Monesti henkilöt, jotka eivät ole itse kasvattaneet yhtään pentuetta, puhuvat miten paljon pennuilla tienaa. Tähän mennessä on tuleva pentueeni kustantanut seuraavasti:

- Kerryn silmätarkastus (edellinen ei ollut enää voimassa) 50 €, hinta sisältää myös maksamani bensakulun, kun en itse päässyt käyttämään
- Astutusreissun (400 km) bensakulut 37 €
- Hyppymaksu uroksesta 50 €
- Tiineystarkastus ultalla 79 €
- Matolääkettä 7,50 €
- Pentukuivamuonaa Kerrylle 14,10 €

Eli tähän astiset kulut yht. 237,60 euroa. Mukaan en luonnollisestikaan laske muita terveystarkastuksiin menneitä kuluja, koska eivät suoranaisesti liity tähän pentueeseen. Ensimmäinen pentujenhoitoviikko menee ongelmitta, koska olen silloin talvilomalla, mutta koska meillä ei ole töissä varamiesjärjestelmää, niin joudun tuottamaan äitini Siilinjärveltä työkaverini talviloman ajaksi pentuja ja Kerryä hoitamaan. Onneksi hän saa hyvät alennukset junamatkoista, eikä muuta palkaa tarvitse maksaa. Minulle tulee myös ansionmenetystä, sillä aion tehdä 2-3 viikkoa puolikasta työpäivää.

Tänään sisareni Tarja palaa perheineen Kanarialta. He ovat asuneet vajaan vuoden uudessa talossaan ja äitini on ollut heidän lomansa ajan siellä talkkarina. Kuluneen viikon aikana talolla on käynyt nuohooja ja vesimittarin lukija sekä uusi naapuri, joka olisi tarvinnut tietoa lähimmästä paperinkeräysastiasta. Merkillistä, että kaikki osuivat paikalle juuri kun isäntäväki on ensimmäistä kertaa pidemmällä lomalla ;) Mutta niinhän se on usein kännynkin kanssa. Ensin ei soita kukaan, mutta unohdapa se vaikkapa kotiin, niin johan on tullut tekstiviestejä ja puheluita.
Menen illalla JAUn hallituksen kokoukseen Vantaalle ja jos lento Kanarialta on aikataulussa, jatkaa Tarja perheineen matkaansa suoraan Maaningalle, enkä ehdi nähdä heitä lainkaan. Melkein toivoisin koneen olevan tunnin pari myöhässä, niin pääsisin naamatusten matkalaisten kanssa. Voi tietysti olla, että ovat 6 tunnin lennon jälkeen niin väsyneitä, etteivät jaksa enää ajaa 4,5 tuntia autolla, mutta epäilen kyllä kotivedon olevan aika voimakas.

Huomenna menen Joyn kanssa Sotunkiin tapaamaan Ankia tyttärineen ja bordercollieineen sekä Teijaa ja Essyä, joka on ihan ensimmäisestä russelipentueestani, eli Ginnyn tytär. Essy täyttää maaliskuussa jo 15 vuotta, mutta on ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa. En ole tavannut tyttöjä pitkään aikaan ja tapaamistammekin on jouduttu jo muutamana otteeseen siirtämään, joten toivottavasti ei tule mitään estettä. Toivon myös sateentonta päivää, jolloin voisin ottaa muutaman kuvan. Iltapäivällä menen Jokelaan Kerryn kanssa näytille tuttavaperheeseen, jossa on pentukuume korkealla. Kerry tapaa ensimmäistä kertaa elämässään (tietääkseni) kesyrottia, joten odotan mielenkiinnolla reaktiotaan. Mutta palataan näihin myöhemmin.

Hyvää viikonloppua!!

ps. ilmoitin tänään Joyn
16.3. Tampereella  ja 23.3. Lappeenrannassa pidettäviin KV-näyttelyihin sekä tilasin booky.fi-nettikaupasta Helena Koskentalon kirjan Parempaan pentutulokseen Koirankasvattajan käsikirja (miten niin töissä on hiljaista??).