Tämän vuotiset piirinmestaruuskilpailut kisattiin Järvenpäässä, Keravan Agility Teamin kentällä. Yksilökisa alkoi Ritva Herralan agilityradalla, jossa oli heti alussa erittäin hankala puomille vienti, joka osoittautui suurimmalle osalle koirakoista ylivoimaisen vaikeaksi, joten tuloksia, saatika nollia ei montaakaan jaettu. Lähtönumeroarvonta "suosi" minua tällä kertaa medikoirakkojen ensimmäisellä lähtönumerolla, mutta onneksi rataantutustumisryhmiä oli kaksi. Ekan radan alku meni meillä aivan pipariksi, eli vaikka olin linjannut hyvin kakkoshypyn taa, niin lähdin ihan aavistuksen liian hätäiseen liikkeelle ja pelivälinen lipsahti hypyn väärin päin. Heitin sen sitten vaan hypylle kolme, eli se olisi ollut oikeasti myötähyppy. Sitten käänsin Joyn mielestäni hyvin puomille ja sinnehän se livahti - putkeen. Vasta kolmannella kerralla löytyi puomin pää ja sittenpä kirmattiin suunnitelmani mukaan muurille asti, jossa tuli vähän turhan raju jarrutus, joten sieltä olisi napsahtunut kielto ellei olisi oltu jo hylättyjä. Muurin jälkeen peliväline vielä lipsahti A:lle, mutta loppurata menikin sitten ihan suunnitelman mukaan, paitsi että Joy tuli omin luvin A:lta. 40 koirakosta vain kahdeksan sai tuloksen ja niistäkin vain neljä oli nollia, joskin vain kolme ihanneajassa.

Hyppyradan tuomaroi Leena Rantamäki-Lahtinen ja radan alku vaikutti hankalalta ja tuomari vielä muutteli pariin otteeseen hyppyjen kulmia. Alku olisi ollut ulkopuolelta ohjattuna turvallisempi viedä, mutta kakkoselta kolmoselle pakkovalssi tuottaisi hankaluutta, välimatkan ollessa aika pitkä. Niinpä päädyin ohjaamaan sisäpuolelta myöhästyen sitten hiuksen hienosti hypyn neljä taakse työnnöstä ja Joy ampaisi hypyn väärään suuntaan. Muuta vaikeutta radassa ei meille olisi ollutkaan, itse asiassa tehtiin ihan mallikas rata putkesta 7 alkaen. Kovin hylkuvoittoinen oli tämäkin luokka, mutta saatiin sentään muutama tulos enempi.

Joukkueradan tuomaroi Tuija Kokkonen ja JAUlla oli sekä medeissä että maxeissa kaksi joukkuetta, edellisvuoden mestarijoukkueen saadessa puolustaa mestaruuttaan siten, että korkeintaan yhden koirakon sai vaihtaa. Viime vuotisesta mestarijoukkueesta oli mukana Joyn lisäksi Rubi & Hellu ja estyneen Roopen tilalle vaihdettiin Deli. Rata oli kakkosluokan tasoa, mutta sisälsi monta potentiaalista paikkaa virheen tekemiseen. Hellu lähti meistä ekana tehden todella nopean suorituksen, mutta valitettavasti tuomari oli vilkutellut perään sekä A:n alastulolla että yhden riman pudottua. Deli meni toisena tehden hyvän nollan, joskin kiinnitin huomiota miten lähellä ansahyppyä se kävi hypyn 15 jälkeen, joten tiesin siinä olevan meille radan ehkä potentiaalisin hylkypaikka. Päätin radalle lähtiessäni, etten varmistaisi lainkaan kontakteja vaan yrittäisin selvittää ne mahdollisimman nopeasti ja että välistäveto-kohdan ja muurin jälkeisen elämän ottaisin varman päälle. Keinun halusin myös tehdä niin, ettei siinä olisi tulkinnan varaa. Rata onnistui aivan nappiin ja teimme luokan parhaan yksilötuloksen vieden joukkueemme ykköstilalle ennen käänteisessä järjestyksessä käytävää finaalikierrosta. Sanna ja Rubi toimivat joukkueemme ankkurina ja heidän vuoronsa tullessa oli jo selvää, että saisimme mitalin vaikkei heille tulisi edes tulosta, mutta voittoon tarvittaisiin vähintäänkin nopea vitonen. Sanna ja Rubi tekivät hyvän nollan ja niinpä voittomme oli sinetöity

JAUn minijoukkue voitti kultaa, medien kakkosjoukkue pronssia ja maxien voittajajoukkue 2010 hopeaa!!

Tämä oli jo kolmas vuosi peräjälkeen, kun Joy on ollut mukana JAUn piirinmestaruuden voittaneessa medijoukkueessa

>> Joyn piirinmestaruuskisan videot <<