Sekä Kerry että Joy on luonnetestattu, joten pitihän Funnynkin päästä. Funny ei reagoi mitenkään ilotulitteisiin, eikä muihinkaan paukkuihin ja on mielestäni suht tervepäisen oloinen tyyppi, mitä nyt vahtii räkyttämällä omaa tonttia. Yleensä menossa on mukana kaksi edellä mainittua tai minä, joten eipä ole paljoakaan joutunut itsenäisiä päätöksiä tekemään. 

Varmoin mielin läksin testiin, ainoa asia mikä askarrutti oli taisteleminen, Funny kun leikkii pääasiassa vinkupalloilla, tosin kyllä se kotona tarjoilee rättejä vedettäväksi ja tapporavistaa niitä. Käytiin vuoroamme odotellessa kävelemässä ja Funny vaikutti ihan omalta itseltään.

Tuomareina toimivat Jorma Lankinen ja Maarit Salla. Jorma hoiti haastatteluosuuden ja yllättäen Funny ei ollut lainkaan kiinnostunut hänestä, ei mennyt edes luokse nimellä kutsuttaessa. Ei todellakaan alkanut taistelemaan kepistä Jorman kanssa, eikä kyllä minunkaan. Jorma kysyi millä sitä leikitän ja kerroin käyttäväni vinkupalloa. Noh, arvatenkaan heillä ei ollut mitään vinkuvaa ja autoni oli sen verran kaukana, ettei lähdetty sieltä hakemaankaan. Leikittiin sitten vähän aikaa pehmopallolla, mutta eipä silläkään päästy taistelemaan. Kelkka meni mielestäni vielä ihan ok, Funny haukkui sitä ja tuli tutustumaankin, mutta Maaritin "hyökkäys" oli sille liikaa. Muristeli vähän selkäni takaa hänelle ja taisi pari kertaa haukahtaakin, mutta ei todellakaan olisi lähtenyt hänen mukaansa tilanteen rauettua. Seinän takaa hypähtävää "ukkoa" pelästyi sen verran, että onnistui riuhaisemaan hihnan kädestäni irti, mutta otti vain sivuetäisyyttä muutaman metrin ja antoi hyvin kiinni. Ohitti hetken päästä paikan ihan helposti eikä kaikonnut naapuripitäjään tynnyristä. Kävipä istumassa sen päällä sylissäni. 

Pimeähuone olikin jo ihan myrkkyä. Taisi olla sitä mieltä, että jos emäntä on niin daiju, että menee tuonne, niin olkoon siellä. Tuntui raapivan ovea päästäkseen ulos ja muutaman kerran jouduin sitä kutsumaan, ennen kuin saatiin näköyhteys. Seinällä olikin sitten katastrofi valmiina. Ei keksinyt uhkaan muuta ratkaisua kun kääntää pepun hyökkääjää kohti, ei alkanut edes haukkua. Onnistui sitten jotenkin saamaan itsensä irti ja pakeni paikalta, mutta onneksi minun luokseni eikä pitkin pusikoita, alue kun ei ole aidattu. 

Lopuksi vielä ammuttiin. Nousi ensimmäisen laukauksen jälkeen minua vasten, jolloin ajattelin että tuomitaan laukausaraksi, mutta toiseen paukkuun ei enää reagoinut.

Tässäpä vielä eri osa-alueet:

Toimintakyky (Arvosana kuvaa koiran kykyä tehdä ratkaisuja erilaisissa sille uusissa tilanteissa, ja sitä ilmaisee yhtälailla puolustautuminen kuin pakokin. Toimintakyvyyttömyys ilmenee joko koiran pyrkimyksenä mitätöidä tilanne tai sen jähmettyminen paikoilleen mitään tekemättömäksi.) 

- 1 pieni

Terävyys (Koiran taipumus reagoida aggressiivisesti sitä uhkaavaa ihmistä kohtaan. Mitä terävämpi koira on, sitä pienemmästä ärsytyksestä se käyttäytyy aggressiivisesti.)

+ 1 b ei osoita lainkaan terävyyttä

Puolustushalu (koiran perinnöllinen halu puolustaa laumaansa)

+ 1 pieni

Taisteluhalu (Taisteluhalu on koiran perinnöllinen halu käyttää ruumistaan leikkimieliseen (tai todelliseen) taisteluun saavuttaakseen haluamansa päämäärän)

- 2 riittämätön

Hermorakenne (Koiran hermojen vahvuus)

+ 1 b hermostunein pyrkimyksin (Koira selviytyy kaikista testin osasuorituksista. Siinä on havaittavissa merkkejä rauhattomuudesta, se hieman rasittuu henkisesti testin edetessä)

Temperamentti (Koiran kyky havainnoida ympäristöään ja toimia sen mukaisesti. Kyse ei ole ainoastaan sen nopeudesta reagoida, vaan optimissaan koiran tulisi havaita kaikki siihen vaikuttavat ympäristön tapahtumat ilman viivettä ja reagoida niihin)

+ 2 kohtuullisen vilkas

Kovuus (Koiran taipumus muistaa sille epämiellyttäviä (ja muitakin) kokemuksia ja välttää niiden kohtaamista uudelleen)

+ 1 hieman pehmeä

Luoksepäästävyys (Luoksepäästävyyttä mitataan koiran suhtautumisella vieraaseen, ystävällisesti käyttäytyvään ihmiseen.)

+ 2 a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen

Laukausvarmuus (Koiran tulisi säilyttää toimintakykynsä laukauksista huolimatta.)

Laukausvarma

Eri osa-alueiden pisteet kerrotaan eri kertoimilla, joten saimme kasaan yhteensä 105 pistettä, josta vähennettiin miinuksia 35 p. Yhteistulokseksi jäi vain 70 pistettä, kun 75 pistettä on hyväksytyn tuloksen alaraja. Mainittakoon, että Joy sai aikanaan luonnetestistä 170 p.

Leikkimisyritys, kelkka, hyökkäys ja ukko

Tynnyri, seinä, laukaukset

Tuomarin yhteenveto oli varsinkin hyvin mielenkiintoinen, tuomari kertoi mm. että vesikoirat ovat usein liiankin teräviä, jolloin niistä tulee perseeseen purijoita (pakko oli heittää, että minullakin on ollut sellainen) ja kysyi myös onko Funny Tampereelta kun reagoi asioihin vähän viiveellä :D Säädä äänenvoimakkuus suht kovalle, sillä tuomari puhuu melko hiljaa. 

Tuomarin yhteenveto

Joyn luonnetestin löydät videoineen täältä