2.6. heräsin aamulla siihen, että Kerry oksentaa. Oksensi pari kertaa suurinpiirtein vain vaahtoa, joten en huolestunut enempää. Aamulenkillä oli ihan normaali ja ulostikin normisti. Ruokaa ei selvästikään halunnut, mutta söi kuitenkin ihan vähän ihan vaan oksentaakseen sen kohta pois. Vieläkään en huolestunut, vaan läksin normisti töihin. Töistä tullessani aloin kuitenkin hieman huolestua, sillä olohuoneessa oli ruskeat pissat lattialla, jotka osoittautuivat tarkastelussa oksennukseksi. Lähdin viemään koiria kävelylle ja Kerry tuli todella hintaasti köpöttäen perässä ja heti kun pysähdyin jäi se istumaan paikoilleen ja tärisi. Soitin samantien Askeleeseen Hyrylään ja kerroin epäileväni suolitukosta. Puhessani Kerry venytti ensin oikeaa takajalkaansa taakse, sitten oikeaa etujalkaa eteen, mikä vahvisti diagnoosiani. Askeleeseen ei valitettavasti enää päässyt, joten seuraavaksi soitin Tammiston Univetille, jossa kehoitettiin minua tulemaan paikalle klo 20, jolloin päivystys alkaisi. 

Päivystyksessä oli jokunen muukin koira, jotka otettiin sisälle kiirellisyysjärjestyksessä. Kerryn vuoro koitti n. klo 21:30. Odotus meni suht ok, vaikka Kerry oksensi kerran taas ruskeaa nestettä, mutta valtaosan ajasta se yritti kovasti hurmata odotushuoneessa olevaa miestä ja taisi siinä aikas hyvin onnistuakin. Kerryn lämpö mitattiin (normaali), anaalit tyhjennettiin, otettiin verikokeet ja laitettiin tippaan. Kalium-arvo oli alhaalla, mikä selittyi runsaalla oksentamisella, muuten kaikki arvot ihan ok. Röntgenkuvassa näkyi parissa kohtaa suolta kaasukertymää, joten eläinlääkärikin epäili vierasesinettä. Suositteli Kerryn jättämistä yksi tarkkailtavaksi ja seuraavaksi halusi tietää millaisen hintakaton tehtäville hoidoille asetan, kun heinäkuussa 12 vuotta täyttävällä Kerryllä ei ole enää vakuutusta. Arvioi, että jo nyt tehdyt toimepiteet ja yö tarkkailussa maksaisivat n. 600 eur + leikkaus n. 1000 eur, jos ei leikata päivystysaikana. Lupasin, että 2000 euroon asti saavat toimia, sen jälkeen minulle pitää soittaa toimintaohjeita. Todella ikävältä tuntui laittaa ystävälle hintalappua ja todella toivoin ettei raha-asia ratkaise tätä asiaa.

Yöstä tuli aika katkonainen ja puhelin soi tasan klo 7. Eläinlääkäri oli ottanut Kerrystä yöllä uudet verikokeet ja röntgenkuvat. Veriarvot olivat korjaantuneet tiputuksen ansioista, mutta nyt oli selvää että suoli on tukossa ja koiruli joutuu leikkaukseen. Valitettavasti Tammiston Univetin lääkäreiden päivä oli niin täysi, ettei Kerryn leikkaus mahtunut aikatauluun, mutta ell kertoi näkevänsä myös Espoon tilanteen ja lupasin varata sinne leikkausajan, jos vain voisin tulla siirtämään Kerryn sinne. Niinpä painelin samantien suikuun, pikalenkille Joyn ja Funnyn kanssa ja keula kohti Tammistoa. 

Kerryn leikkaus meni erittäin hyvin ja suolesta löytyi tammenterho! Hyvä sikäli, ettei terho ollut vahingoittanut lainkaan suolta ja leikkaus tehtiin riitävän ajoissa, ettei suolta päässyt menemään kuolioon. Tälle herkulle tuli hintaa 1762,44 €.

WP_20150603_001.jpg

Kenties maailman tai ainakin Suomen kallein tammenterho?

WP_20150606_001.jpg

Aika hurja ventti.

Kerry toipui leikkauksesta todella hyvin. Seuraavana aamuna ei halunnut vielä syödä mitään, joten jouduin ruiskuttamaan kipulääkkeen (Tramal) suoraan kurkkuun. Kaksi viikkoa piti varoa riehumista, eikä saanut syödä mitään kovaa. Sen jälkeen onkin elelty jo ihan normisti.