Palaan vielä eiliseen Lappeenrannan näyttelyyn, kun en eilen jaksanut kirjoittaa kuulumisia. Espanjanvesikoiria oli ilmoitettu kehään 15 kpl, joista kaksi junnunarttuja. Tuomarina toimi Marija Kavcic Kroatiasta. Rouvalla oli aika tiukka linja, PU- ja PN-kehissä nähtiin molemmissa vain 3 koiraa. Joy käänsi valitettavasti pahasti etutassujaan ulospäin ja oli muutenkin juoksun ja pitkän ajomatkan jäljiltä vaisu. Tuomarilla näytti olevan aika erilainen käsitys espanjanvesikoirista kuin itselläni, sillä arvostelu menee näin:

10 months, small bitch, light head, correct dentition, too open eyes, short neck, long body, fine bones, feet are turning out, good movement, good coat quality. JUN H

Eli suomeksi: 10-kk, pieni narttu, kevyt pää, oikeanlaiset hampaat, liian avoimet silmät (!), lyhyt kaula, pitkä runko, hieno luusto, jalat kääntyvät ulos, hyvät liikkeet, hyvä turkin laatu (!!).



kuva on julkaistu kuvaajan luvalla © www.harjunhaukut.com


Myöhään illalla yritin rauhoittaa mieleni myllerrystä ajelemalla Joyn, mutta valitettavasti yksikään teristäni ei siihen pure kunnolla. Sen verran sain kuitenkin tehtyä, että pisimmät haituvat on kauttaaltaan aljeltu ja pää, kaula ja rinta ovat aivan lyhyet. Huomenna pitäisi tulla uuden karhea terä, joka toivottavasti Joyn turkkiin puree, tai muuten alan olla vähän pulassa sen kanssa.