Ihanaa, minulla oli viikonloppu vapaa! Nukuin kumpanakin aamuna kymmeneen ja lauantaina suuntasimme koirien kanssa aamulenkille läheiseen metsään. Kerry ja Joy juoksivat vapaana ja Voro oli flexissä vastaan tulijoiden varalta. Pellolla, jossa oli hyvä näkyvyys joka suuntaan päästin myös Voron juoksemaan. Lenkin jälkeen laitoin koirat sisään ja kaivoin sähköisen pensasleikkurini ja leikkasin lyhyeksi kaksi hanhikkipensasta sekä loput malvat. Joy ja Voro hyppäsivät keittiön pöydälle seuraamaan puuhiani, joten tulipa todistettua epäilykseni oikeaksi, eli Joy pystyy jo hyppäämään pöydälle :( Tähän asti olen ollut tarkkana siitä, että keittiön tuolit jäävät niin, ettei niiltä pääse kiipeämään pöydälle, mutta nyt täytyy muuttaa käytäntö niin, että sitä kautta pääsee, ennen kuin vahinkoja pääsee sattumaan. Neljäksi ajoin agilityhallille, jossa oli ohjelmassa keinonurmen rakojen tiivistystä ja seinien pressuttamista. Välissä kävin syömässä kotona ja palasin sitten hallille treenaamaan Joyn kanssa ensimmäistä kertaa ihan kaksin agilityä. Treenasimme haltuunottoa ja sylikäännöstä (koira kääntyy ohjaajan edessä takaisin tulosuuntaansa), putkea yksittäisenä esteenä, sekä hypyn takaa (rima maassa), kontakteja sekä pari tosi huonoa pujotteluyritystä ihan oikeilla kepeillä (6:n sarja). Peetsa tuli jälkeeni hallille, joten pyysin häntä avustajaksi pussille, jonka Joy suoritti hienosti, kankaan vielä ollessa raollaan. Hauska huomata miten Joylta jää ylimääräinen häslääminen pois, kun kaverit eivät ole paikalla todistamassa treenaamista, tosin Peetsa oli Joyn mielestä ihan hirmuisen hauska ihminen ja keskittymiskykynsä katosi täysin.

Sunnuntaina kävelimme lyhyen aamulenkin ja aamiaisen jälkeen läksin Joyn kanssa Jakomäkeen vesikoirien kokoontumisajoihin. Paikalla oli espanjan- ja portugalinvesikoiria peräti 21 omistajineen. Joylle tapaaminen oli järkytys ja kauheasti kiljuen pakeni jalkoihini, mutta kun sisarensa Rulla saapui paikalle, alkoi Joynkin kipsi karista ja oli lopulta oiken reipas pikkuneiti. Rullan Maaria-emäntä otti alla olevat kuvat:
Joy_Rulla_161207.jpg

ryhma_161207.jpg

Kotiin päästyäni oli ihan pakko kaivaa kamera esille ja ottaa koiruuksista pääkuvat, joista sitten värkkäsin uuden joulukortin, kun ensimmäiseen en ollut tyytyväinen, vaikka ajanpuutteen takia lähetinkin sen niille, joita halusin muistaa paperiversiolla. Nettiversio näyttää sitten tältä:
joulukortti07.jpg

Kuvaustuokion jälkeen läksin Keravalle jouluostoksille ja sainkin melkein kaikki ostettua, mutta sitten iski täydellinen energiavaje ja oli pakko ottaa parin tunnin päikkärit ;) Nyt ei sitten nukutakaan, mutta onneksi huomenna (ts. tänään) on iltavuoro, joten voin taas koisia pitkälle aamuun. Vuotta 2007 on enää 16 päivää jäljellä - toivottavasti sujuvat onnellisissa merkeissä. Nyt lähden levittämään pyykkejä kuivumaan, hyvää yötä!