Vuoden vikat kisat, eli kaksi agilityrataa tuomarina Harri Huittinen. Tosi harvoin sattuu mitään kommelluksia kisamatkalla tai muuten, mutta tänään tuntui menevän kaikki pieleen. Ensinnäkin ko. kisajärjestäjä lähetti aikataulun pelkästään vahvistussähköpostissa, joka sattui tulemaan mun läppärille, jota käytän aikas harvoin. Eilen mulla oli vieraita käymässä ja avasin sitten jostain syystä läppärin ja kurkkasin sen verran aikista, että päätin lähteä noin klo 14. Puhuin sitten kännykkään lähtöä tehdessäni ja parkkikselta tielle ajettuani tajusin (onneksi) etten ottanut lainkaan kilpakirjaa ja rokotustodistusta. Niinpä peruutin takaisin parkkikselle ja hain puuttuvat asiakirjat. Hyrylään päästyäni tajusin treeniliivin jääneen naulakkoon, joten päätin pysäytyä matkalla ostamaan makupaloja. Pysähtyessäni soitin kisapaikalla olevalle ystävälleni kysyen aikataulua ja kuulin minien juuri aloittaneen. Kisapaikalle pääsin kommelluksitta ja luulin vielä tässä vaiheessa olevani ihan hyvissä ajoin liikenteessä. Karu totuus kuitenkin paljastui, minejä oli jäljellä enää noin 15, joten äkkiä lenkittämään koiria. Takaisin halliin päästyäni viimeinen mini tuli juuri maaliin, joten vaihdoin vain kengät ja suuntaisin rataantutustumiseen. Lähdin aika alkupäässä, joten en tutustunut rataan ihan loppuun asti, vaan kipitin autolle Joyta hakemaan. No joo, auton avaimet oli sitten takin taskussa hallissa, joten takas. Joyn kanssa halliin päästyäni kuulin, että edellämme oli enää pari kolme koiraa, joten eipä siinä paljoa ehtinyt tekemään. Satun kuitenkin olemaan niitä ihmisiä, joille pieni kiire sopii todella hyvin kisaan valmistautumiseen, eli sain aikas hyvän viree aikaiseksi ja hidasta alkua lukuunottamatta ihan kelvollisen radan tehdyksi. Nolla sillä irtosi, sijoituksen ollessa 2. / 19.

Toiseen rataan pääsin valmistautumaan normaalisti, mutta se meni reisille jo heti kättelyssä, eli Joy hyppäsi kakkoshypylle tekemäni niiston pitkäksi ja koskapa en katseella seurannut sen tekemisiä ehti hypätä kakkosen takaisin päin, meikän kiiruhtaessa jaakottamaan kolmoselle. Ei se rata muutenkaan mennyt niin kuin piti, eli kaksi seuraavaa putkeakin imaisivat sisään väärästä päästä ja pussin jälkeisessä elämässä peliväline singahtaa kepeille, vaikka mielestäni se oli jo lukinnut keinun, joten lyllersin siitä sitten maalia kohden.

Video

Tämä kisavuosi oli sitten tässä, kauaksi jäätiin tuoksellisesti viime vuodesta. Arvokisanollat on kuitenkin tuplanollaa vaille plakkarissa ja aikaa niiden saamiseen on todella hyvin. Näillä näkymin kisataan seuraavan kerran 1.1.2012 ja siellä onkin puikoissa kaksi mun suosikkituomaria