuin Kerry. Dominanssiakin näyttää löytyvän, sillä nylkytti innolla nalleaan.  Venla on pentueen siistein turkiltaan, mutta niin vain silläkin oli jo pidempiä haituvia pitkin kroppaa ja komea alaparta. Hain omat otukseni sisälle ja ensi järkytyksestä toivuttuaan Venla alkoi leikkiä Joyn kanssa ja lapsukaisilla oli oikein mukavaa keskenään.
Venlalta löytyy nöyryyttä vanhempaa koiraa kohtaan, eli alistui oitis Kerrylle, joten Kerry kävi vain välillä poliisina rauhoittamassa kakaroiden leikkiä. Joyta kohtaan aluvaiheessa tuntemansa kunnioitus karisi leikin myötä ja lopulta Venla kipaisi Joyn selkään hajareisin ja alkoi nylkyttää!
1686593.jpg

1686597.jpg
Kerry-Ketterän Vauhtivenla, 4 kk.

Kahvipöydässä keskustelu ajautui Russeli-lehteen ja kävi ilmi, etteivät he olleet saaneet uusinta lehteä. Pikakysely muiden pentujen omistajille paljasti, että koko kööri on jäänyt ilman lehtiä. Olivat kyllä kaikki saaneet pari vanhaa lehteä liitettyäni heidät jäseniksi, mutta sen jälkeen ei ollut tullut mitään, eli viimeisin Terrilife ja Russeli ovat saamatta. Laitoin heti viestiä uudelle jäsensihteerillemme ja jostain syystä koko kööri on jäänyt kirjaamatta jäseniksi. Onneksi uusi Russeli-lehti ilmestyi vasta noin viikko sitten, joten saavat kyllä vielä sen, mutta viimeisin Terrilife jää kyllä saamatta.

Viikonlopun kuvasaldoa löytyy kuvagalleriastani. Huomenna starttaamme Joyn kanssa ensimmäisessä agilitykisassamme, eli HauOpenissa Konalassa.