Tänään oli kisavire ihan hukassa. Eilen luonani oli JAUn hallituksen kokous ja minulla herkkupäivä. Seurauksena kuralla oleva vatsa, jota tyhjensin vielä aamuyöllä. Sanomattakin on selvää ettei olo ollut kovin freesi kellon herättäessä ja söinkin tavallista kevyemmän aamiaisen, sillä vatsa ei tuntunut vielä normaalilta.

Tuomarijako on samoin kuin eilen, eli A-kisan tuomaroi Lee Gibson ja B-kisan Harri Huittinen. Molemmat radat vaikuttivat simppeliltä ja hyppykorkeus oli kummassakin 40 cm.

Ekalla radalla jätin Joyn kahden hypyn taakse ja suhisemalla yritin jarruttaa ennen kakkoshyppyä. Myöhästyin ja Joy paineli tyytyväisenä väärään päähän putkea. Yksi hyppykin jäi matkan varrella tekemättä, kun tulin kääntäneeksi koiraa hiukan liian tiukasti. Koskapa olotila oli muutekin sangen "takakireä" oli radan jälkeen fiilis kaikkea muuta kuin hyvä ja itseluottamus tiessään. Niin kovasti maalailin kauhukuvia toiselle radalle, että Kiti piti minulle jo tiukkasävyisen puhuttelun alisuorittamisesta Hymy ja mörköjen maalaamisesta.

Toinen rata alkoi lähes identtisesti Jyväskylän viikon takaiseen tokaan rataan, eli kahden hypyn kautta keinulle. Lisäksi monille hylkykohdaksi koitunut keppien jälkeinen putkeen vienti oli kuin suoraan Jyväskylän ekalta radalta. Valmistauduin rataan hokemalla mielessäni Joyn vahvuuksia jo hokemalla itselleni pystyväni tähän. Radalle lähdin rauhallisena ja päätin rauhoittaa keinun mahdollisimman hyvin, sillä Jyväskylässä Joy ei vastaavassa tilanteessa saanut pysäytettyä vauhtiaan. Tällä kertaa keinu onnistui hyvin ja päätin viedä radan hyvin rauhallisesti. Vitoshypyllä oli virhe lähellä, kun ensin Joy oli tulla hypystä sisäkautta ohi ja sitten kolautti rimaa. Onneksi onni oli täällä kertaa puolellamme ja rima pysyi kannattimillaan. Renkaalle Joy tuli hieman vinosti, mutta loppu rata oli selvää pässin lihaa ja luokkavoitto + siirto kakkosiin oli tosiasia!!

Video A-kisa, B-kisa