Agirotu kisattiin tänä vuonna Lappeenrannassa, mutten viitsinyt lähteä kuin lauantaille.

Aamu alkoi Avo SM -karsintaradalla, jossa 90 medi3 -koirakkoa tavoitteli tarjolla olevaa 25 finaalipaikkaa. Lisäksi finaaliin pääsisi 7 ykkösluokkalaista ja 15 kakkosluokkalaista. Lämpötila oli jälleen varsin helteinen ja se  jopa näkyi hieman Joyn vauhdissa. Karsintaradan tuomaroi Pertti Siimes ja varsin paljon virheitä nähtiin heti alussa pujotteluun viennissä. Omalta osaltani keinun jälkeiset kaksi hyppyä askarruttivat kovasti, sillä ohjausvalintaan vaikuttaisi kovasti pysyisikö Joy keinulla vai ei, mutta päätin kuitenkin valita päällejuoksun. Puomilta lähtiessä kepit olisivat pahasti tyrkyllä, mutta vaikka sivuttaissuuntaisen välimatkan jättäminen hidastaisi puomia, päätin mennä mahdollisimman lähelle puomia seuraavaa hyppyä kutsumaan Joyta ja päätin myös, että huolehtisin Joyn kunnolla mukaani ko. hypyltä, sillä A oli pahasti tyrkyllä. Tehtiin aikas keskinkertainen rata ilman ratavirheitä, joskin pari rimaa vähän kolahti. Jäätiin sen verran pahasti kärjen ajoista, että pelkäsin jääväni finaalista ulos, mutta niin vaan irtosi finaalipaikka sijalta 12./90.

Finaalin tuomaroi ranskalainen David Martine ja radalla oli ensimmäistä kertaa Joyn kisauran aikana pöytä. Helle tuntui vaivaavan Joyta jo todella pahasti, varsinkin kun olin ottanut viilennysloimen liian varhain pois. Jostain syystä sain rakennettua itselleni mielettömän tsempin radalle ja vaikka radan loppuosalla sattui pieni lipsahdus, niin radasta jäi mielettömän hyvä mieli ja yllätyksekseni sijoituskin oli 11./47.

Iltakisana oli kv-kisa, jonka tuomaroi ranskalainen Linda Bourasse. Tehtiin ihan kelvollinen rata, lukuunottamatta estettä kolme, jonka Joy hyppäsi ristiin kun olin ajatellut pyöräyttää lähimmän siivekkeen ympäri, enkä sitten saanut sovellettua, vaan pysyin jämäkästi suunnitelmassa ja niinpä Joy hyppäsi esteen väärään suuntaan. Muita virheitähän radalle ei sitten sattunutkaan, joten tuplanollaan olisi ollut hyvät saumat, mutta ei niin ei.