Lähipäivien aikana tuntuu lunta sataneen yhden talven edestä. Omakotitalollisena meinaa välillä mennä hermot, kun lumitöitä on tehtävä aamuin illoin. Onhan se tietysti ihanaa kun maa on valkoinen, eikä ole jatkuvasti pimeää, mutta eikö lunta voisi tulla pikkuhiljaa??!! Jos sinusta on mukavaa tehdä lumitöitä, etkä saa mielestäsi tehdä niitä tarpeeksi usein, niin kutsu toki itsesi tänne puuhastelemaan. Kahvitkin tarjoan ;)

Sunnuntaina lähdin töiden jälkeen Nurmijärvelle treenaamaan. Kuulin kyllä Novalta varoituksen, ettei kannata lähteä rattiin, ellei ole ihan pakko, mutta kun olin jo ehtinyt sopia Sannan kanssa kimppatreenit, niin lähdin, eikä sääkään tuntunut mielestäni kovin kamalalle - onhan sitä ajettu lumisateessa ennenkin. Kaikki meni hyvin Nahkelan liikenneympyrään asti, mutta sitten tuulilasinpyyhkijät alkoivat jäätyä nopeaan tahtiin ja lopulta en nähnyt eteeni kuin noin 2 m ja senkin tuulilasin ihan alareunasta, eli ajoin nenä kiinni ratissa. Näkyvyys oli niin heikko, että minulla oli työ ja tuska löytää turvallinen levike pysähdystä varten. Selvisin joten kuten Hynänkorventielle, mutta sitten oli taas pakko pysähtyä, kun tuuli puhalsi sellaisen myräkän eteeni, ettei minulla ollut mitään käsitystä siitä missä tie oli. Hynäkorventien lopulla olevan tallin kohdalla sain sitten viimein tarpeekseni ja soitin Sannalle kääntyväni takaisin, sillä vaikka olisinkin päässyt autoa ruttaamatta hallille, niin sää olisi voinut vielä pahentua ja kotimatkasta olisi tullut vieläkin ikävämpi. Jälkeenpäin tuli mieleen, että olisin voinut ehkäistä pyyhkijöiden jäätymistä laittamalla puhaltimen täysille ja kuumimmalle, mutta ystäväni Pirkko oli toiminut näin ja saanut palkaksi haljenneen tuulilasin :( Kotimatkalla jouduin vielä pysähtymään monta kertaa, eli koko reissu meni 9 pysähdyksellä, joista viimeinen oli samalla kauppareissu. Kaupasta ajoin lähimetsään, jossa kävimme säätilaan nähden varsin mukavalla iltalenkillä puiden suojatessa meitä pahimmalta tuulelta ja sateelta.

Alkuviikon olen tehnyt iltavuoroja, eli nukkunut aamulla pitkään, lenkittänyt koirat ja riekkunut lumikolan kanssa. Tänään en aio enää lumitöitä tehdä, vaikka lunta tupruttaakin, sillä huomiselle on luvattu reilusti lämpöasteita. Maantaina sain Tehotiimin laskun ja vaikka summa on aivan kamala, niin silti tunsin pakoittavaa tarvetta maksaa sen heti pois, vaikka olisin voinut maksaa leirit yksi kerrallaan ja tälläkin laskulla oli 2 viikkoa maksuaikaa. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että asia konkretisoituu lopullisesti vasta kun lasku on maksettu. Nyt sitten toivotaan, että pysymme kumpikin kunnossa ja pääsemme perjantaina lähtemään Turkuun. Majoitukset on varattuna Tuorlasta ja kaikki leiriohjelma tapahtuu joko Turussa tai Koirakondiksen hallilla Liedossa. Rankka, mutta kaikinpuolin antoisa viikonloppu on siis luvassa.