Olimme eilen Joyn kanssa Sawo Show'ssa kv-näyttelyssä. Edellisen illan ukkosmyrsky oli tehnyt tehtävänsä ja kavioura oli kurainen. Onneksi sade taukosi juuri ennen kehäämme, joten selvisimme suht kuivin turkein, joskin jalat olivat (kummallakin) ihan kurassa. Tuomari oli sveitsiläinen Laurent Pichard.

Arvostelu:

Proper breed type, 15 months old. Slightly low on leg. Beautiful head. Seissor bite, correct eyecolour & form. Needs to get little more substance. Nice temperament. Proper tail set, moved ok, keeping correct topline. Needs to full fill.

Vapaa suomennos:

Oikeanlainen rotutyyppi, 15 kuukautta vanha. Hieman matalaraajainen. Kaunis pää, saksipurenta, oikeanlainen silmienväri ja muoto. Tarvitsee saada hiukan lisää massaa. Kiva tempperamentti. Oikeanlainen hännän kiinnitys, liikkuu ok, pitäen oikeanlaisen ylälinjan. Tarvitsee kehittyä.

Jos sinulla on kertoa fiksumpi suomennos tuohon loppuun, niin pliis, laita kommenttia!!

Tuomari antoi laatuarvostelusta ERIn ja sijoitus oli JUK2. PN-kehään pääsi kuusi koiraa, joista sijoituksemme oli 6. varasetin mennessä junnuluokan voittajalle. Itselle jäi ihan hyvä mieli, harmittaa vaan kun en panosta kehässä tarpeeksi koiran esittämiseen, sillä mielestäni Joy on paremman näköinen kuin esim. junnuluokan voittanut narttu. Mutta, oma koira on yleensä parhaan näköinen, siihen kun silmä on luonnollisestikin kaikkein tottunein.

Kehän jälkeen kävin vähän shoppailemassa. Vastaavien säiden varalle ostin Kennelliiton myyntipisteestä jättisateenvarjon, Joylle agilitykisakirjan sekä MM-kisapaidan. Yksi MM-paitahan minulla jo on, mutta tämä oli kivamman näköinen. Joylle ostin Hurtan kokohaalarin, josta pikkuneiti ei kauheammin riemastunut.

Näyttelyn jälkeen piipahdin kämpillä ja lähdin sitten takaisin jäsenkorjaajalle, sillä oikea polvilumpioni meni uudestaan paikoiltaan noustessani torstai-iltana autosta. Nyt joudun pitämään polvitukea pari päivää jatkuvasti, ettei lumpio pääsee liikkumaan virheasentoon.

Saatuani polven paikoilleen lähdin uuden agiseurani Hukka-Putken kentälle treenaamaan Keinäsen Maijan kanssa. Enhän tietty olisi saanut vielä treenata, mutta ajattelin juoksevani vain kontakteja, joten polvituen kanssa ei ongelmaa pitäisi olla. Maija halusi treenata yhtä karsintaradoista ja kuinka ollakaan menin sitä myös Joyn kanssa - pienissä pätkissä tosin. Kontaktit olivat vähän hakusessa, ts. Joy tuli helposti maahan asti. Se pudotteli myös rimoja ja tulimme Maijan kanssa siihen tulokseen, että käy vaan uudessa paikassa vähän liian suurilla kierroksilla. Polvi oli hyvä koko treenin ajan, mutta vasemman jalan kantapää temppusi hieman. Jormahan ei löytänyt kantapäästä tai jalkaterästä mitään vikaa, mutta epäili hermopinteen voivan aiheuttaa ko. oireita.

Huomenna menemme taas koiranäytelmiin ja nyt aion panostaa esittämiseen.