Tapasimme tänä aamuna klo 8 Jan Räihän Tammiston Univetissä. Janne katsoi Joyn liikkumista mennessämme vastaanottohuoneeseen, tuumasi että hyvin liikkuu ja koukisteli Joyn leikattua jalkaa. Tuumasi sitten: "Enpä olisi uskonut, että tästä jalasta tulee näin hyvä". Pakko oli todeta siihen, että onneksi sentään meistä toinen uskoi, vaikkakaan omalla uskomuksellani ei tietenkään ole mitään faktaan perustuvaa merkitystä, ainoastaan suunnaton luotto valitsemaani ortopediin ja toivo. 

ANAMNEESI: TTA2-kontolli vasemmalle polvelle. Oikein hyvävointinen. Ei mitään oireita. Kävelee 45 min ja metsässäkin. Jos oikein pitkä lenkki saattaa joskus ontua levon jälkeen ekat askeleet.

STATUS: Vastaanotolla ontumaton (0/10). Vas polvessa täysi liikerata, ei krepitaatiota, ei kipuvastetta. Istuu lähes symmetrisesti.

Rtg: luutuminen edennyt ja caudaalinen callus (liikaluu) tasoittunut.

HOITO: Saa alkaa liikkumaan normaalisti.

WP_20150325_004.jpgWP_20150325_002%20%281%29.jpg

Jos kaikki menee jatkossakin hyvin, niin viimeinen kontrolli on heinäkuussa. Janne oli sitä mieltä, että mikäli kaikki menee odotusten mukaisesti, voisi nivelravinteet lopettaa tuolloin. Itse olin elänyt luulossa, että Joyn on syötävä niitä lopun ikäänsä. Kysyin myös Jannen mielipidettä polven kierukkaongelmista, kun olen lukenut niiden olevan melko yleisiä TTA-leikkausten jälkeen. Sanoi niiden olevan aika harvinaisia 3 kk:n jälkeen, mutta muistutti että kierukkaongelmat ovat melko yleisiä myös terveillä koirilla. Seuraavaksi kuulen taas fyssarin mielipiteitä 10.4., ellei mitään satu sitä ennen.