Säännöt:
- ei herkkuja
- hikiliikuntaa väh. 3 tuntia viikossa
- herkkukiellon rikkomisesta sakkona 1 h hikiliikuntaa

------------------------------------------------------------------------

1.2. Vaikka alunperin en ollut ajatellut asettaa painollisia tavoitteita, niin innostettuani mukaan joukon Tunn1n Kuvan väkeä, toimitti Joonas kaikille painotaulukot ja päätimme viikottaisista punnituksista maanantai-aamuisin. Herkuttomuus ei ollut ongelma ja hikiliikuntaa harrastin 15 km kuntopyörälenkin verran, johon meni aikaa 35 min. Kuntopyöräilyt ajan 80-luvulta peräisin olevalla Tunturilla, joten ajaminen ei ole yleensä kovin nautinnollista Silmänisku

2.2. En erityisemmin perusta veden juomisesta ja töissä oli eväänä vain tonnikalasalaattia (pasta, punasipuli, tonnikala, herne, maissi, paprika, suolakurkku). Niinpä päänsärky alkoi iltapäivällä ja jatkui enempi vähempi koko illan. Muutenkin olotila oli jokseenkin ärtynyt (työjuttuja). Onneksi Kiti ja Laura tulivat illalla käymään ja kävimme koirien kanssa metsälenkillä. Illalla olin tosi väsynyt ja nukahdin kesken elokuvan sohvalle.

3.2. Paljon helpompi päivä, vaikka päänsärky orasteli tuloaan jo aamupäivällä. Ruoka oli kuitenkin hiukan tuhdimpaa ja join enemmän, joten vältyin päänsäryltä. Herkkuja ei tee edelleenkään mieli. Hikiliikuntaa 45 min, eli 10 km kuntopyöräilyä, loput ajasta veivasin Gym-Techillä.

4.2. Koko päivän rento ja hyvä fiilis. Töistä päästyäni iski hirmuinen nälkä ja kotimatkalla alkoi väsyttää. Illalla kurkku kipuili, joten en urheillut.

5.2. Paino on pudonnut sunnuntaiaamusta reilun kilon. Söin päivällä paremmin ja olotila oli ok. Flunssan oireet ovat lähes kadonneet satunnaisia aivasteluja lukuunottamatta. Kollega Raision liikkestä tarjoutui kysymään tutulta Fitness-asiantuntijalta josko hän tekisi minulle henkilökohtaisen ravinto-ohjelman avuksi tielläni kohti kesäkuun alkuun asettamaani painotavoitetta. Jos sellainen tulee, niin ohjelmassa on kuulema mukana myös kerran viikossa oleva "herkkupäivä" jolloin saa syödä ihan mitä haluaa. Toivottavasti Miia tekee ohjelman, olisi aivan mieletön juttu päästä takaisin normaalipainoisten ihmisten joukkoon. Harrastin tänään hikiliikuntaa 40 min, jona aikana kuntopyöräilin 15 km.

6.2. Sauvakävely 60 min sisareni Tarjan ja kummityttönsä Jennin toimiessa ketyinä. Ekan hikiviikon vähimmäiskuntoilutavoite on siis saavutettu Cool

------------------------------------------------------------------------

Viikko 2:

8.2. kuntopyöräilyä 40 min. / 15 km. Vika 3 km otti tosi lujille ja pyörältä noustua oli hetken aikaa pientä huimausta. Paita oli liimaantunut selkään kiinni. Testasin tänään myös staattista pitoa, eli lattialle mennään päinmakuulle ja noustaan varpaiden ja kyynärpäitten varaan. Tässä asennossa voi sitten koittaa pysyä niin pitkään kun vaan jaksaa. 8 sekunnin kohdalla alkoi tärinä lapojen seudulla ja laski sitten ristiselkään. 25 sek kohdalla putosin. Päätin että ensi sunnuntaihin mennessä pitää kestää minsa.

9.2. Ekan viikon painon pudotus 1,9 kg ja kadonneen vyötärön löytyminen on peräti 3 cm lähempänä päämääräänsä Cool Eilen illalla aloitetun staattisen pidon tulos on tältä aamulta 33 sek. Illalla pääsin jo 35,5 sekuntiin. Ravintoexpertti-Miia pyysi pitämään ravintopäiväkirjaa viikon verran, jonka perusteella hän laatii minulle toukokuun loppuun asettamaani painotavoitteeseen asti ravinto-ohjelman. En vielä punninnut kaikkea syömääni, joten eka päivä menee arvioimalla. Yläkanttiin kuitenkin varmuuden vuoksi. Kaloreita kertyi 1477, joista 43 % hiilareita, 15 % proteiineja ja 42 % rasvaa.

10.2. Haastoin töissä pomoni Jannen lankuttamaan kanssani. Asetuimme kumpikin päinmakuulle myymälän tiskin taakse ja otimme kumpikin tahoillamme aikaa. Minulla alkoi selkä laskea reilun 40 sek kohdalla, joten sain uudeksi ennätyksekseni 42,11 sek. Janne veti sisulla 2 min. Eilen oli eräs avustani kiitollinen asiakas tuonut minulle laskiaispullan, mutta syötin sen uudelle työntekijällemme Katjalle Kieli ulkona eikä tehnyt tiukkaakaan. Eilisestä viisastuneena karsin ravinnostani turhia rasvoja, joten tämän päivän kalorimääräksi tuli 1386 kcal, josta 59 % hiilareita, 20 % protskuja ja 21 % rasvaa. Kuntopyörällä ajoin 35 min / 10 km + veivasin 10 min Gymtechillä.

11.2. Liityin tänään kiloklubiin, joka on maksuton ja sangen näppärä sivusto ruoka- ja liikutapäiväkirjan pitoon. Kaikkia ruokiani / juomiani sieltä ei valitettavasti löytynyt, joten hieman jouduin soveltamaan. Tämän päivän kalorimääräksi tuli 1388 kcal, josta 53 % hiilareita, 14 % protskuja ja 32 % rasvaa. Aamulla lankutin reilun 53 sek ja illalla treenien lopuksi sain minsan tavoiterajan rikki, eli uusi ennätykseni on 64,93 sek! Treenikaverini Sanna kellotti ja kannusti, Lauran lankuttaessa seurana Nauru Laura onkin aika konkari tässä lajissa, näytti että voisi olla asennossa helposti vaikka loppuillan. Hän antoi minulle pari hyvää vinkkiä, eli päätä ei saa roikottaa (alan roikottaa heti kun tärinä alkaa) ja kantapäitä kannattaa pitää alhaalla. Aamulla kokeilen näillä ohjeilla ja toivon etten taas palaa jonnekin alle puolen minsan lankutusaikaan Nolostunut Syy miksi lantioni seutu on lankuttamisesta ärtynyt, lienee juuri se, etten ole laskenut kantapäitä alas.

12.2. Kokeilin aamulla lankkua Lauran ohjeilla ja pään selän jatkeena pitäminen ei tuota ongelmia, mutta kantapäiden alhaalla pitäminen tuottaa. Oikea jalka alkoi aika pian heilua, enkä päässyt kuin reiluun 42 sek. Illalla lankutin ennen hikitreeniä ja pääsin noin 68 sekuntiin. Tarkkaa aikaa en saanut, kun sormi ei sattunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan Silmänisku Töistä lähtiessäni liukastuin ja arvatenkin tipahdin polvilleni ja kuinka ollakaan oikean polven alla oli kuhmurainen jää. Onneksi lumpio pysyi paikallaan, mutta lumpion sisäsyrjä tuntui oudolta ja kuntopyörää ajaessa se alkoi kipuilla. Olisi tietysti kannattanut lopettaa ajaminen siihen, mutta kun olin päättänyt ajaa 10 km, niin en voinut. Gym-techillä veivaamista polvi kesti hyvin, joten sain tänään harrastettua hikiliikuntaa hienosti 60 minsaa Nauru Syömäpuolella on vielä parannettavaa kalorimäärän jäädessä edelleenkin alle 1500:n.  Päivän kalorit olivat 1452 kcal, joista 56 % hiilareita, 25 % rasvaa ja 19 % protskuja. 

13.2. Eka päivä sunnuntain jälkeen, etten lankuttanut lainkaan. Villitys on kyllä levinnyt tehokkaasti ympäristööni, sisarenikin perheestä ovat jo kaikki lankuttaneet ;) Illalla ajoin Pornaisiin tyttöjen singstar-iltaan jonne vein meniäisenä yhden syntymäpäivälahjaksi saamistani kuohareista. Join itse siitä noin desin ja oli kyllä tosi hyvää. Marilla oli tarjolla tortilloja ja hedelmäsalaattia. Ruokailu meni sen verran myöhälle, että minulla särki jo päätä ja vatsassa kurni, joten söin peräti 3 suht kevyesti täytettyä broileritortillaa ja noin 3 dl todella herkullista hedelmäsalaattia. Luonnollisestikaan en varustautunut kyläreissuun vaa'an kanssa, joten perjantain kalorimäärä jää arvailujen varaan. Samapa tuo, ei yksi päivä koko systeemiä kaada.

14.2. Merkillistä, aloin aamulla lankuttamaan, mut homma alkoi saman tien tympiä, joten lopetin sitten jossain 38 sek kohdalla, vaikka olisin hyvin vielä jaksanut. Ostin uuden henkilövaa'an joka näyttää painon lisäksi arvionsa rasva- ja nesteprosentistani sekä lihas- ja luumassan. Kuntopyörän vaihtaminen on pyörinyt pari päivää päässä, joten shoppailin Keravan Cittarista Karhu T-700 -merkkisen kuntopyörän. Kuten aina innostuessani jostain proggiksesta unohdin kuntopyörää kasatessani syödä, mutta ajoin sentään uuden karhealla fillarillani 15 km, johon meni aikaa noin 42 min. Päivän kalorit jäävät 1332 kcal.

------------------------------------------------------------------------

Viikko 3:

15.2. Kuntopyöräilyä 60 min / 25,18 km. Lankutuksen suhteen on tainnut mennä pahin nälkä päästyäni torstaina 68 sek. Yritin taas lankuttaa su-iltana kolmeenkin kertaan, mutta lopetin tuossa puolen minsan hujakoilla joka kerta. Ei tuntunut erityisen pahalta, mutta ei vaan huvita. Outoa....

16.2. Ei pitänyt ajella tänään lainkaan kuntopyörällä, mut kun aloin tuntea innostusta asiaan, niin polkaisin 60 min / 23,3 km lenkin.

18.2. kuntopyöräilyä 74 min / 30 km, eli viikon vähimmäishikoilut on jo saavutettu Cool Viikon kalorimäärät ovat edelleenkin liian alhaisia, sillä en ole vielä kertaakaan päässyt yli 1500 kcal. Minun pitäisi syödä väh. 1700 kcal päivässä, sillä tämän hetkinen kalorimääräni on niin alhainen, että elimistö saattaa mennä säästöliekille, joka hidastaa laitumista. Yritän kovasti skarpata syömään enemmän. Toivottavasti fitness-ihmisen lupaama ruokaohjelma valmistuu pian.

MUOKS! Sen verran korjausta tuohon edelliseen, että keskiviikon kalorit olivat lähes 1700, koska söin iltapalaksi ½ kg viinirypäleitä ihan vaan kaloritavoitteeseen päästäkseni. Ei muuten ollut kiva kokemus... No, kuntopyöräni kalorilaskurin mukaan kulutin pyörälenkillä yli 600 kcal.

20.2. kuntopyöräilyä 50 min / 20 km.

21.2. kuntopyöräilyä 60 min / 25 km.

------------------------------------------------------------------------

Viikko 4:

22.2. JAUn hallituksen kokous aiheutti jo etukäteen hiukan paineita, kun epäilin tarjolla olevan laskiaispullia, joka on osoittautunut herkuttoman suurimmaksi kiusaukseksi. Onneksi pullat olivat vähemmän houkuttelevassa muodossa, eli tarjolla oli pitkopullaa, johon sitten kukin laittoi hilloa ja kermavaahtoa halunsa mukaan. Tarjolla olleet suklaakeksitikin yrittivät puhutella, mutta siirsin ne lopulta hiukan kauemmaksi itsestäni. Olin varustautunut reilulla hedelmäsalaatilla & kivennäisvedellä ja täytyy kyllä sanoa, että syömäni 889 g hedelmäsalaattia ja lähes litra kivennäisvettä noin 4 tunnin aikana oli virheliike. Vatsa turposi ja jouduin käymään kokouksen aikana peräti kolmesti huoneessa jossa kuninkaatkin käyvät yksin ja kotiin päästyäni oli jo kiire samaan osoitteeseen. Kiusauksen vastustaminen kuitenkin onnistui Hymy Valitettavasti päivän kokonaiskalorit jäivät 1236:een, joka on aivan liian vähän. Olinkin illalla niin poikki, ettei kuntoilu juurikaan houkutellut, vaan katsoin WTC-elokuvan ja nukahdin lopulta sikeään uneen sohvalle.

23.2. Uuden työkaverini piti tulla lomalta, mutta onkin sairastunut, joten yksintyöskentely se vaan jatkuu Otsan rypistys Kuntopyöräilyä 60 min / 25,55 km. Sunnuntaina tulen juhlistamaan erittäin onnistunutta herkutonta hikihelmikuuta vähintään kahdella laskiaispullalla.

26.2. kuntopyöräilyä 60 min / 25,44 km

28.2. kuntopyöräilyä 60 min / 25,14 km