Perjantaina iltapäivällä lähdimme Hannojen L & H kanssa ajamaan kohti Oulua ja Tehotiimin toista leiriä. Majoituin Sannojen K ja A kanssa Virpiniemen retkeilymajalla, josta oli treenipaikalle matkaa vajaat 10 km.

Lauantaiaamumme alkoi kontaktituokiolla, jossa keskustelimme Mari Kaplaksen johdolla kontakteista. Leirin ensimmäisten harjoitusten teemana olivat pujottelut, joka osaltamme meni aivan penkin alle. Ensin minulla oli vaikeuksia saada Joy ylipäätään kepeille, kun lukittui kerta toisensa jälkeen ansana olleeseen putkeen. Kun sitten viimein sain sen pujottelulle niin rikkoi pujotteluja siinä määrin paljon, että laitoimme viimein ohjurit. Active Dogin ohjurit ovat lähes läpinäkyvät ja Joy yritti aluksi hyppiä niistä yli. Tein muutaman hyvin rauhallisen toiston ja Mikon toimiessa pallovahtina. Kaiken kaikkiaan pujottelutreenit menivät niin huonosti, että päätin ottaa lomaviikolle keppien tehotreeniä Joyn itseluottamuksen palauttamiseksi.

Treenien jälkeen menimme syömään Ravintola Sammanttaan ja minulla oli samaan aikaan keskustelutuokia psyykkari Vappu Alatalon kanssa. Kotitehtäväksi sain kolme asiaa, eli tästä eteenpäin käyn rataantutustumisessa radan läpi myös "koirana", alan käyttää sekä kisoissa että treeneissä rataantutustumisen aikana apuna musiikkia ja kokoan listaa kisoissa minua häiritsevistä asioista. Häiriölistallani ovat tällä hetkellä kilpailijat joka heiluttavat rataantutustumisessa keinua (ärsyttävääääää!!) ja kuuluttaja joka ei osaa lausua Joyta oikein =) Keskustelutuokiomme jälkeen Vappu piti vielä luennon koko porukalle.

Lauantain iltapäivätreenin aiheena olivat kontaktit. Rata oli meille aika haasteellinen, mutta ihan vietävissä. A:t ja keinu onnistuivat ihan odotetunlaisesti, mutta puomilla Joy pysähtyi jälleen liian ylös. Otimme lopuksi Mikon kanssa pelkkää puomia, eli vapautettuni Joyn kontaktilta Mikko palkkasi sen pallolla.

Lauantai-iltana Kerrylle sattui haaveri. Olin hakemassa koiria autosta, jossa ne olivat häkissä takapenkillä. Kerry hyppäsi alas ja alkoi samantien huutaa. Se oli hypätessään astunut häkin reunalle ja oikean takajalan varpaat olivat jääneet jumiin kahden kalterin väliin. Siinä se roikkui jalastaan, mutta onneksi olin vieressä ja sain napattua sen ahdingostaan ylös, mutta kesti hetken ennen kuin sain jalan irti. Häkin kalterit olivat vääntyneet, mutta Kerry oli ihme kyllä aivan ehjä! Saattoihan jotain vaurioita jäädä, mutta koira ei onnu, eikä arista mitään.

Sunnuntaiaamu alkoi yhteisellä rataantutustumisella, jonka jälkeen lähdin Sannojen kanssa takaisin Virpiniemeen pakkaamaan tavaroita ja aamiaselle, koska ryhmämme alkaisi vasta 2,5 tuntia myöhemmin. Ensimmäisessä harjoituksessa piti irroittaa koiraa sivusunnassa, joka onnistui meiltä hyvin. Sen sijaan kääntö menemättä ansana olevaan putkeen tökki, kuin myös putkeen lähetys kuolleesta kulmasta. Tokaan harjoitukseen olin tutustunut aamulla vähän huonosti josta johtuen sekoilin valssien ja persjättöjen kanssa. Putkesta piti kääntyä tiukasti oikealle, eikä sekään onnistunut kovin hyvin, joten tehtiin ensin pelkkää putkesta kääntöä. Leirin viimeinen harjoitus oli 34 estettä pitkä rata, joka tehtiin kahdessa erässä, eli ensin 16 ensimmäistä estettä niin pieniksi pätkiksi silputtuna kuin kukakin tarvitsi. Jälleen meillä oli ongelmia varsinkin putkista käännöissä & kuolleissa kulmissa. Tässä harjoituksessa olisi myös pitänyt päästä lähettämään koiraa eteeeeeen, asia jota en ole koskaan yhdenkään koiran kanssa vaivautunut opettelemaan. Tai no, Joyn kanssa piti, mutta sekin vain jäi =( Vikassa pätkässä tehtiin esteet 17-34 ja tämä oli meiltä koko leirin onnistunein pätkä. Layeröinti onnistui hyvin, kuten myös putkeen lähetys kuolleesta kulmasta. Minulle hankala poispäinkääntökin saatiin onnistumaan, eli Joy kääntyi vain kerran minuun päin. Hirmuinen loppuluukutuskin onnistui ja olimme Joyn kanssa yhtä aikaa maalissa tuulettamassa leirin viimeisen tehtävän onnistumista.

Treenattavia asioita:

- keppikulmat + pujottelu loppuun asti ohjaajan sijainnista huolimatta

- putkilta kääntyminen + kuolleet kulmat

- pöytä

- eteen-käsky

- taakselähetys

Omassa ajoituksessa on reilusti parannettavaa niin käskytyksen kuin liikkeelle lähdönkin suhteen.

Kotimatkalla ideoimme Hannojen ja Sannojen kanssa Herkuttoman hikihelmikuun.

Säännöt:
- ei herkkuja
- hikiliikuntaa väh. 3 tuntia viikossa
- herkkukiellon rikkomisesta sakkona 1 h hikiliikuntaa