Koskapa lauantai meni leipätyössä, niin pääsin Stadi Gameseihin vain sunnuntaina ja tarjolla kaksi rataa. A-kisan tuomaroi Kari Jalonen ja B-kisan Nalle Jansson (SWE).

Alun kauko-ohjaus meni hyvin ja olin iloinen, kun tajusin olla edes yrittämättä ehtiä valssaamaan keppien eteen, eli kirmasin putken ulostulon viereen, lähetin Joyn pujotteluun ja leikkasin takana. Pieni töksähdys tuli putken suulla, kun Joy varmisti olisiko seuraava este kenties puomi, mutta lähti hyvin pujotteluun. Putkien välistä piti taas saada koira puomille, mikä ei ollut mikään ongelma. Radan kirkkaasti pahin hylkykohta oli puomin alla olevaan putkeen kääntö ja meille kävi samoin kuin monelle, monelle muullekin, eli huiskasin Joyn renkaalle. Ei riittänyt että valssin kääntö ajoittui juuri renkaan edelle, mutta käsinäyttökin oli huiskaiseva. Keinulla jätin vähän liikaa välimatkaa sivusuunnassa ja Joy lähti sieltä omin luvin. Harkitsin hetken kääntäisinkö sen takaisin keinulle, mutta päätin sitten jatkaa radan loppuun. A:lle vienti meni siinä mietiskellessä soveltamiseksi ja otus tuli sieltäkin omin luvin. Koskapa en ollut suunnittelemallani puolella, oli myös maaliin pääsyssä vähän vaikeuksia.

Tokan radan kanssa oli käydä käpy. Tuomari muutti paria kohtaa, mm. lähtöhypyn suuntaa. Vaikka  näin numeron siirtyneen toiselle puolen, niin vasta noin ½ min ennen rataantutustumisen päättymistä tajusin virheeni, enkä sitten ehtinyt kävellä alkua kuin kerran. Noh, osasin kuitenkin asettua lähtöön oikein, mutten ehtinyt kolmoshypyn taa suunnittelemaani valssiin, joten piti heittää perstuntumalla takaaleikkaus, joka ei tietystikään onnistunut aivan nappiin. Keppejä edeltävälle hypylle tehty niisto-persjättö (kylläpä niitä onkin tullut viime aikoina viljeltyä) onnistui ihan suht ok, mutta sarjan c-osalle tehty vastaisen käden kiinniotto onnistui liiankin hyvin, eli tulin vetäneeksi Joyn ko. hypystä ja vielä pituudestakin ohi. C-osan kieltoa en edes huomannut, joten korjasin vain pituuden. Loppu sujuikin ihan jee, paitsi että vika rima tuli alas. Mainittakoon, että jostain syystä yksikään vesikoira ei kuulema selvinnyt loppusuorasta pudottamatta vähintään yhtä rimaa

Video

Kisojen jälkeen ajoin Ristarille pieniin kontaktien palautustreeneihin ja treenasin sitten samalla kellotusklinikalla ilmennyttä pujottelusta tiukasti puomille kääntöongelmaa, keskiviikkona Anjan vinkkaamaa siivekkeen takana tehtävää ihmisnuolta sekä muutaman viikon takaisessa Timon treenissä ollutta 3/4 putken kiertoa kuolleesta kulmasta. Kaikki muu onnistui, paitsi pujottelusta puomille vienti niin, että layeröin kepit.