Tänään on toinen kisapäivä agilityn MM-kisoissa Norjan Hamarissa. Eilen kilpailtiin yksilökisan hyppärit ja maxeissa tilanne suomalaisittain on sellainen, että parhaissa asemissa olevat Jaakko Suoknuuti ja Zen ovat upeasti sijalla yhdeksän, vajaan sekunnin päässä johdossa olevasta sveitsiläiskoirakosta. Janita Leinonen ja Cosmo ovat sijalla 13, vain 0,26 Zeniä hitaampana. Kolmas Suomen edustaja Jaakko Knuutti ja Vimma tekivät yhden kiellon radalla ja sijoitus on tällä hetkellä 75. Kaikki Suomen maxit ovat bordercollieta, niin kuin suurinosa maxiluokan koirista muutenkin.
Medeissä suomalaisittain jättiyllätyksestä (ainakin omasta mielestäni) vastaa jo karsinnoissa yllättänyt Rauno Virta ja tolleri Leija, jotka ovat upeasti sijalla kolme! Slovenian Silvia Trkman ja pyreneesi La olivat hyppyradalla ylivoimaisia, eli  heillä on 1,49 sek kaula kakkosena olevaan ja 1,78 s ero Leijaan. Tuolla tasolla ero on valovuosia. Trkmanin pyreneeseillä on erittäin nopeat kontaktit, joten Silvialla on loistavat mahdollisuudet lisätä MM-kultasaldoaan, mutta agilityssä kaikki on mahdollista. Viime vuoden tuplamaailmanmestari Jari Suomalainen ja Frodo valitettavasti eksyivät putken väärään päähän ja hylkääntyivät, kuten myös Sami Oksa ja Luka. Nina Manner ja Taavi tekivät virheettömän radan, mutta ovat ajallisesti kaukana kärjestä.
Mineissä kaikki Suomen edustajat tekivät virheettömän radan, tosin vain Anu Rajaheimo ja Pirre pääsivät ihanneaikaan, mutta Mia Borg & Pyry ylittivät ajan vain 0,8 sek ja Taina Airaksinen & Muska 0,99 sek. Pirre on ensimmäisen radan jälkeen sijalla 18 
kärjessä olevaa tsekin sheltti Rupione-Babyä 2,19 sek hitaampana. Pyry on sijalla 25 ja Muska 27. Huomenna kilpaillaan yksilökisan agilityradat, joten mitä tahaansa voi vielä tapahtua.
Eilen kisattiin maxijoukkueiden agilityradat ja valitettavasti Suomen joukkue hylättiin.
Tänään on jo kisattu minien joukkuekisan agilityrata ja Suomen joukkue sijoittui yhdeksänneksi. Yliaikaa tuli kaikille joukkueille, mutta Pirre oli aloittanut pujottelun väärin, joten sieltä 5 vp, muuten joukkueen suoritus oli puhdas. Medien joukkuekisa on käynnissä ja tuloslistalle päivittyi juuri Suomen joukkueen tulos, joka on hyl. :(

Kävimme eilen sopimassa tulevalle talvelle treenihallin vuokrauksen Hyrylästä! Hallissa on alkamassa remontti, joten talvikausi päässee alkamaan puolessa kuussa. Laitoin heti tekstarin ATD:n talvikaudesta vastaavalle, että kausikorttini saa myydä edelleen. Vaikka treenimaksuni tulevat olemaan JAUn hallissa 40-45 € / kk (ATD:n kausikortista olisin maksanut 70 € koko talvesta), niin säästän pelkissä bensakuluissa noin 100 €, laskettuna sen mukaan että kävisin treenaamassa vain kerran viikossa. Vapaaharjoitteluajat voi JAUn hallista varata etukäteen, joten aikaa ei mene mahdolliseen odotteluun. Lämpötila tulee olemaan noin 15 astetta ja halli on hyvin valaistu. Joustokeinonurmesta minulla ei ole pohjana kokemuksia, mutta koirieni fyssarin Patricia Hirnin mielestä pohja on hyvä, joten olen iloisin mielin senkin suhteen.
Hallilta ajelin ensin ostamaan lisää lankaa Joyn villapaitaan ja suunnistin sieltä Ristinummelle, jossa kävimme Seijan kanssa lyhyellä lenkillä koirien kanssa. Minua on vaivannut Joyn pieni koko, joten pidimme koirien mittaussessionkin, eli Seija seisotti ja minä mittasin ihan oikealla säkämitalla.

Tuloksia:
Joy 32 cm (kääk!)
Bondi 38 cm
Kerry 27 cm
Voro 47 cm
Sohvi-parson 32 cm

Alkuun olin aika järkyttynyt Joyn mittaustuloksesta, mutta kun Bondikin on noin matala, niin yritän olla stressaamatta asiasta. Luuston kehityksen kannalta on hyvä, jos pentu kasvaa hitaasti ja kumpaakaan pennuista ei ole ruokittu kuivamuonalla. Minua ei todellakaan haittaisi, jos Joy jäisi alle 35 cm korkeaksi, koska silloin se pääsisi agilityssä miniluokkaan, eli hyppäisi max. 35 senttisiä esteitä, mutta rotumääritelmän mukaan nartun ihannekorkeus on 40-44 cm, josta sallitaan +/- 2 cm:n poikkeamat, joten näyttelyt voisi unohtaa. En ole kyllä ollut mitään näyttelykoiraa vaillakaan, mutta Joyn rakenne ja liikkeet ovat sen verran upeat (ainakin vielä ennen turkin ajelua), että kyllä siitä FIN MVA:n voisi saada.
Illalla neuloin vielä Joyn villapaidan loppuun ja siitä tuli hieno! Vähän epäilin josko etujalkojen väli jäi liian ahtaaksi, mutta näytti päällä ihan riittävältä. Kauluksen päättelin hiukan liian tiukasti, joten voi olla, että sen joudun vielä korjaamaan, mutta se riipuu Joyn pään ja kaulan kasvusta. Joyn mielestä paita oli ihan kamala, eikä olisi halunnut muuta kuin käydä siihen hampain.

Tänään ohjelmassa on MM-kisojen nettituijotusta ja klo 14 menen kampaajalle siistimään ylikasvanutta hiuskuontaloani. Aurinko paistaa, joten yritän napata koirista perhepotretin, nyt kun Joylla on vielä turkki.

Hyvää viikonlopun jatkoa toivottaen
Kirre ja karvakorvat
940305.jpg