Olimme keskiviikkoiltana treenamassa Tuomarinkylässä Joyn kanssa spanielien erikoisnäyttelyä varten. Ensin hän sai riekkua Rulla-sisarensa kanssa ja sen jälkeen siirryimme läheiselle parkkipaikalle kävelemään näyttelytyyliin ja harjoittelemaan seisomista. Joy käyttäytyi kuin olisi kävellyt kehää ennenkin, liikkeet olivat upeat ja pysyi hienosti ravissa! Seisomiseenkin sain kivasti ryhtiä, kun polvistuin Joyn viereen ja aluksi autoin seisomaan ja houkutin namilla. Saa nähdä miten liikkuu, kun joku kävelee edellä...
Treenin jälkeen menimme vielä tallille moikkaamaan Sirkkaa ja Prater-heppaansa. Joy tapasi myös ensi kertaa mielestään oikeasti pelottavan näköisen ihmisen. Onneksi ko. henkilö on koiraihmisiä, joten ei piitannut pennusta yhtään, vaan antoi Joyn olla rauhassa. Kävimme vielä pikkuisen peltolenkin Voron, Kerryn, Joyn, Titin, Valman ja Sirkan kanssa.
Eilen ilmoitin Joyn 7.10. alkavalle AgiTokodogsin pentutokokurssille. Kurssin kuvaus:
"Saat opastusta ja vinkkejä koirasi koulutuksesta, välineistä, koiran motivoimisesta ja palkitsemisesta, ja vinkkejä kontaktin parantamisesta. Harjoitellaan peruskäskyjä kuten luoksetuloa, istu, maahan, seiso, paikalla odottaminen, hihnassa kulkeminen ja tervehtiminen. Käydään läpi myös tottelevaisuuskoulutuksen perusasiat kuten perusasento ja sivulla kulkeminen sekä tutustuminen hyppyesteeseen. Saat myös vinkkejä koiran virikkeistämisestä". Kurssin kesto on neljä kertaa, jossa ajassa näen hyvin kiinnostaako laji minua yhtään. Olen kyllä ilmoittautunut myös Jokelan koirakerhon tokoon jo kesäkuussa, mutta sieltä ei ole kuulunut mitään, vaikka olen laittanut sinne sähköpostikyselyäkin. Jos nyt käy niin, että siellä alkaa kurssi samaan aikaan, niin käynen kuitenkin molemmat, elleivät satu samalle päivälle. Soittelin illalla ystävälleni Jennylle ja sovimme lauantai-iltapäiväksi pentutokotreenit. :)

Olin eilen todella hyvällä tuulella kotiin mennessäni ja läksin koirien kanssa lenkille. En yhtään tajunnut lähteneeni pahimpaan koirien kusetusaikaan, joten ohitustilanteita tuli useampi ja kaikki olivat ihan katastrofaalisia! Voro tempoi hihnassa (olin käskenyt sivulle) ja Kerry ja Joy räyhäsivät toisella puolellani. Kaikki ohitettavat koirat käyttäytyivät erinomaisesti ja mun olivat kuin raivopäitä, joten hyvä tuuleni oli tiessään. Kerryn hihnakin napsahti poikki, mutta ei onneksi ohitustilanteessa, vaan hihnassa vetämisestä palautetta antaessani. Heti kotiin päästyäni läksin uudelle lenkille Kerryn kanssa, mutta yhtään koiraa ei tullut vastaan :( Aikani käveltyäni kävin vaihtamassa Kerryn Joyhin ja siirryin läheiselle kentälle harjoittelemaan näyttelyjuttuja ja maahanmenoa (Joyn Rulla-sisar osaa sen jo niin hyvin, että minäkin päätin opettaa). Kotinurkilla tuli sitten koira vastaan, mutta valitettavasti hillittömän räyhä bichonfrisé. En ole tullut kysyneeksi, miten silloin toimitaan, jos pentu räyhää aivan jaloissani seisten, joten otin sitä niskavilloista kiinni ja hiukan ravistin. Joy kiljati ja jatkoi räyhäämistä :( Bichonin omistajalla oli tiukemmat paikat, koira näytti purevan omistajaansa kädestä. Mun koirissa on tasan kaksi asiaa, jotka pitää saada kuriin, toinen ja pahin on tuo ohitustilanteissa räyhääminen ja toinen on autosta poistuminen, ne kun yrittävät lähteä kontista ilman lupaa ja sitten vielä ulos päästyään hammastelevat äänekkäästi keskenään. Eivät siis missään nimessä tappele, vaan purkavat riemuaan muristellen.

Huomenna mennään Joyn kanssa seuraamaan Tuomarinkylään pentunäyttelyä ja sen jälkeen Jennyn kanssa treenaamaan. Kiva, että russelien ja perrojen kehät sattuvat olemaan ainakin numeroiden perusteella vierekkäin ja vielä ajallisesti suht peräkkäin.