Maanantaina tulee Joyn polvileikkauksesta 3 kk. Pääsiäisenä käveltiin jo ensimmäinen tunnin lenkki, matkaa kertyi 5 km. Tänään kävimme fyssari-Jennillä, joka ilahtui kovasti jalan lisääntyneestä lihasmassasta.

Ovat käyneet tarkastuskäynnillä leikanneella eläinlääkärillä ja ovat saaneet luvan liikkua normaalisti. Vasempaan takajalkaan on tullut mukavasti lihasmassaa lisää. Selän tilanne hyvä, rangan jousto normaali, ei triggerpisteitä. Oikean etureiden lihasmassa jonkin verran kireä. Vastaa manuaaliseen käsittelyyn ok.

Jatkakaa kotona liikunnan kuormittavuuden astettaista lisäämistä siten, että teette sekä voima- että koordinaatioharjoitteita. Liikuta koiraa mahdollisimman monipuolisessa maastossa (metsä, mäet, ympyräurat, pujottelut, kiipeilyt) sekä tee lenkin aikana istumasta ylösnousuja ja siksak-uria ja suunnanvaihdoksia. Tehkää kotona rimojen ylityksiä, välit epätasaiset ja rimojen päät tai koko rima epäsäännöllisesti ylhäällä siten, että koira joutuu keskittymään liikkumiseensa.

Kuukauden päästä voitte alkaa tehdä kevyttä hyppytekniikkatreeniä, mikäli koira liikkuu puhtaasti. Samoin kuukauden päästä koira saa olla hallitussa tilanteessa irti. Lisätkää myös näissä tilanteissa kuormittavuutta pikkuhiljaa koiran vointia seuraten. Kesällä vedessä kahlailu tai uiminen hyviä hajoitusmuotoja.

Eihän tähän voi muuta sanoa kuin että  JIPPIII!!!

IMGP7902.jpg