Viikonloppuna oli Ristarilla JAUn kouluttajien leiri, kouluttajina Sari Vähäniitty ja Jari Suomalainen. Sarilla olen viimeksi ollut Voron kanssa toukokuussa -06 ja Jarilla en koskaan, joten mielenkiinnolla odotin viikonloppua.

Viikonlopuksi sattui helle, joten otin Joylle hankkimani viilennysliivin ekaa kertaa käyttöön. Ryhmässä oli vain vain kolme koirakkoa, eli lisäksemme Kaisa ja Ralli sekä Tane ja Hupi, joten kahden tunnin treeniaika riitti taatusti. Aamupäivällä treenasimme Sarin johdolla karsintojen maxiradoista koottua rataa, josta tehtiin kaksi eri versiota. Jostain syystä Joy pudotti todella paljon rimoja. Aamupäivän aikana putosi noin 8 rimaa, mutta se hyppäsi kuitenkin ihan hyvin. Treenin lopulla se alkoi selvästi väsyä, eikä enää tehnyt töitä täydellä sydämellä, vauhti tosin ei hiipunut. Esimerkiksi pujotteluihin se alkoi mennä sisään miten sattuu ja jäipä pari kertaa keppien jälkeen nuuskimaan maatakin.

Treenien välissä oli kolmen tunnin tauko ja olin myös itse sen verran poikki, että mieli olisi tehnyt jäädä lojumaan sohvalle. Mutta ei, kentälle vaan ja treenaamaan Jarin johdolla rataa, jossa pitkin sitten pistellä töppöstä toisen eteen vähän reippaampaan tahtiin, spurttisuoria kun oli parikin kappaletta. Oma juoksu ei ollut kovin helpon tuntuista, eikä Joykaan ollut palannut normaalitilaansa, vaan oli hieman muissa maailmoissa, mikä näkyi esim. ylimääräisenä valumisena. Vikalle treenipätkälle lähdettäessä en saanut sitä enää edes haukutettua. Rimoja putosi kuitenkin enää kolme, joten rauhoituin hieman siltä osin.

Treenisession jälkeen vein koirat kotiin ja kiiruhdin kisatoimikunnan kokoukseen Rusutjärvelle.

Sunnuntaiaamuna koin hieman dramatiikkaa, sillä kentälle ajaessani jouduin ratsiaan ja puhalsin alkometriin 0,19 lukeman. Sikäli mielenkiintoista, että olen nauttinut alkoholia viimeksi 1.8. äitini syntymäpäiväjuhlissa ja silloinkin vain kahden kuohuviinilasin verran. Olin kuitenkin pessyt tuulilasin juuri ennen kuin poliisi minut pysäytti, joka selittänee asian. Sari, joka on poliisi kertoi, että olivat joskus maijassa testanneet asian mittaamalla tuulettimen promillet heti tuulilasin pesun jälkeen ja lukema oli ollut huikeat kaksi promillea Yllättynyt

Sunnuntain Sarin treenirata vaikutti meille oikein sopivalta ja tällä kertaa koko treenisession aikana putosi vain kaksi rimaa ja nekin peräkkäin kun vedätin todella lyhyessä välissä. Satutin ekassa pätkässä vasemman jalan nivusen, joka haittasi hieman ajoittain liikkumista, mutta muuten juokseminen tuntui paljon edellistä päivää paremmalta ja koirakin oli taas mukana täydellä sydämellä. Jarin iltapäivätreenissä saikin taas pistellä töppöstä toisen eteen, mutta tällä kertaa meno ei ollut niin hankalaa.

En käyttänyt viilennysliiviä Joylla lainkaan lauantai-iltapäivänä ja sunnuntaina ja  olenkin sitä mieltä että liivi aiheutti lauantain aamutreenin rimojen pudotukset. Joy inhoaa kaikkia rättejä ja kun tuo on vatsan alla, niin epäilen sen jännittäneen etupään lihaksia jumiin. Ainakin Jari sanoi nimittäin nähneensä Joyn pudottaneen riman rinnallaan. Tiedä sitten, mutta en aio panikoida asiasta. Täytyy vaan kiinnittää enempi huomiota viilennysliivin käyttöön ja kisoissahan en yleensä Joyta viilennäkään.

Viikonlopun ratapiirroksia saattaa tulla myöhemmin, sillä en todellakaan ala niitä piirtämään Silmänisku

Sunnuntai-ilta menikin sitten JAUn hallituksen kokouksessa.