Eilen huolestuin Kerryn jättäessä aamuruokansa väliin. Epäilin heti sen saaneen vatsataudin, varsinkin kun yöllä herätessäni olin haistanut jokseenkin veret seisauttavan leijan. Kerry oli kuitenkin nukkunut yön normaalisti, enkä aamun metsälenkin aikana huomannut mitään outoa. Seuraavan kerran pihalla käydessäni Kerry etsi selvästi hätimispaikkaa ja kävin sitten tulosteen tsekkauksessa. Oli siinä vielä kokkareita, mutta puolet oli ihan lirua. Koska Kerry ei kuitenkaan rampannut ulkona ja oli muutenkin täysin normaali, en sitä heti sairaaksi julistanut, mutta kävin jo valmiiksi hakemassa apteekista Canikuria. Pirautin myös tutulle eläinlääkärille, sillä Joylla oli illalla treenit, eikä minulla ollut käsitystä siitä, voisiko sekin  tartuttaa Kerryn mahdollista vatsatautia, vaikka itse olikin oireeton. Treeneihin meno oli kuulema ok, mutta Joy ei saisi neniä muita koiria, leikkiä samoilla leluilla eikä juoda samasta kupista. Niinpä läksimme Joyn kanssa Nurmijärvelle, Kerryn jäädessä päivystämään kotiin.

Samu ei päässyt treenejä vetämään, mutta hallissa oli Timo Rannikon parille OT-ryhmälle ja SM-ryhmälle tekemä treenirata, joten menimme sitä. Rata näytti suurinpiirtein tältä:

Alku vaikutti minusta todella hankalalta, muttei Joylla ollut mitään ongelmaa sen kanssa. Jäin kutsumaan hypyn ja keinun välimaastoon ja layeröin sitten hypyn neljä ohi kolmoselle, josta kahden käden haltuunotto ja hyppy 4 takaahyppynä. Puolivalssilla Joyn linjan korjaus, lähetys hypylle 5 ja 6, takaaleikkaus ja kutsu 7:lle, backlappinä lähetys hypylle 8 ja lähetys 9:lle. Ysiltä kääntö tahtoi mennä pitkäksi, eli Joy alkoi hakea kaariputken 10 taakse. Putken "väärän" suun ohikuljetus onnistui ok, paitsi että ekalla kertaa pidin liian kauan kiinni ja Joy lukittui puomille. Puomilla Joy pysähtyi taas hieman liian aikaisin, pujottelu onnistui hyvin kuin myös lähetys kuolleesta kulmasta putkeen. Valssasin ennen hyppyä 14 ja pyöritin hypylle 15 ja tein peruuttamalla välistä vedon. "Loppusuorasta" en selvinnyt viimeistä väliä pidemmälle, joten sitä harjoittelimme erikseen lelun avulla. Sen verran paljon tuli toistoja, etten enää tehnyt toisella kierroksella rataa, vaan tein avustajan kanssa muutaman pujottelutoiston, pallo päässä palkkana. Kokeilin myös jäädä hiukan Joyn taakse, mutta jäi sitten epävarmana tokavikaan väliin seisomaan.

Kerry oli jaksanut olla hätimättä koko treenireissumme ajan, joten epäilin sen vatsan olleen vain jostain syystä löysällä. Niinpä annoin sille hiukan riisiä, jossa mukana noin teelusikallinen lihaa ja raaka kananmunan keltuainen. Kerry söi hyvällä ruokahalulla, mutta myöhemmin illalla alkoi pihalla ramppaaminen ja yölläkin piti käydä kolmesti. Tulosteiden tsekkaaminen oli jo tarpeetonta, sillä vilkaisu Kepanderin takalistoon riitti kertomaan että ärrieri on ruikulla. Nyt sitten elellään Canikurin voimalla... Kerry on tosin edelleenkin muuten ihan normaali, eli kuumetta tuskin on.

Tänään menimme Joyn kanssa kimppatreeniin Kitin, Tarmon ja Niilon kanssa. Aloitimme Joyn pujottelutreenillä, eli Kiti odotti lopussa pallon kanssa. Joy pujotteli kaksi ensimmästä kertaa kaksi viimeistä väliä todella epävarmasti. Seuraavilla toistoilla epävarmuus saatiin pois, mutta kyllä se näköjään vielä apua tarvitsee. Treenasimme myös putkelta kääntöjä ja niissä oli selkeä ero oikealle ja vasemmalle kääntymisessä. Kääntyy paljon huonommin vasemmalle, joten lantio saattaa olla taas vino. Onneksi Patricia tulee ensi viikolla, niin saadaa koira suoraksi, jos siitä on kyse. Kiti treenasi välissä poikien kanssa vippauksia ja sen jälkeen jatkoimme Joyn kanssa ihmisnuolella. Käännöt oikealle menivät hyvin, myös persjätön kanssa. Vasemmalle käännöksessä oli ongelmia, ts. lähdin liian aikaisin liikkeelle, jolloin Joy kääntyi jo ennen hyppyä siivekkeen suuntaan. Treenasin myös poispäin kääntöjä, jotka onnistuivat hyvin Mikon ohjeen mukaan tehtynä. Kuljetus tapahtuu vastaisella kädellä, jolla myös käännetään koira itsestä pois. Käännöskohdassa minun tulee olla hyvin tarkkana, etten käännä hieman hartialinjaa "ulospäin", joka aiheuttaa Joyn kääntymisen itseeni päin. Lopuksi tein puomia, josta lähetys takaahypylle. Pysähtyy puomilla liian aikaisin, eli täytynee pyytää kontaktihärpäke takaisin kotiin ja alkaa vahvistamaan oikeaa paikkaa.

Jännityksellä palasin kotiin Kerryn luo, mutta eipä hällä mitään hätää ollut. Kävi kyllä pihalla pikapissillä, mutta meni sitten keittiöön norkoilemaan ruokaa. Laitoin kuppiinsa Canikuria, muttei kelvannut. Kävi kyllä pesemässä Joyn ruokakupin.

Tänään on viimeinen lomapäivä ja tästä alkaa Joyn lähes kahden viikon erittäin ansaittu treenitauko. Tietysti teen jotain pieniä juttuja kotona, kuten vahvistan takaahyppyjä.