Eilen sain sisareni Tarjan perheineen kylään. Ruuaksi valmistin uunibataattia lohisörsselillä ja myös he söivät sitä hyvällä ruokahalulla alun empimisen jälkeen. Tai no, eskari-ikäinen Konsta ilmoitti ykskantaan ruuan olevan pahaa ja söi lihapullia, kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä. Hankkimani laatikkoviini (Goue Vallei Shiraz Cabernet Sauvignon) aiheutti tosin pikkuyllärin valuttamalla viiniä pitkin hyllyä, mutta onneksi huomasimme asian ennen kuin ehti valua isommin. Päivällä he olivat pyynnöstäni käyneet ostamassa autooni ilman- ja bensansuodattimen, sytytystulpat ja pyöränkuljetustelineen, yht. 80 €. Kuljetustelinettä oli pakko käydä testaamassa ja se samperi puri minulta peukalon tyvestä palan nahkaa. Mutta hyvä kun tuli testattua, nyt osaan toimia sunnuntaina oikein joutuessani kuskaamaan fillaria autolla.

Tänä aamuna pyysin Ahtia vilkaisemaan tietsikkaani, se kun käynnistyy todella hitaasti ja muutenkin hidastelee välillä. Huomattuaan, että koneessani on vain 256 Mb muistia, hän ilmoitti meidän lähtevän Verkkokauppaan shoppailemaan lisämuistia. Niinpä huristimme Ahtin kanssa kaksin Verkkokauppaan, mutta valitettavasti tietsikkani on jo niin muinainen, että lisäkamman siihen olisi saanut vain tilaamalla. Jos sinulla on joutavana väh. 256 Mb SD-RAMmia, niin minulla olisi sille käyttöä. Ostin Verkkokaupasta 4 Gb:n muistitikun hintaan 11.90 e. Päästyämme takaisin meille totesin minulla olevan 15 min. aikaa töihin lähtöön, joten aloin valmistautua ja Ahti jäi fiksaamaan konetta. Sen verran ehdin huomata, että jostain syystä koneeni käynnistää käynnistyessään n. 20 ohjelmaa, joten sen listan siivoaminen vain tarpeellisiin nopeuttanee konetta jonkin verran.

Tänään tililleni oli tullut korvaus Koirakaverini-kirjaan tulevista kuvistani. Korvaussummahan oli 160 euroa, josta oli mennyt veroa 62,40 e, eli tienasin puhtaana 97,60 e, joka on mielestäni oikein hyvä summa. Lisäksi saan kaksi kappaletta kirjaa veloituksetta, joista toisen annan kanteen päässeen Vappu-walesin omistajalle. Kuvat valittiin kirjaan jo olemassa olevista kuvagalleriani kuvista, eli ainoa "vaiva" oli lähettää alkuperäiset tiedostot kustantajalle.