Olimme Joyn kanssa tänään treenaamassa agilityä Kitin, Niilon ja Tarmon kanssa. Joy meni ekaa kertaa muuria ja keinua. Tai no, menihän se 8-viikkoisena kerran keinun vahingossa, mutta tänään aloitimme ihan oikeasti sen treenaamisen. Muurissa ei ollut mitään ongelmaa eikä oikeastaan keinullakaan. Tein keinua aluksi hihnassa, mutta kun näytti sujuvan ongelmitta, niin sitten ilman. Laitoimme keinun maxipöytää vasten, eli keinu laski vain hieman. Joy ikään kuin käytti keinua siltana pöydälle. Joyn seistessä keinun alastulokontaktilla syömässä kädestäni namia heilutti Kiti keinulautaa ylös alas. Lisäksi hyppäsimme pituutta ja rengasta, harjoittelimme putkea ja pussia sekä sylikäännöstä ja jalkojeni välistä pujottelua.

Kiti tahtoi treenata Tarmon kanssa keppien itsenäistä sisäänmenoa umpikulmasta. Tarmo sai kunnon vauhdin suoran putken ja muurin kautta, jolloin minun tehtäväni oli huolehtia Tarmo oikein sisään ja auttaa taipumaan kakkosväliin. Tarmo oivalsi harjoituksen jujun heti ja melko nopeasti saimme häivytettyä minut pois. Mietimme treenin jälkeen kuinka harvoin tulee treenattua pikkujuttuja, joita itse asiassa pitäisi treenata paljon. Kouluttajilla on lähes aina kisamittainen rata, joka saatetaan mennä kahdessa osassa. Suunnittelimme alkavamme kesäkaudella treenaamaan viikottain kimpassa tuikitärkeitä perusasioita.

Treenin jälkeen pyörähdin Lidlissä ja ajoin sen jälkeen kotini lähellä olevaan metsään, jossa oli tarkoitus ottaa kuvia Joysta, kun aurinko paistoi niin kauniisti. En ottanut huomioon sitä tosiasiaa, että kamera odotti treenien ajan autossa, eli oli änkyräjäässä. Niinpä akku loppui heti kättelyssä. Muutaman räpsyn ehdin kuitenkin ottaa ja ne ovat kuvagalleriassa.

Kävin katsomassa Tampereen kv-näyttelyn sivuilta josko sieltä löytyisi aikataulua ja espanjanvesikoirat arvostellaan kehässä 25 klo 11 alkaen. Uroksia on ilmoitettu 24 kpl ja narttuja 28. Ilokseni huomasin, että näyttelyssä on mahdollista antaa koirasta näyte Hannes Lohen geenitutkimukseen, joten Joy saa kunnian luovuttaa hiukan verta. Kerrystä ja Vorosta näytteet otettiin jo viime vuoden helmikuussa. Huomenna pennut täyttävät viikon ja se tarkoittaa ensimmäistä kynsien leikkuuta ja punnitusta. Täyttelin tänään jo pentueilmoituksen lapsukaisten rekisteröintiä varten. Lähetän sen Lukan omistajalle Leenalle allekirjoitettavaksi heti, kunhan käyn postilaatikolla. Eilen sain ilmoituksen, että minut on hyväksytty jäseneksi Royal Caninin kasvattajakerhoon. Jäsenkortti tulee näinä päivinä.

Iltalenkin jälkeen treenasin Joyn kanssa vielä hiukan kontakteja sekä jalkojeni välistä pujottelua ja näyttelyseisotusta.