Tällä kertaa vuorossa oli sangen vauhdikkaita lyhyitä pätkiä, mikä sopi hyvin meille, sillä Joyn ekat kisat on lauantaina. Eka pätkä näytti tältä:


Ongelmana Joyn kanssa oli 4-5 väliin tuleva iso kaarre, mitä sitten treenasimme ensin pienemmällä vauhdilla ja kun se sujui, siirryimme takaisin alkuperäiseen harjoitukseen. Otin kyllä Joyn hyvin ennen hyppyä kiinni vasemmalla kädellä, mutta käänsin kropan liian aikaisin hypylle nro 5, josta johtuen Joy teki ison kaarteen. Kun tein kohdan niin, että otin Joyn vastaiseen käteen vielä hypyn jälkeen ja käänsin vasta sitten kropan, niin johan alkoi kaarre pienentyä.

Toka pätkä näytti tältä:

Teimme hypyn nro 4 takaaviennin kahdella tapaa, eli jos ohjaaja tuli suoran vasenta reunaa, niin ennen hyppyä koira otettiin vastaiseen käteen ja lähetettiin taakse ja puolivalssin kautta ohjaus vitoselle, tai sitten ohjaaja tuli suoran oikeaa puolta, työnsi koiran takaahypylle ja valssin kautta ohjaus vitoselle. Ekassa vaihtoehdossa meillä oli ongelmana se, että Joy kyllä ohjautui hyvin hypyn 4 taakse, mutta lähti sitten väärään suuntaan, eli hypystä pois päin. Kotiläksyksi saimme treenata vippauksia itsestäni pois päin.

Vika harjoitus näytti tältä:

Tein sen ratana, eli ensin juoksin vasenta reunaa ja takaisin tullessa leikkasin hyppyjen 5 ja 6 välissä, jolloin sain Joyn oikeaan putken päähän. Koska Joy irtoaa hyvin putkiin, saatoin jäädä hypyn 6 vierelle ja lähteä siitä takaisin kohti päätyä, jolloin ehdin hyvin työntää Joyn takaahypylle. Testasin kahdessa viimeisessä harjoituksessa Joyn kiihdyttämistä mennäänkö-sanalla ja hyvin tehosi! Hauska katsoa kun sen silmiin syttyy "valot" ja kierrosten nousun näkee selvästi.

Treeneistä jäi tosi hyvä fiilis! Juuri tällaiset harjoitukset ovat aivan loistavat viimeistelyharjoitukset ekoja kisojamme ajatellen. Olen vähän kyllä huolissani riehuvasta hengitystieinfektioepidemiasta, mutta täytyy toivoa ettei Joy saa tartuntaa juuri nyt. Hallilla keräilin kaikki löytämäni vesikupit, sillä ne ovat oivallinen tapa levittää tautia. Treenin lopuksi Joy tietty löysi vielä yhden, mutta täytyy toivoa, ettei käynyt huono tuuri. Enää kolme yötä....